Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Bli mer fornøyd uten gulvkompromiss

UNIKT: Alle gulvmaterialer har sine unike egenskaper, fordeler og ulemper. Klikk-vinyl er slitesterkt, trendy og enkelt å ...   Tarkett, SAGA Parkett
Langt fra alle gulvtyper er like godt egnet i alle boligens rom. Derfor bør du velge gulv til hvert enkelt rom ut fra egen familiesituasjon, hva rommet brukes til og gulvets egenskaper. Ikke lag et kompromiss der hele huset får samme gulv – også om det kan virke som det enkleste valget.
<b>MØNSTER:</b> Boligvinyl kommer i mange ulike design. På trendtoppen akkurat nå er fiskebeinsmønster á la parkett og grafiske mønstre. Boligvinyl er et slitesterkt og robust materiale med mange gode bruksegenskaper. (Foto: Tarkett)
MØNSTER: Boligvinyl kommer i mange ulike design. På trendtoppen akkurat nå er fiskebeinsmønster á la parkett og grafiske mønstre. Boligvinyl er et slitesterkt og robust materiale med mange gode bruksegenskaper. (Foto: Tarkett)

Med åpen planløsning, der rom og soner nesten umerkelig glir over i hverandre, er det lett å tenke at gulvet må følge ubrutt med. Men det er ikke nødvendigvis sant.

– Å velge forskjellige gulv til ulike rom og soner, lager ikke problemer eller disharmoni i interiøret. Sannheten er det rakt motsatte – boligen blir mer spennende og interiøret får et løft, sier Lill-Ann Mo, salgssjef konsument i Tarkett. 

Ytelseskrav gjør oss fornøyd

I senere tid har stadig flere forbrukere blitt oppmerksomme på hvilke krav de ønsker at gulvet skal oppfylle. Og derved legger de også mer vekt på å velge riktig.

– Vi ser at folk blir mer fornøyd når de velger riktig gulv til riktig rom, og visuelt skaper forskjellige soner i hjemmet, sier Mo.

Ulike gulv har forskjellige egenskaper. Før du går inn i butikken, du bør gjøre deg opp noen tanker om formålet med gulvet og hvilke krav du stiller til det, utover hvordan det ser ut. Har du fire barn og to hunder, er det kanskje ikke parkett du skal velge. Da må du i så fall godta riper og striper i gulvet, sier Lene Engebretsen, markedsansvarlig i RBI Interiør, som forhandler parkett, laminat og korkgulv under varemerket SAGA. 

<b>ULIKE BEHOV:</b> Det er ikke sikkert at gulvet du valgte for å lage en lun og stilig stue eller det du la på soverommet for å få det varmt, er det best egnede for kjøkkenet der du søler og mister en tallerken i gulvet iblant. (Foto: SAGA Parkett)
ULIKE BEHOV: Det er ikke sikkert at gulvet du valgte for å lage en lun og stilig stue eller det du la på soverommet for å få det varmt, er det best egnede for kjøkkenet der du søler og mister en tallerken i gulvet iblant. (Foto: SAGA Parkett)

Harmoni med ulikt gulv

<b>HARMONI:</b> – Vi har parkett i både 1-stavs- og 3-stavsmønster med samme innfarging. Da kan du ha et mer eksklusivt gulv til stuen, og legge et noe rimeligere i soverommet, og fortsatt få harmoniske gulv, sier Lise Engebretsen hos SAGA Parkett.
HARMONI: – Vi har parkett i både 1-stavs- og 3-stavsmønster med samme innfarging. Da kan du ha et mer eksklusivt gulv til stuen, og legge et noe rimeligere i soverommet, og fortsatt få harmoniske gulv, sier Lise Engebretsen hos SAGA Parkett.

– Mange konsumenter er konservative, og ønsker noe som ligner det de har fra før. Da kan det være bra å tenke på at man allikevel kan få en rød tråd i interiøret ved å velge ulike produkter med samme innfarging eller samme valør på fargene, til tross for at det er ulike gulvtyper, sier hun. 

Ønskede egenskaper – rom for rom

Kjøkken: gangkomfort, tåle søl med vann og mat, stå godt imot riper og slag.

Entré: tåle våte sko, snø, slaps, sand og grus, renholdsvennlig, ripefast og slitesterkt.

Stue: lunt og trivelig, gode lydegenskaper, estetisk pent.

Soverom: varmt å sette nakne bein på, hyggelig og gode lydegenskaper.

Barnerom: varmt å sitte på, slitesterkt og ripefast, lett å rengjøre, lekent design.

Våtrom: fuktsikkert, lett å vedlikeholde, kjemikalieresistent.

Bod: rimelig, slitesterkt.

Nøkkelegenskaper – vanlige gulvtyper

Parkett og heltre: et naturmateriale, levende, komfortabelt, skaper atmosfære, forholdsvis slitesterkt og enkelt å vedlikeholde, noe sårbart for riping, enkelt å legge.

Laminat: slitesterkt og hardt, god motstand mot inntrykksmerker og riping, holder seg like fint selv etter mange års bruk, virkelighetsnære imitasjoner av naturmaterialer, stabilt, enkelt å legge.

Kork: varmt, lyddempende, komfortabelt, slitesterkt, enkelt å legge.

Vinyl (boligvinyl): slitesterkt, mykt, tåler fuktpåvirkning, lett å renholde, demper trinnlyder.

Vinyl (klikkvinyl/LVT): slitesterkt, trendy, enkelt å legge.

Gummi: slitesterkt, god gangkomfort, tåler fuktpåvirkning, antistatisk, demper lyd.

Linoleum: et naturprodukt, slitesterkt, noe sårbart for riper, lettstelt, føles varmt å gå på.

Teppe: mykt, varmt, lyddempende, holder på støv, tåler ikke fuktpåvirkning.

Fliser: slitesterkt, hardt, tåler riping og vannpåvirkning, trenger ofte gulvvarme.

Mer informasjon

Tarkett

SAGA Parkett

SAGA Kork

 

Alfort

Danfloor

DLW

Ehrenborg

Forbo Flooring

Gerflor

Golvabia

INTAG

Interface

Ehrenborg

Kronotex

Musum Interiør

Nora Systems

Polyflor

Skattekammeret

Södra

Teppeabo

Les også Der inne og ute møtes

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
HappyHomes annons