Kategorier

Meny

Konto

Ekspertenes tips om oransje

Oransje er årets farge. Men hvordan kan fargen brukes, og hva er gode fargekombinasjoner til oransje? Vi har sjekket med et knippe eksperter.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ekspertenes tips om oransje

Foto: Fargerike, Nordsjö, Bård Gundersen, ifi.no

Oransje er den mest synlige fargetone vi har, gul og sinoberrød kommer som 2. og 3. Det sies også at oransje er den første fargen babyer gjenkjenner.

Når så denne fargen skal integreres i de norske, ellers så grå og hvite hjem, er det flere som har spurt seg hvordan det kan gjøres. Her er ekspertenes råd:

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike

Oransje passer godt til alt. Men det kan være lurt å tilpasse tonen til de andre elementene i rommet. Har du varme toner vil Solsikke og Pompeii være friske, men nedtonede. Lucca derimot vil være en dempet høsttone. (De omtalte fargene finnes i Fargerikes nyeste fargekart)

Dele på Pinterest Tale Henningsen

Tale Henningsen

Per Nimer, designsjef i Nordsjö

Fargen (Copper orange) skinner på sitt klareste i kombinasjon med lys rosa og nøytrale sandtoner samt sammen med hvitt. Sammen med et glimt av klar gult får du et spennende uttrykk som stråler positivitet og glede. Den fungerer fint både med mørke og lyse treslag. Ønskes en støvete pastell-look, brukes et knippe av flere lyse pastelltoner, istedenfor bare én farge alene.

Dele på Pinterest Per Nimer

Per Nimer

Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys

Bruk fargen på små eller større elementer i rommet for å løfte interiøret, da gjerne sterke toner eller brente nyanser. For de mer vågale på større flater, gjerne i tak og dører, el. Sterk oransje gjør seg svært godt når den brukes i mønster på tapet. Oransje egner seg godt med ulike blåtoner, både lyse og mørke - gjerne blåtoner med innslag av grønt. Den er også nydelig mot plomme og aubergine. Personlig elsker jeg den energiske kombinasjonen av rosa og oransje.

Dele på Pinterest Torhild Rustenberg

Torhild Rustenberg

Birgit Torkildsby, produktansvarlig hos Borge

Om du ønsker en real fargekombinasjon, så er blått og oransje en god mix! Orange stimulerer oss kreativt, så bruk gjerne oransje tapet på arbeidsrom og kjøkken. Er du den lykkelige eier av en grå sofa, så vil denne ta seg veldig godt ut mot oransje vegger!

Dele på Pinterest Birgit Torkildsby

Birgit Torkildsby

Mer informasjon

www.borge.no

www.fargerike.no

www.nordsjo.no

www.storeys.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]