Kategorier

Meny

Konto

Slik lykkes du med mønstermix

Mønster er ikke lenger forbeholdt én vegg eller ett tekstil. Både innen mote og interiør er det nå mix av mønster som gjelder. Slik får du en helhetlig mønstermix i hjemmet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik lykkes du med mønstermix

Foto: Storeys

Det kan føles litt skummelt å kaste seg ut i mønsterverdenen etter å ha levd med ensfargede flater i lang tid. Men med fargenes innmarsj, åpnet det seg også en rekke nye muligheter i form av lekenhet og spennende kombinasjoner. Her kommer også mønsteret inn, og mønster av ulike slag er blant de heteste interiørtrendene akkurat nå.

Men hvor skal man starte når man skal integrere mønster i hjemmet for første gang? Og hvordan unngå komplett kaos av farger og mønster?

Start med fargene

Det er fullt mulig å skape harmoni og en flott helhet med mønster. Men om man ikke helt tør å stole på egen magefølelse, finnes det heldigvis noen retningslinjer å lene seg mot. Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys, jobber mye med kombinasjoner av mønster på tapeter, og tipser om å starte med å se på fargene du ønsker deg.

- Finn din favorittfarge, og bygg ut ifra disse. Det enkleste er å bruke mønstre som går i én eller flere av de samme fargetonene. Men ha gjerne ulik bakgrunnstone, det skaper spennende dybde og kontrast, råder hun.

Ifølge trendbildet er det helt riktig med mønster både på store og små flater. Men virker det skummelt å starte med mønster på veggene, kan man velge en enklere inngang.

- Sofaputer er ufarlig å begynne med. De er lett å flytte rundt på og å leke seg med når det gjelder mønster og kombinasjoner. Når du først har fått smaken på litt mønster, blir det straks enklere å ta mønstrene over også på de store flatene, sier hun videre.

Dele på Pinterest Et barnerom er kanskje det enkleste rommet å leke seg med mønstermix. Her er to tapeter fra samme kolleksjon, Everybody Bonjour fra Storeys, satt sammen med stort hell. Tapetene har flere av de samme fargetonene, men ulike bunnfarger.

Et barnerom er kanskje det enkleste rommet å leke seg med mønstermix. Her er to tapeter fra samme kolleksjon, Everybody Bonjour fra Storeys, satt sammen med stort hell. Tapetene har flere av de samme fargetonene, men ulike bunnfarger.

Mønster som matcher

Geometriske og organiske mønster kan gjerne settes opp mot hverandre, det skaper spennende kontraster. Det er lett å få til, og de ulike formspråkene forsterker hverandre og gir en spennende kontrast.

- Personlig er jeg veldig fan av geometrisk og geometrisk sammen. Kombiner gjerne ulike geometriske former som har flere av de samme fargetonene, og bind det hele sammen med ensfargede flater som tar opp en eller flere av disse nyansene, tipser Rustenberg.

Tapetprodusentene har også allerede tenkt på gode kombinasjoner for deg. Så du kan få fin hjelp ved å se på hvordan tapetene er satt opp i tapetbøkene.

Dele på Pinterest Eksempler på geometriske mønster i de samme fargetonene.

Eksempler på geometriske mønster i de samme fargetonene.

- Mange tapetbøker har lagt opp for kombinasjonsmuligheter – både når det gjelder mønsterkombinasjoner og ensfarget tapet. Så her er det også hjelp å finne, avslutter Rustenberg.

Dele på Pinterest Hvordan tapetene plasseres sammen i tapetbøkene kan også gi gode idéer til fine kombinasjoner. Her en side som viser ulike tapeter i kolleksjonen Prism fra Storeys.

Hvordan tapetene plasseres sammen i tapetbøkene kan også gi gode idéer til fine kombinasjoner. Her en side som viser ulike tapeter i kolleksjonen Prism fra Storeys.

Mer informasjon

www.storeys.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]