Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Vi trives best med farger!

cloud_download
fullscreen
 • I Omexco sin kolleksjon Horizon, som leveres i Norge av INTAG, finnes det nydelige blågrå varianter av tapet.

  Foto:

 • Dagny Thurmann-Hoelseth.

  Foto:

 • Thibaut mikser hvitt med farger.

  Foto:

 • Deltakere på trendseminar.

  Foto:

- De hvite årene vi nå har vært gjennom er egentlig veldig lite typisk norsk, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, og minner om at nordmenn historisk sett har en god forståelse for farger.

Annonse

Hele 2000-tallet har vært preget av hvitt, grått, sort og beige både interiørtrendene.

- Mange av de som har malt hvitt synes det funker greit en stund, men så kommer behovet for farger etter hvert, og da begynner de å handle inn fargerike puter, tapetserer en vegg og så videre, sa Dagny Thurmann-Hoelseth, damen bak The Daily Dagny, til de fremmøtte på trendseminar arrangert hos Interiøragenturer J. Sveen – INTAG.

Ifølge Thurmann-Hoelseth trives mennesket absolutt best i nyanserike miljøer, og har lite til overs for de hvite og grå miljøene som ikke gjør noe godt for psyken vår, men som derimot kan ha en depressiv effekt på mange. Selv om de siste ti årene har hatt en sterk hvit dominanse, er hun imidlertid ikke bekymret for folks evne til å ta fargene i bruk.

Fargerik historie

Dagny tror nordmenn vil bli mer fargerike fremover.

- Nordmenn har historisk sett hatt en god forståelse for farger, og vi alltid hatt en sterk fargebruk helt siden før malingen kom og frem til og med 90-tallet. Men så skjedde det en dramatisk endring etter år 2000, da fargene plutselig ble kastet ut til fordel for hvitt og grått, sier Thurmann-Hoelseth.  

Nå har vi begynt å se en klar vridning i retning fargene igjen, og stadig flere maler og tapetserer over de hvite veggene sine.

- Det hvite vil ikke forsvinne på dramatisk vis, men vi ser at ting er i ferd med å skje. Folk i butikker og malingsprodusentenes salgsstatistikker forteller at fargene, og spesielt de blågrønne tonene, er på vei opp, forteller hun videre. 

Best å utfordre seg selv

Horizon fra Omexco/INTAG.

Horizon fra Omexco/INTAG.

De blågrønne nyansene er for mange enkle å starte med når man ønsker å tilføre mer farger i hjemmet.

- Blågrønt er en trygg farge som egentlig føles litt som grått, men som i motsetning til grå gir en behagelig stemning. Fargen er også veldig lett å kombinere med andre farger og passer til det meste, sier hun videre, og råder samtidig folk til å utfordre seg selv litt når de skal fargesette hjemme.

- Det er viktig å velge noe man føler seg komfortabel med, men samtidig er det lurt å ta sjansen og hoppe i det med begge beina.  De som går litt utenfor komfortsonen når de skal fargesette er de som ender opp med å ELSKE det!, tipser hun.

Mer informasjon

Mer informasjon

www.intag.no

www.thedailydagny.com

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
HappyHomes annons
HappyHomes annons
[Some text some message]