IFI logo
Se flere bilder
Gulvtrend fra 1-stav til mønster

Foto: Tarkett

Gulvtrend fra 1-stav til mønster

3-stavparketten er ute for lengst. De aller fleste parkettkjøperne velger nå brede plank i 1-stavformat. Men den som vil være trendy og ha noe annerledes og ekstra flott på gulvet, velger isteden mønsterlagd parkett.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den klassiske 3-stavsparketten har dalt i popularitet, fra å være nordmenns foretrukne tregulv i årtiender. I senere år har brede parkettbord og plank av 1- eller muligens 2-staver vært det mest valgte av parkettgulvformatene.

– Slik har det definitivt vært en god stund. Og 1-staven bare øker i det norske markedet. Folk vil ha bredere og lengre gulvbord, men det kommer også andre formater, sier Lill-Ann Mo, salgssjef for konsumentprodukter hos gulvleverandøren Tarkett, som er av landets tre største leverandører av parkettgulv.

Se flere bilder
 MØNSTER:  Noble er en nytolkning av det klassiske hollandske rutemønsteret.

Foto:

MØNSTER: Noble er en nytolkning av det klassiske hollandske rutemønsteret.

Eksklusivt utseende

Den som vil ha et gulv som skiller seg ut, ser ekstra eksklusivt og flott ut, velger i dag bort også 1-stavsparkett. Isteden er det klassiske mønstre som fiskebeinsparkett og hollandsk mønster som seiler opp som trendsetternes favoritter.

– Nå som «alle» har plankegulv, går spydspissene, de som setter trendene, over på mønsterlegging. Vi ser også at gulv i mørkere farger kommer bredere inn, bekrefter Lill-Ann Mo. 

Se flere bilder
 BØRSTET:  En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.

Foto:

BØRSTET: En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.

Mørkere farger

For å møte den nye etterspørselen etter klassiske og eksklusive tregulv, har Tarkett lansert parkettgulv med mønster, som legges like enkelt som vanlige klikk-gulv. Noble Eik er en serie rutemønstret parkettgulv, inspirert av et hollandsk mønster fra 1600-tallet.  Parkettgulvet finnes i fire ulike farger: naturlig eik, lyst grå- eller hvitpigmentert, samt en mørkt brun innfarging. Gulvene er behandlet med hardvoksolje som gir en slitesterk og vedlikeholdsvennlig overflate.

Blant andre har trendspotteren Dagny Thurmann-Moe kåret brunt til årets farge, og at brunt blir en mer trendy gulvfarge ser ut til å stemme, mener Lill-Ann Mo.

– Det er spennende med de mørkere tonene. Vi har lenge hatt sorte og mørkt brune gulvvarianter, og de vokser i popularitet. Med mer farger og grønne planter i interiøret, oppleves det som lunere og hyggeligere. Et mørkere gulv bidrar til dette, sier hun.

Se flere bilder
 MØRKT: Brunt er en av årets heteste farger, og med et mørkt gulv blir interiøret lunere.

Foto:

MØRKT: Brunt er en av årets heteste farger, og med et mørkt gulv blir interiøret lunere.

Se flere bilder
 AVBRUDD:  At gulvet har et eget mønster bryter det ensformede, slik at flaten oppleves variert uten å virke prangende eller dominerende.

Foto:

AVBRUDD: At gulvet har et eget mønster bryter det ensformede, slik at flaten oppleves variert uten å virke prangende eller dominerende.

Mer informasjon:

Tarkett

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.