Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Sy tekstiler

Artikler

Med noen meter fargerikt tekstil og et par timer ved symaskinen kan du trylle fram den herligste sommerstemningen.

Bortsett fra florlette gardiner, bør alle gardiner fôres. Ved å fôre gardinene får du et penere fall og et jevnere lysinnfall.

Hva kan du om gardiner? Les deg opp fra A-Å. Kopier gjerne denne og ta den med deg på gardinjakt!

De er et blikkfang! Rent estetisk kan de myke opp eller forsterke vinduets arkitektur. Gardiner er samlingsnavnet på et stort utvalg tekstilinnredninger. Her er hva du bør du vite om valg av gardiner og oppheng.

Jul og sjarm går arm i arm. Man får det ikke mer moro enn man gjør det selv! Lag ditt eget kreative juleverksted. Her kommer noen tips til hobbyaktiviteter som skaper julestemning.

La stoffet skjerme for solen i sommer. Velg en gardin med høy lystetthet, eller bruk et godt fôr på gardinen dersom du vil ha det mørkt på soverommet, eller beskytte sofatrekket i de lyse månedene.

Fordelene ved å kjøpe gardin på metervare istedenfor ferdigsydde høyder fra billigbutikken er flere. Du får noe som er tilpasset rommet og som ingen andre har. Investerer du også i fôr vil gardinen henge penere. Her er noen gode gardinråd!

Hodegjerder eller sengegavler gir umiddelbart sengen et mer eksklusivt utseende. Ferdige gavler finnes i mange varianter, men er også enkelt å lage selv; du trenger verken sy- eller snekkererfaring for å lage et hodegjerde av tekstil.

Du trenger ikke være noen racer med symaskinen for å gi stolene dine et nytt trekk til jul. Med denne metoden blir spisestuen ny uten et eneste sting - og stolene kan få tilbake sitt gamle utseende når julen er over.

På soverommet er mørke rullegardiner, persienner og liftgardiner gode løsninger når lyset skal stenges ute. Men med hjemmkinoen har behovet for å mørklegge stuen kommet og store vindusflater skal blendes. Både økonomisk og estetisk kan beste løsningen være å velge gardiner som kan trekkes for. Valget står mellom lystette tekstiler eller å fore gardinen med lystett for.

Vi er lei av sterile, harde flater og minimalistiske rullegardiner i hvit og beige. Nå skal det være farger, tekstiler og liv i hjemmene våre - og gardinene er tilbake for fullt!

Tenker du på nye gardiner, men synes det tar for lang tid å sy eller du rett og slett liker ikke å sy? Du er i godt selskap. Og produsentene har tatt utfordringen slik at nå er det lansert mange smarte løsninger med fin design og enkle å bruke.

Flere artikler

Finn din nærmeste