IFI logo
Se flere bilder
Entré med personlig stil

Foto: Chera Westman/ifi.no, Borge, INTAG, Beckers, Fantasi Interiør, Flügger, Nordsjö, Tapethuset, Green Apple, Storeys, Tapethuset

Entré med personlig stil

Gi entreen en liten makeover, og skap stemning med farger og mønster som ønsker deg velkommen hjem selv på en trist regnværsdag.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sol og varme står høyt på ønskelisten på sure, kalde dager, og slike kan det bli mange av i løpet av året. Så hvorfor ikke gjenskape den varme atmosfæren med farger og tapet når du skal pusse opp entreen hjemme?

Varme farger i entreen

Interiørarkitekt Tomas Gjetmundsen anbefaler ofte å holde entreen i varme farger. Gjerne ulike toner av dus okergul, terrakotta.

– Det gir alltid et varmt og velkommende inntrykk, sier han.

Han synes også at litt dype farger gjør seg godt. De gjør rommet lunt og kan fungere som en fin opptakt til en lysere stue.

LES OGSÅ: Mottagelse i særklasse.

Se flere bilder
Varme, mørke farger i gangen

Foto:

MØRKT: Dype, mørke farger i entreen kan være en fin inngang til en lysere stue. Her er det malt med Salem Red fra Flügger. (Foto: Flügger)

Se flere bilder
Gule farger i gangen

Foto:

JUKSESOL: Et lite felt malt med okergult gir assosiasjoner til sol og vindu. Feltet er malt i fargen F6.55.54 fra Nordsjö. (Foto: Nordsjö)

Entreen setter standard

– Bruk veldig gjerne speil, personlige ting og litt varmt lys. Og husk at entreen setter standard for resten av huset/leiligheten. Dersom du har plass, så sett inn friske blomster, og gjerne et teppe som samler fargene ellers i rommet, foreslår Tomas Gjetmundsen.

Se flere bilder
Male dør i gangen

Foto:

VARM DØR: Om du ikke vil pusse opp hele gangen, kan farge på døren gjøre stor forskjell i en liten entré. Døren her er malt med Elegant Aqua Lakkmaling i fargen S 2060-Y70R fra Beckers. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Se flere bilder
Eksotisk tapet i entreen

Foto:

EKSOTISK: Leopard Walk heter dette tapetet fra Cole&Son som kan være et anslag både til heftige rytmer og varmt klima. Tapetet føres av Borge. (Foto: Borge)

Fargerikt i entreen

Mange har sine favoritter blant de varme fargene, andre ønsker farger med mer trøkk og rene klare toner. Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar er blant dem.

– Entreen er stedet der fargelysten kan få utløp og du kan vise at «her bor jeg», sier han.

Han bruker gjerne kraftige farger og fargeglade mønster for å markere stil og personlighet.

– Fordi éntreen er et gjennomgangsrom, med få møbler og lite dagslys, står man temmelig fritt til å bruke kraftige farger, sier han.

Ramsøskar motiverer stadig folk til å være dristigere enn tenkt og entreen er det perfekte stedet å klinke til i. Det kan være en yndlingsfarge som gis fritt spillerom, eller et tapet man bare «må ha», men frykter kan bli «too much» i stuen. 

LES OGSÅ: En passe dose galskap i gangen.

Se flere bilder
Knallfarger i entreen

Foto:

KLIN TIL: Entreen er som skapt for dristige farger. Her kan favoritten få regjere i full styrke. Veggen her er malt i fargen Smaragd 786 fra Beckers. (Foto: Beckers)

Se flere bilder
Jungeltapet i gangen

Foto:

JUNGEL: Med et saftig grønt jungeltapet kan entreen bli som en hagestue. Tapetet er fra Cole&Son/Borge. (Foto: Borge)

Se flere bilder
Tapet og tekstiler til gangen

Foto:

TRE I ETT: Med tapet, stol og en pute kan man bli ønsket friskt velkommen selv på liten plass. Tapet og tekstiler fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Se flere bilder
Mønstret tapet i gangen

Foto:

VELKOMMEN: Smilet må bare fram i møte med dette tapetet. Den glade rødtonen, de muntre elefantene og palmesuset har gladstemning som smitter. Tapetet er fra Thibeaut/Green Apple. (Foto: Green Apple)

Se flere bilder
Lyse farger i gangen

Foto:

FRISK LUFT: Vegger og listverk malt i lyse, svale farger og tekstiler med naturmotiv skaper atmosfære av frisk sommerluft. Tekstil fra Sanderson/INTAG. (Foto: INTAG)

Se flere bilder
Blomstertapet i entreen

Foto:

HÅNDMALT: Selv om entreen ikke er oppholdsrom, må du stoppe opp og se her. Blomster og fugler ser nesten håndmalt ut. Tapetet fra Eijffinger/Storeys (Foto: Storeys)

Mer informasjon:

Borge

INTAG

Fantasi Interiør

Flügger

Tapethuset

Green Apple

Storeys

Beckers

Butinox

Nordsjö

Pure & Original

Miljømal

Fibotex

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.