Kategorier

Meny

Konto

Lynrask oppussing av gjesterom

Få ekstrarommet klart til overnattingsgjestene på nulltid. Her er fremgangsmåten!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Lynrask oppussing av gjesterom

Foto: Mari Rosenberg Andersen/ifi.no, Borge, Tarkett

Du kan ha invitert for lenge siden men "glemt det", eller noen kan ha invitert seg selv på kort varsel. Uansett – gjesterommet ser ikke ut, og her kan vi ikke la gjestene overnatte! Hva gjør vi?

Dette er tipsene som gjør at du får rommet klart på én (1) dag!

Dele på Pinterest  RASKT FERDIG:  Forarbeidet er det samme, uansett om du skal male eller tapetsere, men med tapet blir du ferdig i ett arbeidsmoment deretter. (Foto: Borge)

RASKT FERDIG: Forarbeidet er det samme, uansett om du skal male eller tapetsere, men med tapet blir du ferdig i ett arbeidsmoment deretter. (Foto: Borge)

Fremgangsmåte:

1. Rydd: Tøm rommet for alt som ikke trenger å være der. Kjellerboden, loftet og garasjen er gode steder å oppbevare ting midlertidig, hvis det ikke skal i søppelkassen eller til gjenbruksstasjonen.

2. Mål rommet: Hvor mange meter vegg har du rundt rommet? Hvor høyt er det under taket? Hvor mange kvadratmeter er gulvet på?

3. Handle inn: Ta med veggmålene til din lokale farge- og interiørbutikk og finn et tapet du liker. Hvis tapetseringen skal gå ekstra raskt, velger du et fibertapet med ingen eller rett mønsterrapport. Kjøp riktig antall tapetruller, lim, pensel, rull, forlengerskaft, tapetkniv, bred stålsparkel, tapetglatter og en ren svamp. Kjøp samtidig med deg en fin sparkelmasse og et sett japansparkler for å fikse på gamle skruehull og rifter. Ha med deg gulvmålene og kjøp et gulv som legges raskt med klikk-fuger. Det kan for eksempel være klikk-vinyl – et materiale du trenger et minimum av verktøy og utstyr for å legge. Det kan holde med tapetkniven!

Dele på Pinterest  HANDLELISTE:  Til tapetseringen trenger du en del verktøy. Det lønner seg alltid å ha alt verktøy for hånden før du setter igang. (Foto: Mari Rosenberg Andersen/ifi.no)

HANDLELISTE: Til tapetseringen trenger du en del verktøy. Det lønner seg alltid å ha alt verktøy for hånden før du setter igang. (Foto: Mari Rosenberg Andersen/ifi.no)

4. Forberedelse: Vask og støvtørk veggflatene. Sparkle over småhull og rifter. Puss over og tørk vekk slipestøv.

5. Sett opp tapetet: Start i et hjørne, fortrinnsvis hjørnet bak døren som er minst synlig. Lodd opp en strek å gå ut fra, denne skal plasseres der kanten av den første høyden havner. Hvor det er finner du ut ved å måle bredden på tapetrullen, trekke fra et par centimeter og måle deg ut fra hjørnet. De overskytende centimeterne av tapetet bretter du inn i hjørnet slik at de havner på tilstøtende vegg. Vær nøye med at første høyde havner i vater og akkurat på streken, så går resten som en lek. Limet påføres veggen før du setter opp tapetet. Smør lim på veggen høyde for høyde, så tørker det ikke før du får opp tapetet.

6. Kart for gulv: Rydd og støvsug gulvet. Legg deretter det nye gulvet i henhold til produsentens anvisninger.

7. Flytt inn: Har du valgt et limfritt alternativ, kan du flytte tilbake møblene direkte når du er ferdig med leggingen. Så er det bare å skifte sengetøyet, sette inn en blomst og henge opp et bilde, så er rommet klart for gjestene!

Dele på Pinterest  LIMFRITT:  Klikkvinyl legges uten lim, og til monteringen er det sjelden behov for mye verktøy. (Foto: Tarkett)

LIMFRITT: Klikkvinyl legges uten lim, og til monteringen er det sjelden behov for mye verktøy. (Foto: Tarkett)

Dele på Pinterest KLART: Det er ikke mye som skal til for å totalforvandle et rom og gjøre det klart for gjestene. (Foto: Borge)

KLART: Det er ikke mye som skal til for å totalforvandle et rom og gjøre det klart for gjestene. (Foto: Borge)

Mer informasjon:

Tarkett

Borge

Fantasi Interiør

Green Apple

Inspirasjon Interiør

INTAG 

Tapethuset

Flügger

Storeys

Forbo Flooring

DLW

Ehrenborgs

Golvabia

Gerflor

Polyflor

Musum Interiør

Teppeabo

 

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]