Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

To hovedtrender innen tapet

Markedet nærmest flommer over av vakre og spektakulære tapeter i ulike varianter. Men i det enorme utvalget er det spesielt to tendenser som gjør seg gjeldende; organiske og geometriske mønstre er de to viktigste tapettrendene.

 • Trellis-mønstre, inspirert av det vi kjenner som espalier, har blitt veldig populært. Mønstre av denne typen kan med fordel tapetseres over flere vegger uten at det virker bråkete. Her er en variant fra Thibaut og Intag i en trendy blågrønn farge.

  Foto:

 • Organiske mønstre har vi sett en stund, men det er på ingen måte en trend på vei ut. Her er en variant med detaljrike fugler, som gir tapetet et ekstra interessant uttrykk. Kolleksjonen er en av Storeys' høstnyheter, Camille.

  Foto:

 • Det er ingenting i veien for å kombinere mønstre. Her er tapet med to ulike geometriske mønstre satt mot hverandre. Tapetene er fra Storeys nye kolleksjon Aisslinger.

  Foto:

 • Her en av Borges høstnyheter, med et akvarellaktig motiv med blomster. Dette er varianter som er lett å like for mange og som er enkelt å kombinere med ulike farger. Kolleksjonen heter High Flow.

  Foto:

Annonse
Annonse
Organiske mønstre vil holde seg stabilt, tror Rustenberg hos Storeys.

Organiske mønstre vil holde seg stabilt, tror Rustenberg hos Storeys.

 

Organiske mønstre, altså naturmønster i form av blader, grener og blomster, er ingen nyhet i Norge. Vi har vi sett over en lengre periode, men interessen har likevel på ingen måte dabbet av.

- De organiske mønstrene vil nok holde seg stabilt i lang tid fremover, men det er en tendens at de nå kommer i en litt mer moderne form enn de klassiske vi har sett hittil, sier Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys.

Samtidig med at mange velger de organiske mønstrene, er det en annen trendretning som nylig har fosset frem etter å ha vært litt fraværende noen år.

Geometrisk nykommer

Geometriske mønstre er på full fart inn.

- De geometriske mønstrene har definitvt blitt en massemarkedstrend som nordmenn har omfavnet. De finnes i mange varianter, fra de helt stramme, til det hippe og trendy og over til de mer klassiske, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, damen bak thedailyd.no.

Rustenberg hos Storeys bekrefter at de selger mye geometriske mønstre.

- Salget av geometriske mønstre har nærmest eksplodert det siste halve året. Tidligere var det bare noen få som valgte denne type mønstre, men nå ser vi at massen har begynt å omfavne det geometriske. De fleste velger foreløpig mønsteret på en lys base, slik at det fortsatt føles trygt, men her vil vi nok se en vridning i tiden fremover, tror Rustenberg. 

På alle fire vegger

Mønstre kan gjerne trekkes rundt på flere vegger.

Mønstre kan gjerne trekkes rundt på flere vegger.

Mønster på fire vegger kan kanskje høres skummelt ut, men det behøver det ikke være.

- Det er ikke problematisk med mønster på flere vegger. Er man redd for at det skal virke for voldsomt, er det bare å velge blant de mer diskrete mønstrene i rolige fargekombinasjoner, sier Rustenberg.

Thurmann-Hoelseth minner om at mønster tapet ikke betyr at annen kunst må vike.

- Det er også viktig å huske på at man absolutt kan henge bilder oppå mønstertapet. Et pent mønster i bakgrunnen vil få kunsten til å poppe frem, tipser hun. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]