Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Kunsten å bo med farger

cloud_download
fullscreen
 • Kunsten å bo med farger

  Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

 • Kunsten å bo med farger

  Foto:

 • Kunsten å bo med farger

  Foto:

 • Kunsten å bo med farger

  Foto:

I denne leiligheten beherskes den kunsten virkelig til fulle. For mye eller for lite – alt krever balanse, og de som er så heldige å bo her stortrives med å ha foretatt noen fargevalg de fleste av oss bare drømmer om.

Annonse
<p>KULE FORMER Det rene stilleben – både lampe og kaktus står, med sine runde former, i spennende kontrast til det kantete, geometriske mønsteret.</p>

KULE FORMER Det rene stilleben – både lampe og kaktus står, med sine runde former, i spennende kontrast til det kantete, geometriske mønsteret.

Her bor Torhild Rustenberg, konseptsjef i Storeys og med hovedansvar for tapetsortimentet, sammen med ektemannen Mats. Paret falt raskt for leiligheten, med sin gode planløsning og gjennomgående lys. 

Til tross for at de har enes om valgene, er det Torhild som har vært pådriver og arkitekt bak fargesettingen – derom hersker ingen tvil!

– Det måtte, naturlig nok, bli tapet i flere rom, og også farger som ”ikke går og gjemmer seg”, forteller Torhild. Tapetet i stuen har jeg, i jobben min, utviklet for det norske markedet, så det er ekstra stas å ha nettopp det på veggene. Jeg synes vi har fått til en fin balanse mellom mønstre og ensfargete flater, fortsetter hun.

Fargene henger sammen

I all hovedsak er det tre farger som går igjen; blågrønt, oransje og hvitt, i ymse nyanser og med gradert fordeling i de ulike rommene. 

– Oransje er min yndlingsfarge, og gir meg mye energi. Det er derfor viktig for meg å ha den med i interiøret, men i en passelig mengde, slik at den ikke blir for dominerende, sier Torhild.

<p>Den blågrønne fargen på tapetet går igjen i alle rom, og tas opp i både teppe og puter. Her er det også en passe mengde av Torhilds favorittfarge – oransje.</p>

Den blågrønne fargen på tapetet går igjen i alle rom, og tas opp i både teppe og puter. Her er det også en passe mengde av Torhilds favorittfarge – oransje.

Hvorfor må tak være hvite?
<p>På soverommet er den oransje tråden fra kjøkkenet tatt opp, i en dempet, pudderoransje variant (S 1010-Y70R). Tak, vegger og listverk er malt i én og samme farge, noe som forsterker fargeeffekten. </p>

På soverommet er den oransje tråden fra kjøkkenet tatt opp, i en dempet, pudderoransje variant (S 1010-Y70R). Tak, vegger og listverk er malt i én og samme farge, noe som forsterker fargeeffekten.

Torhild ønsket å inkludere noen av takene i interiøret. Kjøkkenet ble kraftig oransje, soverommet pudderoransje og gjesterommet fikk tapet. 

– Taket er en undervurdert flate, som tilfører interiøret en ny dimensjon og åpner for spennende muligheter, sier hun.

Et vell av farger og vakkert lys

Her er det tilsynelatende mange farger, mens det faktisk er snakk om kun få, dog i flere nyanser. Kjøkkentaket er selve prikken over i-en, med sin energifylte oransje farge          (S 1070-70R). Veggene i kjøkkenet har fått en lysere utgave av stuetapetets blågrønne farge (S 1005-B50G), og danner en sval motsats til taket. Det gylne gulvet er hjertelig til stede med sine tretegninger – et nydelig motstykke til moderne møbler og tapet.

<p>Her er det tilsynelatende mange farger, mens det faktisk er snakk om kun få, dog i flere nyanser. </p>

Her er det tilsynelatende mange farger, mens det faktisk er snakk om kun få, dog i flere nyanser.

Farger på kjøkkenet
<p>FARGEMØTE Både kjøkken og stue sees fra entréen, og gode farger skaper et spennende førsteinntrykk. </p>

FARGEMØTE Både kjøkken og stue sees fra entréen, og gode farger skaper et spennende førsteinntrykk.

Kjøkkeninnredningen er hvit og blank, med messingknotter, en delikat motsats til de matte veggene. Benkeplatene har samme gylne fargetone som gulvet.

– Det oransje taket i spisedelen ønsket jeg meg som et energitilskudd til tidlige morgener, mens frokosten inntas og jeg oppdateres på nyhetene. Det måtte opptil flere prøvestrøk til for å finne den riktige kombinasjonen av det blågrønne (S 1005-B50G) og det oransje (S 1070-Y70R).

<p>– Det oransje taket i spisedelen ønsket jeg meg som et energitilskudd til tidlige morgener, mens frokosten inntas og jeg oppdateres på nyhetene.</p>

– Det oransje taket i spisedelen ønsket jeg meg som et energitilskudd til tidlige morgener, mens frokosten inntas og jeg oppdateres på nyhetene.

<p>Avstemte kombinasjoner; det er ingen sak med åpen løsning når fargene spiller så godt på lag – kjøkkenet mot stueveggen. Og til høyre aner vi tapetet i gangen, som også har den blågrønne fargen i seg.</p>

Avstemte kombinasjoner; det er ingen sak med åpen løsning når fargene spiller så godt på lag – kjøkkenet mot stueveggen. Og til høyre aner vi tapetet i gangen, som også har den blågrønne fargen i seg.

En drøm av et rom
<p>Drømmerommet har en sval veggfarge; S 2010-B50G.</p>

Drømmerommet har en sval veggfarge; S 2010-B50G.

Det er ikke alle forunt å ha en egen garderobe, og dette har blitt et av favorittrommene i huset. Veggene er holdt i en rolig, blågrønn farge (S 2010-B50G) – en perfekt bakgrunn for klærne i alle regnbuens farger, eikeskapene og det gylne sisalteppet.

Her er det ikke spart på kruttet!
<p>Bak skyvedørene skjuler det seg en romslig garderobe. </p>

Bak skyvedørene skjuler det seg en romslig garderobe.

Et lite gjennomgangsrom, som denne entréen, tåler mye mønstre og farger, og byr på en herlig velkomst. Vi finner farger fra kjøkken og stue i tapetet, mens gulvets lyse marmorfliser er en elegant motvekt til veggene.

Geometriske møter
<p>Et åpent, geometrisk mønster i tapetet Norsk Trellis. </p>

Et åpent, geometrisk mønster i tapetet Norsk Trellis.

- Jeg er stor fan av geometriske mønstre, forteller Torhild, og det falt derfor naturlig å velge disse tapetene, i henholdsvis stue og gang. 

<p>Geometrisk, tett mønster fra Mariska Meijers. </p>

Geometrisk, tett mønster fra Mariska Meijers.

Her er det helt uproblematisk at disse mønstrene møtes, fordi: tapetet i gangen har sterke farger og tett mønster, mens det i stuen tar opp den blågrønne fargen fra gangen, det har kun to farger og et veldig åpent mønster. De oppleves ikke som urolige sammen.

<p>Et lite gjennomgangsrom, som denne entréen, tåler mye av mønster og farger. </p>

Et lite gjennomgangsrom, som denne entréen, tåler mye av mønster og farger.

Maskulint på gjesterommet
<p>Veggfargen er valgt ut ifra tapetet; 2215-R99B. </p>

Veggfargen er valgt ut ifra tapetet; 2215-R99B.

– Fargene her falt på plass da jeg fant tapetet til taket, og nyansen i veggfargen (2215-R99B) tok jeg derifra. Soverommet vårt har blitt relativt feminint, så jeg synes at dette rommet står som en fin
maskulin motvekt til det.

Med himmelen som tak

Hvem har bestemt at tapet må være på veggen?

– Kombinasjonen av den støvete, blågrønne fargen (2215-R99B) og det sorte himmeltapetet gir en avslappet atmosfære, hvor vi kan ligge og se
på stjernene i timevis.

<p>Her kan man ligge og drømme seg bort i stjernehimmelen. </p>

Her kan man ligge og drømme seg bort i stjernehimmelen.

TORHILD OM FARGENE
<p>Torhild Rustenberg, konseptsjef hos tapetleverandøren Storeys. </p>

Torhild Rustenberg, konseptsjef hos tapetleverandøren Storeys.

* I utgangspunktet er det tre farger som går igjen, i ulike nyanser; blågrønt, oransje og hvitt. Blågrønt er en god basefarge. Oransje er min yndlingsfarge. Hvitt går igjen i møbler, tak og lister.

* Jeg ønsket hverken hvite eller fondvegger, da jeg mener at romfølelsen og helheten i rommet blir mer harmonisk når alle fire vegger har samme farge eller tapet.

* Eikegulvet tilfører leiligheten et vakkert og gjennomgående naturelement som også skaper helhet.

* Veggfargene tar opp fargene i tapetene, noe som skaper ro og helhet.

* Entréen er et gjennomgangsrom, og også et lite rom, så det falt naturlig å velge et sprekt tapet der.

* Jeg ønsket å bruke noen av takene aktivt. Gjesterommet fikk stjernehimmel. Taket på kjøkkenet krevde gjentatte prøvestrøk for å finne den riktige kombinasjonen mellom tak og vegger. Den oransje fargen reflekteres nemlig forholdsvis kraftig på omgivelsene under forskjellige lysforhold. Soveromstaket fikk samme farge som veggene og skaper en fin atmosfære.

* Fargen i garderoben skaper en avslappende og god base for alle mine fargerike klær.

* Soverommet fikk en puddertone for å hente inn det oransje fra kjøkkenet, i en mer dempet variant. Tak, vegger og lister har samme farge, noe som forsterker fargeeffekten.

* Valgene for gjesterommet falt på plass da jeg fant tapetet til taket. Kombinasjonen av den støvete, blågrønne veggfargen og det sorte himmeltapetet gir et veldig avslappende rom.

Mer informasjon

Mer informasjon:

Green Apple

Storeys

Tarkett

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up

Dette ble brukt

Stue

Vegger: Norsk Trellis blågrønn – STOREYS

remove_circle_outline

Gulv: Epoque American Oak, 1-stav, matt lakk – TARKETT

remove_circle_outline

Skjenk: IKEA.NO/SUPERFRONT.COM

remove_circle_outline

Bokhylle: Billy – IKEA.NO

remove_circle_outline

Stol: BOHUS.NO

remove_circle_outline

Sofa: SKEIDAR.NO

remove_circle_outline

Teppe: Arras – GULVEX.NO

remove_circle_outline

Lyspære-lampe: ILLUMSBOLIGHUS.NO

remove_circle_outline

Bilder, bord, puter og annet løsøre: PRIVAT

remove_circle_outline
Soverom

Vegg- og takfarge: S 1010-Y70R

remove_circle_outline

Tekstil på sengegavl og madrass: Duralee, Dallas Multi – GREEN APPLE

remove_circle_outline

Store, blå puter: IKEA.NO

remove_circle_outline

Sengetøy: PRIVAT

remove_circle_outline
Kjøkken

Vegger: farge S 1005-B50G

remove_circle_outline

Hvitt tak: farge hvit

remove_circle_outline

Oransje tak: farge S 1070-Y70R

remove_circle_outline

Gulv: Epoque American Oak, 1-stav, matt lakk – TARKETT

remove_circle_outline

Spisestuestoler: Vitra, Eames DSR – ILLUMSBOLIGHUS.NO

remove_circle_outline

Kjøkkenbord: BOHUS.NO

remove_circle_outline

Kjøkkenlampe: Tom Dixon – ILLUMSBOLIGHUS.NO

remove_circle_outline

Oransje kanne: LECREUSET.NO

remove_circle_outline

Innredning: IKEA.NO

remove_circle_outline

Benkeplater: COOP OBS! Alnabru – COOP.NO

remove_circle_outline

Skuff- og dørknotter: BAUHAUS.NO

remove_circle_outline

Avtrekksvifte: MIELE.NO

remove_circle_outline

Komfyrer og platetopp: AEG-ELECTROLUX.NO

remove_circle_outline

Annet løsøre: PRIVAT

remove_circle_outline
Garderobe

Vegg: farge S 2010-B50G

remove_circle_outline

Gulv: sisalteppe

remove_circle_outline

Innredning, teppe, veske, klær og annet løsøre: PRIVAT

remove_circle_outline
Entré

Tapet: Mariska Meijers 339-346911 – STOREYS

remove_circle_outline

Gulv: marmor – lagt av forrige eier

remove_circle_outline

Taklampe: PRIVAT

remove_circle_outline
Gjesterom

Tak: tapet, Aveny Astra 339-01 – STOREYS

remove_circle_outline

Vegger: farge 2215-R99B

remove_circle_outline

Lampe: BOHUS.NO

remove_circle_outline

Krakk: IKEA.NO

remove_circle_outline

Pledd: Bunadpledd – ANDREASENGESVIK.NO

remove_circle_outline

Puter, kopp, papirkuler og annet løsøre: PRIVAT

remove_circle_outline
keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]