Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Derfor blir 2015 året for oransje

Orange eller oransje? Det er delte meninger om skrivemåten, men at den er årets farge 2015 er det bred enighet om. Den energirike vitamindosen av en farge har ifølge ekspertene et stort potensiale både internasjonalt og her i lille Norge.

 • Nordsjös Color of the year er Copper Orange - vist på bakveggen.

  Foto:

 • Tapetkolleksjonen Trellis fra Storeys, presenteres nå i en ny, oransje kolleksjon, som selges eksklusivt hos Fargerike.

  Foto:

 • Man kan fint kombinere dempede og mer fargesterke varianter av oransje. Her er Copper Orange på veggen kombinert med en annen frisk variant.

  Foto:

 • Copper Orange fra Nordsjö.

  Foto:

 • Art of living er Borges tapetkolleksjon. Mønstrene finnes i mange farger, blant annet denne oransje nyansen, som er helt i tråd med trendene.

  Foto:

 • Oransje er ikke forbeholdt interiøret. Hvorfor ikke gi inngangspartiet en ansiktsløftning? Her er døren malt i fargen Cheek FR2512 fra Fargerike.

  Foto:

Annonse
Annonse
Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike

Det er lenge siden oransje var en stor interiørfarge, og ekspertene mener at den har et stort potensial. De fargeløse interiørene skal nå få en skikkelig vitamindose. Det handler ikke bare om én nyanse, men alle variantene mellom rosa og rødt. Kulørsterke eller dempet er like aktuelle.

- Vi trenger denne energibomben nå. Vitamin C er vel det mest oransje vi har, sier kreativ leder i Fargerike Tale Henningsen som kommentar til hvorfor fargen kommer tilbake nå. Hun mener dette er en farge som lever godt med sin samtid og beskriver den som frisk og djerv, samtidig som den er både sofistikert og kul. 

Per Nimér, designsjef hos Nordsjö.

Per Nimér, designsjef hos Nordsjö.

 - Vi lever i en tid som krever omtanke for både mennesker og miljø. Bærekraft er i dag mer et krav enn en preferanse, og vi etterstreber ekthet og engasjement. Nøkkeltrendene for 2015 handler om å finne det vidunderlige i det normale; magien i hverdagen. Og de varme fargene er med å gi oss nettopp det. Vi er klar for Copper Orange som utstråler positivitet, vitalitet og glede, sier Per Nimér, designsjef ved Norsjö.

Passer til alt

Oransje kan med fordel benyttes i mønster. Her vist i tapetet Trellis fra Storeys, som selges eksklusivt hos Fargerike.

Oransje kan med fordel benyttes i mønster. Her vist i tapetet Trellis fra Storeys, som selges eksklusivt hos Fargerike.

Tale Henningsen er klar på at dette er en meget anvendelig farge og at den passer godt til alt.

- Den passer til klær, møbler og malte vegger. Den er god til colour blocking og fantastisk i mønster.  Vi har også brukt den med oransje teppe i en styling nå til Årets Farge, det ble helt fantastisk, sier hun. 

Per Nimér omtaler også oransje som en svært anvendelig farge og beskriver Copper Orange som en harmonisk nyanse som passer godt med andre farger og i ulike interiører.  I boken sin har de et utall spennende kombinasjoner.

- Kombiner gjerne de feminine fargene pudderrosa, kremhvit og plomme med maskuline toner av skifergrå, blågrønt og kaki. Da blir det en spennende palett, sier Nimèr.

Han presiserer at det er dynamikken i selve paletten som er det essensielle, og ikke nødvendigvis fargene i seg selv. Dette gir rom for egne tolkninger og gir stort spillerom for kreativitet.

Fornøyd med årets farge

Torhild Rustenberg, konseptjef hos tapetleverandøren Storeys, hilser fargen velkommen som en god motvekt til de kjølige tonene vi har sett en stund.

– Dette er den perfekte aksentfarge i den nøytrale fargebruken vi har hatt en lang periode. En dæsj oransje løfter ethvert interiør - uavhengig av hvilke andre farger som er i interiøret (nesten uten unntak), og den er lett og lykkes med.  Det som også er veldig spennende, er at de nøytrale nyansene - de pudderaktige og støvete - som har vært borte fra fargetrendene siden tidlig 80-tall, nå er tilbake. Ved å bruke disse i en 2015 setting får fargen en "ny vår".

Birgit Torkildsby, produktansvarlig hos tapetleverandøren Borge, mener vi har hatt tid til å venne oss til fargen gjennom moten gjennom et par år, så nå er vi klare for å innrede med oransje.

- Fargen er varm, og det trenger vi mer av her i nord hvor vi store deler av året har det kaldt og goldt utenfor stuevinduene! hutret hun.

- Fargesett gjerne hele vegger og flere vegger med oransje, oppfordrer hun, men justerer litt: - Kanskje greit å velge roligere toner av fargen på store veggflater. 

Tapetleverandøren Borge har også flere oransje alternativer - her et eksempel fra kolleksjonen Art of living.

Tapetleverandøren Borge har også flere oransje alternativer - her et eksempel fra kolleksjonen Art of living.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]