IFI logo
Se flere bilder
2015 blir året for kobberoransje

Foto: Nordsjö

2015 blir året for kobberoransje

Det er bare å merke seg navnet først som sist; Copper Orange er en farge vi kommer til å se mer til!

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For 2014 traff Nordsjö blink med den blågrønne nyansen Teal som Årets farge. Neste år tror de at vi kommer til å bevege oss i en langt varmere retning. Copper Orange er Årets farge 2015.

Bredt forskningsarbeid bak spådommen

Hvert å presenterer Nordsjö fem nøkkeltrender og én Årets farge i sin trendbok Colour Futures. Boken er en global produksjon, der verdens fremste eksperter innen maling og design har samlet tanker og ideer rundt neste års trender og farger. 

- Colour Futures er et omfattende arbeid av kreative eksperter fra ulike deler av verden. I samarbeid med våre designere blir disse tankene og ideene overført til nøkkeltrender og fargepaletter. Vi går nå mot en varmere palett som erstatter den svale blå og grønne som har vært rådende de siste årene, sier Per Nimér, designsjef ved Nordsjö.

Basert på omfanttende forskning har panelet landet på den varme og harmoniske fargen Copper Orange som Årets farge 2015.

Lett å matche

Copper Orange er en slags mellomting mellom rødt, oransje, rosa og kobber. Det udefinerbare ved fargen gjør den lett å matche og kombinere med andre farger og materialer, men trendpanelet peker på lys rosa, sandtoner, klar gult, klar hvit, tre og kobber som spesielt gode kombinasjoner med fargen. 

- Årets farge speiler og kompletterer de store trendene vi ser for neste år. Copper Orange er storslagen i all sin enkelhet. Ved å matche Copper Orange med andre nyanser av oransje eller med metalliske malinger, som gull, får man en trendy look. Den gjør seg også godt med naturlige toner, og passer med så vel lyse som mørke treslag, sier Per Nimér. 

Se flere bilder
En klar gul er en flott kombinasjon mot den kobberoransje.

Foto:

En klar gul er en flott kombinasjon mot den kobberoransje.

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.colourfutures.com

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.