IFI logo
Se flere bilder
Gulv med karakter gir personlig interiør

Foto: Tarkett, Intag, Musum Interiør, Pergo, Gerflor, Saga Parkett, Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Gulv med karakter gir personlig interiør

Mørkt, lyst, brede plank, smale plank, mønstret, farget – velg et gulv som setter et personlig preg på rommet.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gulvet er en stor flate i rommet, som har ekstremt mye å si for helheten. Det spiller en stor rolle i interiøret, og flere og flere blir bevisste på hvor viktig gulvet faktisk er. En økende trend er også at vi ser nærmere på egenskaper og design, og velger ulike gulv til ulike rom. For helhet betyr nemlig ikke at alt må være likt.

Så hvorfor ikke velge gulv med karakter, tilpasset den stilen og stemningen du ønsker å skape? For alternativene er så mange!

Se flere bilder
Tøft, sort vinylgulv

Foto: Musum Interiør

TØFT: Gulvet kan virkelig bidra til å skape den stemningen og stilen du ønsker. Med dette tøffe vinylgulvet fra Musum Interiør, Select klikk Jetstone, kan du skape en røff, industriell stil.

Se flere bilder
Parkett i fiskebein

Foto: Saga Parkett

HISTORIE: Gulv i fiskebeinmønster har lang tradisjon. Her kan du få trend, karakter og historie i ett. Parkettgulvet her er Herringbone Grey fra Saga Parkett, som føres av Farveringen i Norge.

Rolige rammer

En av grunnene til at flere tør litt mer på gulvet nå, er antakelig at rammene tillater det mer enn tidligere. Vi omgir oss gjerne med mer roligere farger – trenden er dempede, noe mørkere farger, og det gir gode, rolige rammer som tillater oss å våge litt mer på gulvet. Det gir rom for å vøre mer lekne og satse på mer personlige gulv. 

Samtidig er det også en økende trend at flere vil gjøre noe unikt, ikke bare følge flokken, og skape et interiør det er godt å være i, og som reflekterer personen eller personene som bor der.

Se flere bilder
Mørk mønsterparkett

Foto: Tarkett

MØNSTER: Mønstret parkett er i vinden. Trolig har det sammenheng med ønske om et mer personlig interiør. Her er Noble Ek Wasa fra Tarkett.

Se flere bilder
Geometrisk mønster på vinylgulv

Foto: Gerflor

LEKENT: Vis fram den mer lekne siden av deg selv med vinylgulv med geometrisk mønster. Her er HQR fra Gerflor.

Gulv skaper identitet

Når vi snakker om å velge gulv med karakter og skape et personlig interiør, betyr ikke det at du er nødt til å velge de mest vågale gulvene med store mønstre og spreke farger. Ta for eksempel et flott parkettgulv med lange, brede plank, gylne toner og naturlig synlig kvist: det skaper et varmt, lunt og autentisk uttrykk.

Poenget er at det er viktig å tenke over gulvets betydning for helheten, for det kan være like karakterskapende som veggfargene, tapetet og bildene du har på veggen – om ikke mer.

Se flere bilder
Gyllen parkett med kvist

Foto: Pergo

NATURLIG: Et parkettgulv med varm farge, synlige kvist og lange, brede plank setter sitt preg på hjemmet, og tilfører tyngde og karakter. Her er Langeland fra Pergo.

Se flere bilder
Heltre fiskebeingulv

Foto: Element Studio

HOT: Gulv i fiskebeinmønster er en av de hotteste trendene på gulvfronten for øyeblikket. En eksklusiv look skapes med plank i heltre fra Element Studio.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.