Kategorier

Meny

Konto

Fyll veggene med tapetnyheter

Tapetleverandøren Storeys lanserer sesongvis et antall tapetkolleksjoner som speiler trender og etterspørsel i det norske markedet. Da de presenterte høstens nyheter sist uke, var det farger og mønster for alle pengene – i mange nyanser og størrelser.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fyll veggene med tapetnyheter

Foto: Storeys, Chera Westman/ifi.no

Tapeter er ikke lenger forbeholdt én vegg i et rom, men snarere alle fire. De åtte nye tapetkolleksjonene inneholder både typiske enveggstapeter og design som er mer egnet for flere vegger.

Konseptsjef Torhild Rustenberg forteller at de selger mer farger enn på lenge; tapeter med mønster i farger. Imitasjoner av treverk, sten, lær og lignende er også veldig etterspurt. Hun opplever at det norske folk etter hvert har blitt noe tøffere i fargevalgene, men at vi fremdeles har mye å gå på.

- Når man skal velge tapet, anbefaler jeg folk å gå for den designen man har mest lyst på, men ikke er helt sikker på at man våger å velge. All min erfaring tilsier at det er nettopp det tapetet man blir aller mest fornøyd med – også over tid. Dessuten er tapetsering mye enklere enn man skulle tro!, sier hun. 

Dele på Pinterest Konseptsjef Torhild Rustenberg har en klar oppfordring: våg å velge farger! I bakgrunnen ser vi heftige design fra Urban Funky.

Konseptsjef Torhild Rustenberg har en klar oppfordring: våg å velge farger! I bakgrunnen ser vi heftige design fra Urban Funky.

Fire trendtemaer

Deres nyheter for høsten, som snart er på plass i butikkene, er fordelt på fire hovedtendenser: Elegant & Sofistikert, Nordisk moderne, Nordisk romantisk og Lekent & Fargerikt. 

Elegant & Sofistikert kjennetegnes ved mørke, sorte farger og et formspråk som er sterkt inspirert av art deco-stilen. Eksklusive overflater, marmor, messing, krom, lær og fløyel, skaper sofistikerte og moderne interiører.

- Elegant & Sofistikert er en trend som har etablert seg de to siste årene, og nå ser vi at den beveger seg over i massemarkedet. Vi har omgitt oss med lyse farger i noen år nå, og med mørke, sofistikerte, sortere farger skiller denne trenden seg veldig klart fra den skandinaviske stilen, forteller Torhild.

Dele på Pinterest Elegant & Sofistikert – her ved tapet fra kolleksjonen Symetrie.

Elegant & Sofistikert – her ved tapet fra kolleksjonen Symetrie.

Med stilen Nordisk moderne beveger vi oss over på moderne, skandinavisk design, hovedsakelig basert på geometriske former og grafiske linjer og detaljer. Hovedfargene er nedtonet, med blågrønt som en gjenganger, og kan med fordel tilføres innslag av kontrastfarger og mønstre. Materialene er viktige også her; messing, marmor, lær og tre, som eik, valnøtt og bjerk, i kombinasjon.

 

Dele på Pinterest Nordisk moderne, med geometrisk tapet; Symetrie.

Nordisk moderne, med geometrisk tapet; Symetrie.

Temaet Nordisk romantisk er romantisk uten å være yndig og søtt. Det er preget av organiske mønstre, farger som grønnfarger med sort i, pudderrosa og greige. Uttrykket er naturlig, med ubehandlet treverk. 

Dele på Pinterest Nordisk romantisk. Her tapet fra Splendour.

Nordisk romantisk. Her tapet fra Splendour.

En av høstens store nyheter går innunder denne stilen; Norsk Skog – en ny tapetdesign utviklet spesielt for det norske markedet. Både hare, ekorn, hjort, rev og elg er representert, og tapetet kommer i tre fargekombinasjoner; blågrønn, greige og grønn, hvor dyrene er hvite mot farget bakgrunn.

- Inspirasjonen er hentet fra våre skogers plante- og dyreriker. Fargenyansene er plukket ut spesielt for norske hjem, og er gode veggfarger som enkelt lar seg kombinere med andre farger, sier Torhild. 

Dele på Pinterest Norsk Skog – med hare, hjort, ekorn, rev og elg.

Norsk Skog – med hare, hjort, ekorn, rev og elg.

Den siste stilretningen, Lekent & Fargerikt, er nettopp det – leken og fargerik! Her er det skjelt til de gale og glade 60- og 70-årene, på glamorøst, sofistikert vis. Den er leken på en voksen måte, og fortid møter nåtid gjennom en god miks av mønstre og farger som kan mikses og matches. Grønne planter er en viktig del av stilen. 

Dele på Pinterest Lekent & Fargerikt: Urban Funky byr på heftige farger og mønstre!

Lekent & Fargerikt: Urban Funky byr på heftige farger og mønstre!

Mer informasjon:

Storeys

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]