Kategorier

Meny

Konto

Ser lyst på det mørke

Interiørdesigner Halvor Bakke har talt de mørke fargenes sak i mange år, og lanserte fargekart med mørke og rolige farger allerede for flere år siden. Det var kanskje litt tidlig den gangen, men nå er vi klar.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ser lyst på det mørke

Foto: Nordsjö, Bohus, Fargerike

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

-Ja, nå er vi forsynt med hvitt for denne gangen. Historisk så er ikke vi vant til hvite vegger, men vi blir jo påvirket av trendene, ler han.

Han tror at med litt oppmuntring vil mange kunne tenke seg mørkere vegger. Selv holder han på med et prosjekt nå, der kunden har bestilt mørke farger. Det startet med at han pushet litt til å bruke mørke farger på soverommene på hytta.  Det var så vellykket at nå står boligen for tur.

Dele på Pinterest Halvor Bakke

Halvor Bakke

Ikke skummelt

Ifølge Bakke er det ingen grunn til å være redd for at rommet vil krympe med mørk maling.

- Ha, ha! Det er en illusjon! Et rom på 12m2 blir ikke 14m2 om du maler det hvitt! Nei, mørke vegger gir rommet karakter og en luksuriøs følelse. Hvis man er redd for å starte med stuen, så heller start med et lite rom! sier han.

Mørk vegg bak sofaen selger

For møbelbransjen er det også viktig å følge med på endringer i trendbildet. Marianne Stensrud, som er ansvarlig for bildene i kjedens markedsmateriell forteller at de nå bruker mørkere vegger for å friste kundene enn de gjorde tidligere.

-Møblene er en del av en helhet og for å friste kundene til å handle er det viktig at den blir riktig, sier hun.

I to år har hun ukentlig levert bilder til annonseblader, temakataloger samt kjedens blogg, Instagram og Facebook, og vi har merket oss at veggene på bildene er alt annet enn lyse og usynlige. En helt klar ny trend fra møbelfronten.

- Hvilke farger som «selger» er klart i endring. Vi merker det kanskje ikke så mye på kundene enda, men de ansatte i butikk setter veldig pris på mer farger. Det gjelder både på butikkinnredningene og produktene. 

Dele på Pinterest Bilde fra Bohus

Bilde fra Bohus

Hvorfor mørke vegger?

- Mørkere vegger gir en fin ramme til møblene.  Når både vegger og møbler er lyse blir møblene litt borte.

Blått er en populær farge som møbelleverandøren bruker mye.

- Vi har brukt mye blått, for det er mange fine blåfarger på de nye fargekartene fra malingsleverandørene. Dette er sikre farger, for produsentene er godt oppdatert på internasjonale trender, og de fleste som selger maling i Norge avstemmer fargene sine til det nordiske lyset. 

Mørke vegger passer til alt

Dele på Pinterest Marianne Stensrud

Marianne Stensrud

Det er ikke slik at mørke vegger tilhører en spesiell stil – her er det fritt frem uansett interiørsmak.

-Vi har testet mange farger og funnet at de de mørkere fargene fungerer fint både til lette, lyse, skandinaviske møbler og til mer klassiske og store møbler. Mørke farger rammer inn interiøret på en god måte. Og både møbler og de lyse gulvene mange har kommer bedre frem med mørkere vegger.

Små grep som gir stor forandring

- Det er utrolig å se hvor annerledes den grå eller beige sofaen blir når vi endrer. Det er et enkelt triks for stor forandring som kan overføres til et hjem, sier hun.

Strensrud oppfordrer folk til å lytte til sin egen magefølelse og følge sin egen smak.

- Vi som butikkjede må jo jobbe litt mer enn om alt skal være hvitt, og folk må følge sin egen smak. Nå skal man gå for fargene man liker best, skjer det samme på klær. Kjenner eimen av litt 70-tall, vi turte mer da. Det er tid for å ta fram farger som var utenkelig for noen år siden, avslutter hun.

Mer informasjon

www.fargerike.no

www.bohus.no

www.halvorbakke.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]