IFI logo
Se flere bilder
Gammel tradisjon trendy på gulvet

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Tarkett og Element Studio

Gammel tradisjon trendy på gulvet

Et flott tregulv, enten det er heltre eller parkett, er drømmen for mange. Og nå vil flere og flere ha tregulv lagt i tradisjonelle, klassiske mønstre – tilpasset moderne interiør.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er en klar tendens at kundene i større grad ønsker, og drømmer, om mønstergulv, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef hos Tarkett.

Se flere bilder
Klassiske mønstre på tregulv

Foto: Tarkett

TRENDY TIDLØST: Mønstergulvene i tre er både moderne og klassiske på én gang. Gamle, tradisjonsrike mønstre har fått nye, trendy innfarginger tilpasset dagens interiør.

Personlig og eksklusivt

Hun syns det er spennende at flere ønsker å ta inn igjen de klassiske mønstrene, som hollandske ruter og fiskebein, og tror det har sammenheng med vårt ønske om et mer personlig interiør.

– Vi blir generelt mer vågale i våre interiørvalg, og vi tør å bruke mer mønstre, teksturer og ulike materialer for å gi vår personlige «touch» til hjemmene våre. Da er det naturlig at mønstergulv, som gir rommet karakter, seiler opp som en favoritt hos mange, sier Bigum Borgen.

Gulvet har blitt en viktigere del av interiøret, og bidrar til å skape atmosfæren du ønsker hjemme.

– Mønstertregulv gir et vakkert særpreg, og passer inn i mange ulike stilretninger. Det gir et eksklusivt og tidløst uttrykk, samtidig som fargesettingen av gulvet også gir en moderne og trendy følelse, sier Bigum Borgen.

LES OGSÅ: Nå skal det være mønster – også på gulvet

Se flere bilder
Mørkt mønstergulv

Foto: Tarkett

MØRKT: Ifølge Ingeborg Bigum Borgen er det ytterpunktene i farger som er mest populære. – Folk vil enten ha svært lyse, eller helt mørke gulv, sier hun.

Klassisk moderne

Også Arnstein Dalum Frøyse hos Element Studio ser at folk tar tilbake de gamle, tradisjonsrike mønstrene på gulvet nå.

– Vi merker absolutt en økende interesse for tregulv lagt i mønster. Først så vi at fiskebeinsmønsteret ble mer og mer populært etter at man begynte å tenke litt annerledes og startet å bruke flere, mer tidsriktige farger. Det gjør de mer tilpasset dagens interiør, og flere får øynene opp for det som kan kalles de moderne, klassiske mønstergulvene, sier han.

Etter at fiskebeinsmønsteret kom tilbake, ser Dalum Frøyse at andre mønstre også har kommet etter.

– Nå vil folk ha tregulv lagt i både fiskebein, ruter og flettemønster – alle mulige former for mønster har kommet på banen, sier han.

Se flere bilder
Tregulv i flettemønster

Foto: Element Studio

FLETTEMØNSTER: – Alle mulige former for mønster har kommet på banen, sier Arnstein Dalum Frøyse hos Element Studio. Her har de lagt tregulv i flettemønster.

Se flere bilder
Tregulv i fiskebeinsmønster

Foto: Kristian Owren/ifi.no

FISKEBEIN: Av de mest populære mønstrene er det tradisjonsrike fiskebeinsmønsteret. Her er det lagt brent og børstet eikeplank fra Element Studio.

Gir mersmak

Når boligen skal prydes av tregulv lagt i mønster, er det særlig de store rommene som får æren.

– Ja, det er ofte i de store, åpne rommene, som stuen og kjøkkenet, at folk legger mønstergulv. Her skaper lyset fra vinduene vakre, spennende effekter, forklarer Bigum Borgen.

Men mange som legger gulv i mønster får blod på tann. De vil ha mer.

– Når vi først legger tregulv i mønster, gjør vi det veldig ofte i nesten hele boligen. Mange trakter etter den helheten det gir, sier Dalum Frøyse.

Utnytter ressurser

I tillegg til de estetiske fordelene, bidrar mønsterlegging til økt utnyttelse av ressursene. Det er viktig for mange i dag.

– Mønsterlegging er veldig ressursvennlig. Du får brukt mye mer av treet enn det du gjør ellers. Det blir ikke så mye svinn, avslutter Dalum Frøyse.

Mer informasjon:

Element Studio

Tarkett

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.