Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Slik finner du din personlige stue-stil

Når Finn Schjøll pusser opp hjemme, blir det svært personlig. Den røde tråden er han selv, og han oppmuntrer andre til å gjøre det samme.

 • <b>PERSONLIG:</b> I stuene hos Finn Shjøll er det like fargerikt og frodig elegant som mannen er selv. Veggene er malt med farge Dusky Lyon fra Nordsjø.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>LEKENT:</b> Finn komponerer interiøret som en frisk bukett og lager kombinasjoner få ville kommet på. Her stol i grønn velur, og frekk fugl som lampe med lampeskjerm av pels. Stol og lampe fra Green Apple.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>TRENDY:</b> Gjennom mange tiår har Finn Shjøll lært oss å leke med farger og blomster. Hjemme tar han det lekende videre, og bruker «gammelt nips» til å gi interiøret sitt rette personlige uttrykk.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>DETALJER:</b> Det er ikke spart på noe her, overalt er det små stilleben som gjør huset til en opplevelse lik Finn selv.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>FARGEMIKS:</b> Finn har sine klare fargefavoritter og går for dem. Han følger egen smak, og blåser i om trendene sier det ene eller andre.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

 • <b>MØRKT ROM:</b> Finn synes mørke rom er mest interessante, det er der du får de gode samtalene. Han valgte å gjøre hagestuen til et mørkt rom.

  Foto: Kristian Owren/ifi.no

Annonse
Annonse
Grønn stue og velurstol

LEKENT: Finn komponerer interiøret som en frisk bukett og lager kombinasjoner få ville kommet på. Her stol i grønn velur, og frekk fugl som lampe med lampeskjerm av pels. Stol og lampe fra Green Apple.
(Kristian Owren/ifi.no)

– Den røde tråden må være deg og din inspirasjon, sier den kjente blomsterdekoratøren.

I huset hans er det flere stuer. Ingen av dem ligner på noen andres. Her kjennes det med en gang at vi er kommet hjem til "Blomster-Finn": Det er frodig og fargerikt – friskt, tydelig, elegant, lekent og litt småfrekt dekadent. Her er det trøkk og full fart, lite med pauser. Stilen, fargene, materialmiksen og interiøret er akkurat som Finn selv. Dette er personlig stil; det er full kongruens mellom stilen på interiøret og husets eier.

Hva er hemmeligheten?

Når han pusser opp, turnerer han farger, tapet og tekstiler like drevent og elegant som når han setter sammen en blomsterbukett. Mannen har lang erfaring, og er imponerende kjapp når han skal bestemme veggfarger, tapet og gulv.

Han har det i ryggmargen. Men hva med oss som ikke er så drevne?

Rød dør i stua

TRENDY: Gjennom mange tiår har Finn Shjøll lært oss å leke med farger og blomster. Hjemme tar han det lekende videre, og bruker «gammelt nips» til å gi interiøret sitt rette personlige uttrykk.
(Kristian Owren/ifi.no)

Gå for stilen din

Blomsterbukett

DETALJER: Det er ikke spart på noe her, overalt er det små stilleben som gjør huset til en opplevelse lik Finn selv.
(Kristian Owren/ifi.no)

– Gå for stilen din, sier han bestemt.

Finn sier akkurat det samme som mange andre.

– «Finn din stil, og alt er lov». Det er lettere sagt enn gjort, for veldig mange er usikre på hva som er «min stil»? Det er jo så mye som er fint! argumenterer vi.

Han skjønner problemet.

– Start med favorittfargen din. Det er deg og din inspirasjon, som skal være den røde tråden, sier han.

Du blir ikke lei favoritter

Mønstertapet i hagestue

MØRKT ROM: Finn synes mørke rom er mest interessante, det er der du får de gode samtalene. Han valgte å gjøre hagestuen til et mørkt rom.
(Kristian Owren/ifi.no)

– Ikke la deg stoppe av tanken om at dette skal jeg leve lenge med. For hva er lenge? Det du ikke kan leve lenge med er hvite rom. De må males ofte, for ellers ser de møkkete ut! Nei, gå for det du liker. Sats på dine favorittfarger, ikke vær redd for å skille deg ut eller for «å gå lei».

– Det du fortest blir lei, er det du ser mye av. Hjernen vår er slik at det er lett å like det vi ser mye av. Men i det øyeblikket du blir mett av det, blir du stupmett, advarer han.

Dermed har han advart mot å følge trender.

– De skal vi plukke fra, ikke følge, sier han.

Trendy gjenbruk

Pyntegardiner

GARDINER: Han kjører på med gardiner, snorer og dusker. Bilder på veggene, bøker, tepper og pynteting. Alt trenger ikke være praktisk, det skal da være hyggelig også!
(Kristian Owren/ifi.no)

Selv er han trendy på et område: Han går for gjenbruk!

Første gang vi hørte om det nye prosjektet hans, hadde han bilen full av saker fra en brukthandel. «Skatter», kalte han det og viste fram blant annet vaser av Benny Motzfeldt. Nå er disse og mye annet, nytt og gammelt – fra mamma, mormor, tanter og venner blitt til spennende stilleben på bord, hyller og i vindusposter og forteller at her er vi i Finns univers. Teppene i stuen er kjøpt brukt, fått eller lånt av familie og venner.

– Jeg har persere på parketten i stuen for lunheten både bokstavelig og visuelt. Personligvalg og magefølelsen er alt, smiler han. 

Stå på ditt

Tapet i vindusnisje

FIN NISJE: Legg merke til hvordan tapetet er satt opp inne i vindusnisjen, og gardinene er hengt høyt og til siden for vindusåpningen.
(Kristian Owren/ifi.no)

At folk ikke er enig i alt og ville gjort det annerledes hjemme hos seg selv, bryr han seg ikke om.

– Ikke la andre villede deg, gå for ditt, oppmuntrer han.

– Og ikke spør venninna di når du skal pusse opp!  Sats på det du liker, stol på egen intuisjon og vær trofast mot det. Da blir det bra, avslutter den kjente blomstermannen.

Finns tips til personlig stil

 • Stol på egen intuisjon og sats på det du liker
 • Plukk fra trendene, ikke følg dem
 • Tepper og tekstiler demper lyd og skaper hygge
 • Ikke vær redd for mørke rom, de er mest spennende
 • Ikke la det bli med en farge, skap opplevelse med gardiner, bilder, bøker, tepper og pyntegjenstander.
 • Gå for gjenbruk. Merkenavn er ikke garanti for kos og hygge.
Mønstermiks på mønstermiks

MØNSTER: Det må være mønster på mønster, mener Finn. Det er for eksempel en misforståelse at det ikke kan henges bilder på mønstret tapet. Tapetet med fugler på gullbunn er fra Thibaut, Augustin, T6948 fra Green Apple.
(Kristian Owren/ifi.no)

Oppdatert: 17.12.2019  

Dette ble brukt

Hagestue (mørkt rom og tapet i tak):

Tapet i tak og vegger: Thibaut, T3145, Lillian col black – GREEN APPLE

Liftgardin hagestue: Tekstil Thibaut F93145, Lillian Black – GREEN APPLE

Farge vindu i hagestue: Intense Lyon L1.30.21 – NORDSJÖ

Lenestol: Alexa fra SIT – GREEN APPLE

Grønn stue:

Grønnmalt vegg: Farge Dusky Lyon K9.16.56 – NORDSJÖ

Lamper: med sort skjerm og fugl – GREEN APPLE

Spisestue:

Gulltapet: Thibaut, Augustin, T6948 – GREEN APPLE

Rød dør: Malt med blank malig fra Nordsjö farge Mystical Antibes B6.51.30 – NORDSJÖ

Gardiner: Tekstil og dusker fra Green Apple.

Alle malte flater er malt med maling og farger fra Nordsjö.

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]