Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Årets farge 2015 er oransje

Neste år skal lekenheten for alvor inn i norske hjem, og det ledet av utadvendte og livlige oransjefarger, spår Fargerike. De har derfor kåret nettopp oransje til årets farge for 2015, og oppfordrer til å la oss inspirere av solnedgang, rust og ferske multer når hjemmet skal fargesettes.

 • Årets farge 2015 er oransje!

  Foto:

 • Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike

  Foto:

 • Moodboard Varm orange.

  Foto:

 • I den varme paletten er Gammelsvenska et fint innslag.

  Foto:

 • Pompeii FR2500 er varm og energisk.

  Foto:

 • Nøytral Orange er en mer nude og transparent variant.

  Foto:

Annonse
Annonse

Tale Henningsen er kreativ leder i Fargerike.

Fargerike har i år for fjerde gang samlet informasjon fra internasjonale trendbyråer og analyser av det norske markedet for å identifisere de viktigste fargene for neste år. Fra fjorårets blågrønne, kjølige toner, tror nå Norges største fargehandlerkjedes eksperter at vi går et varmere år i møte fargemessig.

- Gjennombruddet for fargebruk etter den hvite perioden kom rundt 2012. Da begynte vi å bruke mer farger enn tidligere. Det største skillet har vi nok likevel sett i år, når aksentfargene til det blågrønne har blitt mer fargesterke og lekne. Vi tør mer og vil være mer kreative, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

På bakgrunn av dette er oransje en naturlig arvtaker til tittelen Årets farge.

Livlig trendfarge

Kjøkkenet får utvilsomt en energisk og glad atmosfære med kjøkkeninnredningen malt i fargen FR2518 Pop.

Kjøkkenet får utvilsomt en energisk og glad atmosfære med kjøkkeninnredningen malt i fargen FR2518 Pop.

Oransje er ikke en ny farge i trendbildet, men den har ligget litt i dvale i tiden der interiøret var sterkt preget av hvitt, grått og beige. Oransje representerer nå en moderne kontrast til det konforme grå, og signaliserer bekymringsløshet, lykke og fremtidstro.

- Vi ser at oransje tar stadig større plass i det norske trendbildet. Oransje er jo en utadvendt og livlig farge som oser av glede, og kanskje er fargevalget en nødvendig konsekvens av nordmenns delvis introverte lynne, sier Henningsen videre.

Oransje kan kalles den ultimate kontrastfargen, for få andre farger går så godt med så mange andre farger. Dette gjør oransje svært anvendelig.

- Et pledd. En stol. En vegg. Et rom. Et hus. I 2015 er det oransje som gjelder i Norge. I hvor stor grad er avhengig av hvor modig du er. Uansett er oransje en farge som inspirerer til lekenhet mer enn noen annen farge, sier Henningsen. 

Fargekart med tre paletter

Fargerike har ordnet sine fargetrender for 2015 i et fargekart med tre paletter. 

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

www.fargerike.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]