Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Entré med personlig stil

Gi entreen en liten makeover, og skap stemning med farger og mønster som ønsker deg velkommen hjem selv på en trist regnværsdag.

 • <b>LUNT:</b> Varme farger i entreen luner og ønsker folk velkommen. Friske blomster er en ekstra velkommen-gest. Tapetet Alpha er fra høstnyhetene hos Fantasi Interiør. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

 • <b>KLIN TIL:</b> Entreen er som skapt for dristige farger. Her kan favoritten få regjere i full styrke. Veggen her er malt i fargen Smaragd 786 fra Beckers.
 (Foto: Beckers)

  Foto:

 • <b>MØRKT:</b> Dype, mørke farger i entreen kan være en fin inngang til en lysere stue. Her er det malt med Salem Red fra Flügger. (Foto: Flügger)

  Foto:

 • <b>JUKSESOL:</b> Et lite felt malt med okergult gir assosiasjoner til sol og vindu. Feltet er malt i fargen F6.55.54 fra Nordsjö. (Foto: Nordsjö)

  Foto:

 • <b>VARM DØR:</b> Om du ikke vil pusse opp hele gangen, kan farge på døren gjøre stor forskjell i en liten entré. Døren her er malt med Elegant Aqua Lakkmaling i fargen S 2060-Y70R fra Beckers. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

  Foto:

 • <b>EKSOTISK:</b> Leopard Walk heter dette tapetet fra Cole&Son som kan være et anslag både til heftige rytmer og varmt klima. Tapetet føres av Borge. (Foto: Borge)

  Foto:

Annonse
Annonse

Sol og varme står høyt på ønskelisten på sure, kalde dager, og slike kan det bli mange av i løpet av året. Så hvorfor ikke gjenskape den varme atmosfæren med farger og tapet når du skal pusse opp entreen hjemme?

Varme farger i entreen

Varme, mørke farger i gangen

MØRKT: Dype, mørke farger i entreen kan være en fin inngang til en lysere stue. Her er det malt med Salem Red fra Flügger. (Foto: Flügger)

Interiørarkitekt Tomas Gjetmundsen anbefaler ofte å holde entreen i varme farger. Gjerne ulike toner av dus okergul, terrakotta.

– Det gir alltid et varmt og velkommende inntrykk, sier han.

Han synes også at litt dype farger gjør seg godt. De gjør rommet lunt og kan fungere som en fin opptakt til en lysere stue.

LES OGSÅ: Mottagelse i særklasse.

Entreen setter standard

Male dør i gangen

VARM DØR: Om du ikke vil pusse opp hele gangen, kan farge på døren gjøre stor forskjell i en liten entré. Døren her er malt med Elegant Aqua Lakkmaling i fargen S 2060-Y70R fra Beckers. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

– Bruk veldig gjerne speil, personlige ting og litt varmt lys. Og husk at entreen setter standard for resten av huset/leiligheten. Dersom du har plass, så sett inn friske blomster, og gjerne et teppe som samler fargene ellers i rommet, foreslår Tomas Gjetmundsen.

Fargerikt i entreen

Knallfarger i entreen

KLIN TIL: Entreen er som skapt for dristige farger. Her kan favoritten få regjere i full styrke. Veggen her er malt i fargen Smaragd 786 fra Beckers. (Foto: Beckers)

Mange har sine favoritter blant de varme fargene, andre ønsker farger med mer trøkk og rene klare toner. Interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar er blant dem.

– Entreen er stedet der fargelysten kan få utløp og du kan vise at «her bor jeg», sier han.

Han bruker gjerne kraftige farger og fargeglade mønster for å markere stil og personlighet.

– Fordi éntreen er et gjennomgangsrom, med få møbler og lite dagslys, står man temmelig fritt til å bruke kraftige farger, sier han.

Ramsøskar motiverer stadig folk til å være dristigere enn tenkt og entreen er det perfekte stedet å klinke til i. Det kan være en yndlingsfarge som gis fritt spillerom, eller et tapet man bare «må ha», men frykter kan bli «too much» i stuen. 

LES OGSÅ: En passe dose galskap i gangen.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]