Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fyr løs med tapet på fire vegger

Tapet på én vegg, som dekor i en lys stue, har lenge vært en trend. Nå skal det være tapet på alle fire veggene!

 • - Kunst, møbler og andre interiørelementer mot mønstrede vegger kan fungere veldig bra, som her mot Norsk Trellis-tapetet. De balanserer og fremhever hverandre på en god måte, sier konseptsjef Torhild Rustenberg hos Storeys.

  Foto:

 • Kunst og tapet i beste forening.

  Foto:

 • Tapetet Norsk Trellis, i fargen blågrønn – en delikat og nedtonet ramme for bokhylle og stol.

  Foto:

 • Skråtak ingen hindring – her er det satt opp et tapetpanel fra kolleksjonen Alta Gamma Sempre, sammen med en annen design fra samme kolleksjon.

  Foto:

 • Sot- og sølvfargede vegger fra Harlequin skaper et sofistikert og innbydende uttrykk.

  Foto:

Annonse
Annonse
Tapetet Norsk Trellis, i fargen blågrønn – danner en delikat og nedtonet ramme for bokhylle og stol.

Tapetet Norsk Trellis, i fargen blågrønn – danner en delikat og nedtonet ramme for bokhylle og stol.

Torhild Rustenberg, konseptsjef hos tapetleverandøren Storeys, opplever at folk er redde for at fire vegger blir for mye, og gjerne ender opp med tapet på kun én vegg. Hun ser at en fondvegg ofte skaper et urolig uttrykk og forstyrrer helhetsinntrykket i rommet, dersom den ikke følges opp med farger på de øvrige veggene. 

Hun har selv tapet, det samme mønsteret sådan, på alle veggene i stuen, og etter å ha pusset opp hele leiligheten er nettopp det rommet noe av det hun er mest fornøyd med.

- Jeg har vokst opp med tapet i nesten alle rom, jenterommet inkludert, med tapet på alle fire vegger, og var helt klar på at jeg ønsket å ha det i mitt eget hjem. Jeg opplever at det skaper ro og helhet i rommet – faktorer som øker trivselen. Romfølelsen vokser også. Det geometriske mønsteret  i stuen er såpass åpent og lyst i fargene at det ikke blir urolig, men derimot skaper en spennende ramme. Rommet er hyggeligere og mer personlig enn om jeg hadde tapetsert en eller to vegger og så malt resten, understreker Torhild. 

Haugesund og Drammen

Sot- og sølvfargede vegger fra Harlequin skaper et sofistikert og innbydende uttrykk.

Sot- og sølvfargede vegger fra Harlequin skaper et sofistikert og innbydende uttrykk.

Hvordan merker så butikkene etterspørselen? I Haugesund opplever de at det etter hvert er flere som kjøper tapet til alle fire veggene i et rom, og da gjerne til soverommet.

- Soverommet har som oftest lite pynt på veggene, som bilder, lamper og annen dekor, sammenlignet med for eksempel en stue. Ønsker man litt liv til veggen, er jo tapet en kjempefin løsning. Inntrykket blir lunere også. De fleste velger rolige mønster uten for mye farge, men vi selger også tapeter med fargekontraster og, ikke minst, tøffe, ensfargede utgaver, sier Cathrine Storesund hos Fargerike Raglamyr i Haugesund. 

Forsiktig med farge og mønster

Hos Fargerike Lothe i Drammen rapporteres det at mange nå kjøper tapet til samtlige vegger i et rom, dog er det forsiktige mønster- og fargevalg – foreløpig.

- Kundene våre er nok ikke klare for store kontraster i mønster og farger ennå. Det går mye i ensfargede tapeter, diskrete mønster – gjerne ornamenter – uten kontrastfarger, og hvor fargene gjerne flyter i hverandre, også ispedd gull og skimmer. Grått, hvitt og greige er etterspurt, og vi selger mer og mer sortaktige og mørke farger, forteller Kari Grethe Haraldsrud hos Lothe. 

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Storeys

Tarkett

Tapethuset

Borge

 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]