Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Gulvtrend fra 1-stav til mønster

Gulvet er et viktig element i hjemmet, og kan være avgjørende for det helhetlige inntrykket av interiøret.   Tarkett
3-stavparketten er ute for lengst. De aller fleste parkettkjøperne velger nå brede plank i 1-stavformat. Men den som vil være trendy og ha noe annerledes og ekstra flott på gulvet, velger isteden mønsterlagd parkett.
<b> MØNSTER: </b> Noble er en nytolkning av det klassiske hollandske rutemønsteret.
MØNSTER: Noble er en nytolkning av det klassiske hollandske rutemønsteret.

Den klassiske 3-stavsparketten har dalt i popularitet, fra å være nordmenns foretrukne tregulv i årtiender. I senere år har brede parkettbord og plank av 1- eller muligens 2-staver vært det mest valgte av parkettgulvformatene.

– Slik har det definitivt vært en god stund. Og 1-staven bare øker i det norske markedet. Folk vil ha bredere og lengre gulvbord, men det kommer også andre formater, sier Lill-Ann Mo, salgssjef for konsumentprodukter hos gulvleverandøren Tarkett, som er av landets tre største leverandører av parkettgulv.

Eksklusivt utseende

Den som vil ha et gulv som skiller seg ut, ser ekstra eksklusivt og flott ut, velger i dag bort også 1-stavsparkett. Isteden er det klassiske mønstre som fiskebeinsparkett og hollandsk mønster som seiler opp som trendsetternes favoritter.

– Nå som «alle» har plankegulv, går spydspissene, de som setter trendene, over på mønsterlegging. Vi ser også at gulv i mørkere farger kommer bredere inn, bekrefter Lill-Ann Mo. 

<b> BØRSTET: </b> En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.
BØRSTET: En ny børsteteknikk løfter fram designen og understreker treretningen i mønsteret.

Mørkere farger

<b> MØRKT: </b>Brunt er en av årets heteste farger, og med et mørkt gulv blir interiøret lunere.
MØRKT: Brunt er en av årets heteste farger, og med et mørkt gulv blir interiøret lunere.

For å møte den nye etterspørselen etter klassiske og eksklusive tregulv, har Tarkett lansert parkettgulv med mønster, som legges like enkelt som vanlige klikk-gulv. Noble Eik er en serie rutemønstret parkettgulv, inspirert av et hollandsk mønster fra 1600-tallet.  Parkettgulvet finnes i fire ulike farger: naturlig eik, lyst grå- eller hvitpigmentert, samt en mørkt brun innfarging. Gulvene er behandlet med hardvoksolje som gir en slitesterk og vedlikeholdsvennlig overflate.

Blant andre har trendspotteren Dagny Thurmann-Moe kåret brunt til årets farge, og at brunt blir en mer trendy gulvfarge ser ut til å stemme, mener Lill-Ann Mo.

– Det er spennende med de mørkere tonene. Vi har lenge hatt sorte og mørkt brune gulvvarianter, og de vokser i popularitet. Med mer farger og grønne planter i interiøret, oppleves det som lunere og hyggeligere. Et mørkere gulv bidrar til dette, sier hun.

Mer informasjon

Tarkett

Les også Slik er gulvtrenden nå

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: