Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Gammel tradisjon trendy på gulvet

  •  
  •   Publisert:
Tarkett   Kristian Owren/ifi.no, Tarkett og Element Studio
Et flott tregulv, enten det er heltre eller parkett, er drømmen for mange. Og nå vil flere og flere ha tregulv lagt i tradisjonelle, klassiske mønstre – tilpasset moderne interiør.
Klassiske mønstre på tregulv
TRENDY TIDLØST: Mønstergulvene i tre er både moderne og klassiske på én gang. Gamle, tradisjonsrike mønstre har fått nye, trendy innfarginger tilpasset dagens interiør. Tarkett

– Det er en klar tendens at kundene i større grad ønsker, og drømmer, om mønstergulv, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef hos Tarkett.

Personlig og eksklusivt

Hun syns det er spennende at flere ønsker å ta inn igjen de klassiske mønstrene, som hollandske ruter og fiskebein, og tror det har sammenheng med vårt ønske om et mer personlig interiør.

– Vi blir generelt mer vågale i våre interiørvalg, og vi tør å bruke mer mønstre, teksturer og ulike materialer for å gi vår personlige «touch» til hjemmene våre. Da er det naturlig at mønstergulv, som gir rommet karakter, seiler opp som en favoritt hos mange, sier Bigum Borgen.

Gulvet har blitt en viktigere del av interiøret, og bidrar til å skape atmosfæren du ønsker hjemme.

– Mønstertregulv gir et vakkert særpreg, og passer inn i mange ulike stilretninger. Det gir et eksklusivt og tidløst uttrykk, samtidig som fargesettingen av gulvet også gir en moderne og trendy følelse, sier Bigum Borgen.

LES OGSÅ: Nå skal det være mønster – også på gulvet

Mørkt mønstergulv
MØRKT: Ifølge Ingeborg Bigum Borgen er det ytterpunktene i farger som er mest populære. – Folk vil enten ha svært lyse, eller helt mørke gulv, sier hun. Tarkett

Klassisk moderne

Tregulv i flettemønster
FLETTEMØNSTER: – Alle mulige former for mønster har kommet på banen, sier Arnstein Dalum Frøyse hos Element Studio. Her har de lagt tregulv i flettemønster. Element Studio

Også Arnstein Dalum Frøyse hos Element Studio ser at folk tar tilbake de gamle, tradisjonsrike mønstrene på gulvet nå.

– Vi merker absolutt en økende interesse for tregulv lagt i mønster. Først så vi at fiskebeinsmønsteret ble mer og mer populært etter at man begynte å tenke litt annerledes og startet å bruke flere, mer tidsriktige farger. Det gjør de mer tilpasset dagens interiør, og flere får øynene opp for det som kan kalles de moderne, klassiske mønstergulvene, sier han.

Etter at fiskebeinsmønsteret kom tilbake, ser Dalum Frøyse at andre mønstre også har kommet etter.

– Nå vil folk ha tregulv lagt i både fiskebein, ruter og flettemønster – alle mulige former for mønster har kommet på banen, sier han.

Tregulv i fiskebeinsmønster
FISKEBEIN: Av de mest populære mønstrene er det tradisjonsrike fiskebeinsmønsteret. Her er det lagt brent og børstet eikeplank fra Element Studio. Kristian Owren/ifi.no

Gir mersmak

Når boligen skal prydes av tregulv lagt i mønster, er det særlig de store rommene som får æren.

– Ja, det er ofte i de store, åpne rommene, som stuen og kjøkkenet, at folk legger mønstergulv. Her skaper lyset fra vinduene vakre, spennende effekter, forklarer Bigum Borgen.

Men mange som legger gulv i mønster får blod på tann. De vil ha mer.

– Når vi først legger tregulv i mønster, gjør vi det veldig ofte i nesten hele boligen. Mange trakter etter den helheten det gir, sier Dalum Frøyse.

Utnytter ressurser

I tillegg til de estetiske fordelene, bidrar mønsterlegging til økt utnyttelse av ressursene. Det er viktig for mange i dag.

– Mønsterlegging er veldig ressursvennlig. Du får brukt mye mer av treet enn det du gjør ellers. Det blir ikke så mye svinn, avslutter Dalum Frøyse.

Mer informasjon

Element Studio

Tarkett

Les også Gulvtrend fra 1-stav til mønster

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons