Kategorier

Meny

Konto

Gulv i gangen bør tåle juling

Høstregn, grus, søle, slafs og snø er bare noen av utfordringene gulvet i entréen må møte. Velg et gulv som er klar for oppgaven!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gulv i gangen bør tåle juling

Foto: Tarkett, Golvabia, SAGA, Polyflor

Entréen er kanskje det rommet i huset som må tåle mest juling – og spesielt i høst- og vintermånedene står utfordringene i kø. 

- I tillegg til å måtte tåle vann fra regn og snøsmelt, må gulvet i gangen også være motstandsdyktig mot riper og hakk. Med et riktig gulv slipper du at overflaten blir ødelagt hver gang noen kommer inn med grus og stein under støvlene eller det blir liggende vann som skader gulvet, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Gulvfavoritter for resten av huset, som parkett og laminat, er med andre ord ikke nødvendigvis det rette valget for rommet der ute møter inne. Dette er gulvtyper som helst ikke bør ha vannsøl liggende på overflaten, og dermed er bedre egnet i husets tørrere rom, med mindre skjøtene har silikonforsegling.

Heldigvis finnes det mange andre gode alternativer for gulv i gangen:

Dele på Pinterest Klikkvinyl fra Starfloor.

Klikkvinyl fra Starfloor.

Vinylgulv på rull

De tradisjonelle vinylgulvene, levert på rull, har vært i bruk i en årrekke. Vinylbelegg på rull er et godt valg for gangen dersom man vet at gulvet vil utsettes for en del vann. Vinylen er i tillegg slitesterk, og vil ikke føles kald selv uten varmekabler under.

Dele på Pinterest Vinylbelegg på rull, som dette fra Polyflor, tåler vannsøl svært godt og tar ingen skade av noen grisete støvler.

Vinylbelegg på rull, som dette fra Polyflor, tåler vannsøl svært godt og tar ingen skade av noen grisete støvler.

Klikkvinyl

Vinylgulv med klikksystem er en relativt ny gulvtype som har blitt svært populær den siste tiden. Gulvene kombinerer vinylens slitesterke overflate med klikkgulvenes enkle leggeprosess. Designutvalget varierer stort, fra klassiske treimitasjoner til mer spenstige design. 

Dele på Pinterest Vinylgulv med klikksystem har kombinert det beste fra to gulvverdener. Her er et gulv fra Tarketts Starfloorkolleksjon.

Vinylgulv med klikksystem har kombinert det beste fra to gulvverdener. Her er et gulv fra Tarketts Starfloorkolleksjon.

Fuktbestandig kork

Kork er et naturmateriale som har hatt et stort oppsving den siste tiden. I utgangspunktet er ikke kork et gulv som tåler altfor mye vann, men ved hjelp av ny teknologi kan man nå lage korkgulv som er ekstra vannbestandig, kalt Hydrokork. 

Dele på Pinterest Hydrocork fra Sagakork er en nyhet i Norge gjennom å være et fuktbestandig korkgulv.

Hydrocork fra Sagakork er en nyhet i Norge gjennom å være et fuktbestandig korkgulv.

Fliser

Når en snakker om entrégulv er ikke keramiske fliser til å komme utenom. Gulvene er pene å se på, tåler det meste hva slitasje angår, tar ikke skade av vann, og er derfor et opplagt valg i mange hjem. I gangen har man ikke de samme krav til fall mot sluk som på våtrom, og man kan derfor tillate seg å leke mer med formatene som legges på gulvet. Store formater er for tiden en stor hit, og fliser på godt over en meter er ikke et uvanlig syn.

Dele på Pinterest Keramiske fliser er et av de mest opplagte gulvvalgene I entréen, de er enkle å rengjøre og tåler både vann og slitasje godt. Disse er fra Golvabia.

Keramiske fliser er et av de mest opplagte gulvvalgene I entréen, de er enkle å rengjøre og tåler både vann og slitasje godt. Disse er fra Golvabia.

Gummi

Gummigulv er en annen myk gulvtype som tåler gris godt. I tillegg er gulvtypen tøff å se på, slitesterk og behagelig og lyddempende å gå på. Gulvbelegg av gummi kommer i mange farger og mønstre, selv om knottegummi i ulike varianter nok er mest brukt.

Dele på Pinterest Gummigulvet med knotter er en populær variant.

Gummigulvet med knotter er en populær variant.

Mer informasjon

Armstrong

Ehrenborg

Fjordal

Forbo Flooring

Gerflor

Golvabia

Musum Interiør

Polyflor

SAGA

Tarkett

Teppeabo

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]