Kategorier

Meny

Konto

Vi klikker og vi klikker - nå også vinyl

Laminat, parkett og linoleum har vi klikket lenge. Nå klatrer også klikkvariantene av vinyl raskt oppover salgsstatistikkene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Vi klikker og vi klikker - nå også vinyl

Foto: Tarkett, Fjordal

Det var en liten revolusjon da først laminat, og deretter parkett og linoleum kom med klikksystem for noen år tilbake.

- Plutselig ble gulvleggingen noe vi alle kunne klare selv. Med gode klikksystemer er det helt overraskende enkelt å få et prikkfritt resultat på gulvleggingen, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no. 

Vinyl kan også klikkes

Det ferskeste tilskuddet i klikkfamilien er vinyl. Fra tidligere å ha vært et gulv kun for banevare, har man de siste årene sett en hurtig utvikling med mange nylanseringer innen klikkvinyl.

- Det er ikke så rart at vi nå begynner å få øynene opp for vinyl. Egentlig er det mer rart at det ikke har skjedd tidligere, for vi snakker jo her om en gulvtype med nærmest uslåelige bruksegenskaper. Med de nyere leggemetodene har dette nå også blitt et gjør-det-selv-produkt, så jeg synes ikke det er overraskende at klikkvinyl fenger, sier Owren videre.

Dele på Pinterest Vinyl fra Fjordal, som ser til forveksling ut som treverk.

Vinyl fra Fjordal, som ser til forveksling ut som treverk.

I flere rom

Tarkett er blant gulvprodusentene som har nå gjør suksess med sine klikkvinylgulv, og deres salgsstatistikker levner ingen noen tvil om at dette er noe kundene vil ha.

- Etterspørselen etter vår klikkolleksjon Starfloor stiger jevnt og trutt, uke for uke, sier salgssjef hos Tarkett, Lill-Ann Mo, som nesten er litt overrasket selv over hvor utstrakt bruken har blitt i løpet av kort tid.

- Det interessante med salgsstatistikken for disse gulvene er at de blir benyttet i samtlige rom, bortsett fra våtrom der de ikke er egnet. Man ville kanskje tro at folk ville velge denne typen gulv i rom som vindfang/hall og kjøkken, men vi ser altså i økende grad at det også legges i stue og soverom, sier Mo.

Dele på Pinterest Kjøkken er et populært rom for klikkvinyl. Dette gulvet er fra Tarketts Starfloor-kolleksjon.

Kjøkken er et populært rom for klikkvinyl. Dette gulvet er fra Tarketts Starfloor-kolleksjon.

 Hos Fjordal har de også merket at salget av klikkvinyl går bra om dagen. De har hatt Fjordal Vinyl i overkant av et år, og opplever en positiv utvikling.

- Markedet for klikkvinyl har absolutt tatt seg opp. Gulvene tåler så ekstremt mye, så det er nok denne fleksibiliteten som har medført at så mange velger seg denne type gulv, sier Therese Kristiansen hos Fjordal.

Mo hos Tarkett er også overbevist om at det er gulvets egenskaper som er hovedårsak til den stigende populariteten.

- Det er enkelt å legge, det er lett å håndtere, det er slitesterkt og krever et minimum av vedlikehold. I tillegg er de flotte å se på og, og ikke minst behagelige å gå på. Med tanke på slitestyrken er dette for eksempel et meget godt alternativ for en aktiv familie med både barn og husdyr, men det er ikke bare denne kundegruppen som kjøper gulvene, sier hun videre. 

Dele på Pinterest Gulvene tåler mye søl og er svært slitesterke. Dette gulvet er fra Fjordal Vinyl.

Gulvene tåler mye søl og er svært slitesterke. Dette gulvet er fra Fjordal Vinyl.

Mange designmuligheter

Man får klikkvinyl i et bredt spekter av design; mest brukt er de mange treimitasjonene. Hos Fjordal har de flere naturtro treverkdesign, komplettert med fine steinimitasjoner. Tarkett har også en kombinasjon av treverk og stein i sin kolleksjon. En lys, grå plank er bestselgeren, mens en antrasittfarget stein følger tett etter. Nytt for våren hos Tarkett er også design med utseende som Marokkanske fliser, som den siste tiden har blitt en stor trend innen fliser.

Dele på Pinterest Klikkvinyl med utseende som marokkansk flis er blant årets nyheter fra Tarkett.

Klikkvinyl med utseende som marokkansk flis er blant årets nyheter fra Tarkett.

Klikkvinyl

Vinyl er blitt en populær variant av klikkgulv. Du får dem i vanlige, stive gulvbord på HDF-kjerne, eller i en tynnere og mykere variant med vinyl gjennom hele produktet. Disse har også et selvlåsende system, de klikkes eller bankes enkelt sammen. Innen gulvbord med vinyloverflate, finnes mange spennende varianter med vekt på ulike funksjoner. Om du ønsker en akustisk variant, kan du for eksempel velge en vinylklikk med bakside av kork. Prioriterer du gangkomfort er et annet populært valg; gulvbord med myk vinyl som toppsjikt.

Mer informasjon

Tarkett

Fjordal

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]