Kategorier

Meny

Konto

Slik er gulvtrenden nå

Personlig. Slik sammenfattes interiørtrenden nå. Mulighetene til å velge et gulv som passer akkurat deg har nok aldri vært større – her der de heteste gulvtrendene akkurat nå!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik er gulvtrenden nå

Foto: Alfort & Cronholm, Armstrong, Danfloor, Ehrenborg, Forbo Flooring, Gerflor, Golvabia, Kronotex, INTAG, Musum interiør, Polyflor, SAGA Parkett, Tarkett

Med nærmere fem millioner innbyggere, og drøyt to millioner husstander, lever mange ulike interiørstiler side om side her til lands. Den store trenden nå, er å lage et personlig interiør. Alt går og alt er lov – og din egen fantasi og smak er fasiten.

Felles for manges smak akkurat nå er noen tendenser som til dels trekker i ulike retninger, og til dels brukes sammen eller om hverandre. Lange og brede gulvbord av tre eller materialer som ligner, lyse eller grålige farger, røft og rustikt, vintage eller retrostil, samt orientalsk eller etniskinspirert er hovedtema for dagens gulvtrender.

Når det kommer til gulvet, kan aktuelle trendretninger sammenfattes slik:

Lyst & grått

Hvite og grå gulv blir stadig mer populære. Hvert år lanserer gulvprodusentene flere lyse, laserte parkettgulv og lamnater som gir samme preg. Innen blant annet vinylbelegg, tepper og linoleumfliser, er gråskalaen meget populær, og her finnes alltid en stor nyanserikdom å velge blant. Et eksisterende gulv kan males eller beises i en grålig farge.

Dele på Pinterest Lyst & grått: Parkett fra SAGAparkett.

Lyst & grått: Parkett fra SAGAparkett.

Fargesterkt:

Ikke alle ønsker hvitt, grått og beige, ikke en gang her i Norden. Hvorfor ikke slå til med et fargesterkt vinylgulv for eksempel på barnerommet, gjesterommet eller i gangen? Eller kanskje overraske med et dongeriblått parkettgulv?

Dele på Pinterest Fargesterkt: Vinylbelegg fra Tarkett.

Fargesterkt: Vinylbelegg fra Tarkett.

Langt & bredt:

Lange og brede bord og planker er det som gjelder – enten det gjelder parkettgulv, heltre, eller laminatgulv. Det store formatet passer best i litt større rom.

Dele på Pinterest Langt og bredt: Arena Slottsplank fra Alfort & Cronholm.

Langt og bredt: Arena Slottsplank fra Alfort & Cronholm.

Vintage & retro:

Vintagetrenden er fortsatt aktuell, med gulv med et ”slitt” og røft utseende. Rustikk sortering av tregulv, gjør til et aktivt interiørelement. Også gulvene som imiterer, etterstreber ett røft utseende fra betong, stein, tegl eller brukt treverk. Dette gjelder alt fra laminat, til vinyl, fliser og tepper.

Dele på Pinterest Vintage & Retro: Klikk-gulv i vinyl fra Ehrenborg.

Vintage & Retro: Klikk-gulv i vinyl fra Ehrenborg.

Orientalsk/etnisk:

Orientalske mønstre i vakre grå nyanser er populære både på kjøkkenet, i gangen og på badet. Velg blant keramiske fliser, vinylbelegg eller historiske sementfliser

Dele på Pinterest Etnisk / orientalsk: Sementfliser fra Golvabia.

Etnisk / orientalsk: Sementfliser fra Golvabia.

Mer informasjon:

Alfort & Cronholm

Armstrong

Danfloor

Ehrenborg

Forbo Flooring

Gerflor

Golvabia

Kronotex

INTAG

Musum interiør

Polyflor

SAGA Parkett

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]