Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Oransje passer til alt

I tillegg til å være pekt ut som årets trendfarge er også oransje manges favorittfarge. Og fargen er utrolig anvendbar, passer til det meste i små eller store doser. Her er det smak og behag som avgjør.

cloud_download
fullscreen
 • Amazilia fra Tapethuset

  Foto:

 • Copper Orange fra Nordsjö

  Foto:

 • Interiør av Green Apple

  Foto:

 • Kharat fra Borge.

  Foto:

 • Modular fra Forbo

  Foto:

 • Farger fra Nordsjö

  Foto:

Annonse
Annonse

Det handler ikke om en bestemt tone, alle nyanser er like aktuelle. Her kan vi leke med farger fra den sarteste fersken, til knall oransje og ned til dype brente rødtoner. Mulighetene er mange; kanskje trenger du bare et lite innslag som prikken over i-en i en lys stue, eller kanskje du trenger et skikkelig fargekick og vil ha fargen opp på veggen.

Forretningene bugner av tapet og tekstiler, tepper og gulv og selvfølgelig maling som kan blandes i alle ønskelige nyanser og glansgrader. Hvordan fargen fungerer som interiørfarge avhenger av nyanse, mengde og hvilke farger den kombineres med. Opplevelsen av fargen påvirkes også av form og materialets overflate. Her har vi tatt fram noen eksempler på hvordan oransje kan brukes.

En bitteliten dose

Interiør av Green Apple.

Interiør av Green Apple.

Et interiør i hvitt, grått og sort, kvikner til og får mer karakter og en lunere atmosfære med en bitteliten dose rødlig oransje. En pute i lin, et stort kubbelys og noen blomster er alt som skal til.

Fargen er i seg selv kraftfull og dominerende, men her framstår den elegant og behagelig fordi dosen er liten samt at intensiteten dempes av teksturen i materialene. De sorte møblene strammer opp helheten og skaper et elegant uttrykk. 

Fargerikt fellesskap

Tapet fra Tapethusets kolleksjon Amazilia.

Tapet fra Tapethusets kolleksjon Amazilia.

Her er oransje prikken over i-en i et kulørsterkt og mønsterrikt miljø. Lampeskjermen blir blikkfang og demper mønsterkaoset litt. Den klinger godt sammen med veggen fordi de er like kulørsterk.

Orange og turkis er kontrastfarger og den lille dosen oransje får den turkis fargen til å stråle litt ekstra.

Rette linjer og kjølige farger

Gulv fra Forbo Flooring.

Gulv fra Forbo Flooring.

Form påvirker også hvordan vi oppfatter fargen. Når oransje kombineres med beige og mokka-lignende toner, får vi en myk og litt søt undertone. Men er overflatene slette og formene rette og blir uttrykket strammere.

Den varme paletten dempes ytterligere med innslag av kjølig metall og svalt grått.

Harmonisk rosa og oransje

Årets farge, copper orange, fra Nordsjö.

Årets farge, copper orange, fra Nordsjö.

Oransje i kombinasjon med rosa var utenkelig for en tid tilbake, men i 2015 er det en svært så tidsriktig kombinasjon.

En dempet kobberakig variant av orange skinner på sitt klaretse i kombinasjon med lys rosa, nøytrale sandtoner og hvitt. En bitteliten dash av stålblått setter den kjølige prikken over i-en. 

Liten detalj

Wool collection fra Création Baumann/Intag.

Wool collection fra Création Baumann/Intag.

Hvitt og turkis skaper en lett og rolig atmosfære. Friskt og svalt som en sommerbris, og den lille orange pøllen får den turkise til å stråle litt ekstra.

Den grå puten har også litt orange i seg, Her vises tydelig hvor lite som skal til for å skape en forskjell.

Kjent følge

Farger fra Nordsjö.

Farger fra Nordsjö.

Lilla og oransje gir assosiasjoner til 70-tallet. Den lilla er tung, dempet mot sort, men løftes av en lys og rolig oransje.

Sammen med grønnfargen i døren, som har nyanselikhet med den oransje, blir det en fin helhet. 

Hvit kontrast

Tapet fra Borges kolleksjon Kharat.

Tapet fra Borges kolleksjon Kharat.

Mønstret tapet i gylne nyanser skaper en varm atmosfære i følge med mørke brunt og sort. Glatte blanke overflater, kjølige metaller og litt hvitt sørger for at fargene virker renere og «det blir lettere å puste».

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]