Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Trivsel på variert underlag

TEPPEFLISER: Med teppeflisene Human Nature fra Interface får man naturen inn i huset både taktilt og visuelt. Teppefliser ...   Interface, Tarkett og Bjørg Owren/ifi.no
Når vi skal ut å gå, foretrekker vi skog framfor asfalt. Det gjør godt for hele kroppen at underlaget er variert. Noe å tenke på når vi skal velge gulv.
Naturlige teppefliser
TEPPEFLISER: Med teppeflisene Human Nature fra Interface får man naturen inn i huset både taktilt og visuelt. Teppefliser som blant annet illuderer småstein er laget av 100% resirkulert garn. (Foto: Interface)

– Vi kan med fordel trekke med oss denne erfaringen innomhus, for enten det er hjemme eller på arbeidsplassen, har vi godt av å bevege oss på ulike underlag, sier Laila Nygaard i Interface. Hun jobber med teppefliser og opplever at stadig flere velger å kombinere myke og harde gulv.

LES OGSÅ: Vil ha naturen inn på kontoret

Naturen inspirerer

Parkett i stua
PARKETT: For å gi føttene litt variasjon kan et hvitpigmentert eikeparkett på stuen fint kombineres med gulv av andre materialer i resten av boligen. (Foto: Tarkett)

Ifølge Nygaard er det internasjonalt en voksende trend at arkitekter og designere «hermer» etter naturen, og spiller på form, farger og materialer for å gi noe av de samme impulsene og sanseinntrykkene som vi opplever ute i naturen i utformingen av bygg.

– Gjennom forskning vet vi at impulser fra naturen påvirker oss positivt både fysisk og psykisk, og bedrer trivsel, kreativitet og yteevne. Det er ingen grunn til at vi ikke skal videreføre dette til våre hjem, sier Nygaard.

Se bra ut og kjennes bra

– Dette er en spennende måte å tenke gulv på for oss nordmenn. Vi gjør jo alt vi kan for å trekke med oss naturen inn, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef i Tarkett, som fører mange typer gulv. 

I dag velger mange samme type gulv i flere rom for å skape helhet i interiøret. Bigum Borgen mener man fint kan beholde den visuelle helheten selv om man velger å kombinere flere typer gulv for å få et taktilt mangfold.

– En måte å oppnå helhet på er å bruke ulike materialer, men i samme farge, sier hun.

LES OGSÅ: Bli mer fornøyd uten gulvkompromiss

Mønstergulv
MØNSTER: Et vinylgulv med marokkansk flisemønster har mange farger/nyanser som kan matches med ensfargede gulv i andre materialer. (Foto: Tarkett)

Kombinasjonsmuligheter

Kombinere ulike gulv
KOMBINASJONER: Det er godt for føttene å trå på ulike underlag også innomhus. Parkett, vinyl, linoleum, teppe, gummi og fliser kan kombineres. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Soverommet må gjerne ha et mykt teppe, slik at føttene får en snill start på dagen. Derfra kan man tasse ut i en hardere verden med for eksempel fliser på badet, parkett i stuen og vinyl, kork eller linoleum på kjøkkenet. Innen de ulike produktkategoriene er det et mangfold av farger og tekstur, så mulighetene er mange.

Gulvbransjen deler produktene inn i tre kategorier: harde gulv, halvharde gulv og myke gulv. Parkett, fliser og laminat er definert som harde gulv. Blant de halvharde finner vi vinyl, linoleum, gummi, kork og LVT. I den myke kategorien finner vi ulike teppekvaliteter både på rull og som teppefliser.

Mer informasjon

Interface

Tarkett

Les også Det gode gulvet skaper trivsel og velvære

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: