IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Ekspertenes tips om oransje

Foto: Fargerike, Nordsjö, Bård Gundersen, ifi.no

Ekspertenes tips om oransje

Oransje er årets farge. Men hvordan kan fargen brukes, og hva er gode fargekombinasjoner til oransje? Vi har sjekket med et knippe eksperter.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oransje er den mest synlige fargetone vi har, gul og sinoberrød kommer som 2. og 3. Det sies også at oransje er den første fargen babyer gjenkjenner.

Når så denne fargen skal integreres i de norske, ellers så grå og hvite hjem, er det flere som har spurt seg hvordan det kan gjøres. Her er ekspertenes råd:

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike

Oransje passer godt til alt. Men det kan være lurt å tilpasse tonen til de andre elementene i rommet. Har du varme toner vil Solsikke og Pompeii være friske, men nedtonede. Lucca derimot vil være en dempet høsttone. (De omtalte fargene finnes i Fargerikes nyeste fargekart)

Se flere bilder
Tale Henningsen

Foto:

Tale Henningsen

Per Nimer, designsjef i Nordsjö

Fargen (Copper orange) skinner på sitt klareste i kombinasjon med lys rosa og nøytrale sandtoner samt sammen med hvitt. Sammen med et glimt av klar gult får du et spennende uttrykk som stråler positivitet og glede. Den fungerer fint både med mørke og lyse treslag. Ønskes en støvete pastell-look, brukes et knippe av flere lyse pastelltoner, istedenfor bare én farge alene.

Se flere bilder
Per Nimer

Foto:

Per Nimer

Torhild Rustenberg, konseptsjef hos Storeys

Bruk fargen på små eller større elementer i rommet for å løfte interiøret, da gjerne sterke toner eller brente nyanser. For de mer vågale på større flater, gjerne i tak og dører, el. Sterk oransje gjør seg svært godt når den brukes i mønster på tapet. Oransje egner seg godt med ulike blåtoner, både lyse og mørke - gjerne blåtoner med innslag av grønt. Den er også nydelig mot plomme og aubergine. Personlig elsker jeg den energiske kombinasjonen av rosa og oransje.

Se flere bilder
Torhild Rustenberg

Foto:

Torhild Rustenberg

Birgit Torkildsby, produktansvarlig hos Borge

Om du ønsker en real fargekombinasjon, så er blått og oransje en god mix! Orange stimulerer oss kreativt, så bruk gjerne oransje tapet på arbeidsrom og kjøkken. Er du den lykkelige eier av en grå sofa, så vil denne ta seg veldig godt ut mot oransje vegger!

Se flere bilder
Birgit Torkildsby

Foto:

Birgit Torkildsby

Mer informasjon

www.borge.no

www.fargerike.no

www.nordsjo.no

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.