Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Heksagoner – det heteste flisformatet

Sekskanten er en klassisk form, og en populær nykommer innen fliser for vegg og gulv. Formen er i seg selv dekorativ, og kan løfte et hvitt eller sort-hvitt interiør til nye dimensjoner. Nå kommer også kombinasjonen av heksagon og tre- eller marmorimitasjon. To hete trender i én og samme flis!

 • Velger du heksagonale fliser med tremønstre – da treffer du to av de heteste trendene med ett og samme valg! Her Matiere, fra Höganäs.

  Foto:

 • Matiere er en stor serie med flere formater og design, fra Höganäs. Her trendy treimitasjon.

  Foto:

 • Helt sort-hvite baderom får et ekstra piff ved bruk av heksagonale fliser. Her Extro, Golvabia.

  Foto:

 • Den sekskantete formen egner seg godt for bruk i interiører inspirert av grafisk stil. Serien heter Extro og distribueres av Golvabia.

  Foto:

 • Små sekskanter kan brukes som dekorstriper eller -felter, eller over hele flater. Denne heksagonmosaikken kommer fra Höganäs.

  Foto:

 • Mosaikk med marmorlook er en av nyhetene fra Golvabia.

  Foto:

Annonse
Annonse

Trodde du at en keramisk flis måtte være kvadratisk eller rektangulær? Da bør du ta en ekstra kikk i nærmeste flisforretning. Nå inntar nemlig de sekskantete flisene for alvor norske baderom og kjøkken.

Både heksagonale og oktogonale fliser er blitt svært trendy i badesomsverdenen i senere tid. Og formatene trekker virkelig blikket til seg! De heksagonale flisene gir en ekstra dimensjon til vegger og gulv, og selv ensfargede flater får mer liv.

Sekskanten er fjong i seg selv, og også helt hvite eller sort-hvite interiører får et løft med heksagonale fliser. Men flisene kommer i en stadig voksende flora av farger, mønstre og design.

– Nå finnes også trefliser med heksagonal form. Ett eksempel er serien Matiere som finnes både i rektangulær form og som små heksagoner, forteller Patrik Björklund, butikksjef i Höganäs i Oslo.

Store og små formater

Heksagonale fliser i mosaikkstørrelse fra Höganäs.

Heksagonale fliser i mosaikkstørrelse fra Höganäs.

Mosaikk er små fliser, montert på nett til større enheter. Disse er ekle å sette opp og tilpasse underlagets mål. Mosaikk finnes som rundinger, firkanter og staver som kan brukes over hele flater eller som dekorative felter.

Sekskanten er en klassisk form, som kommer sterkt fremover på fliser for vegg og gulv. Og nå kommer også heksagonal mosaikk.

Sekskantet tre

Naturtro treimitasjon i heksagonal form. Matiere/Höganäs.

Naturtro treimitasjon i heksagonal form. Matiere/Höganäs.

La gulvet eller veggene stikke seg ut ved å bruke den heksagonale formen og naturtro imitasjoner av naturmaterialer samtidig.

Du kan få cirka 10 cm store fliser med seks kanter og tremønster. Mønsteret er enten ådring på langs, eller som tverrsnittet av et tre, med stående årringer. Overflaten er halvpolert der toppene er noe blankere. Det gir et eksklusivt inntrykk og god dybdevirkning.

Marmorimitasjon i småformat

Nyheten Hexagon Collection består av ni ulike design - her á la Carrerra marmor.

Nyheten Hexagon Collection består av ni ulike design - her á la Carrerra marmor.

Sammen med kobber er marmor et av de hetere materialene å ha i interiøret om dagen. Marmor er et klassisk og eksklusivt materiale som har vært populært i lange tider. Et rimeligere alternativ enn ekte Carrera-marmor, er imitasjon av marmor i form av keramiske fliser.

Nå finnes også det populære heksagonale flisformatet som mosaikk med marmormønster. 

Sort-hvitt og bare hvitt

Sorthvitt i grafisk stil, med Extro fra Golvabia.

Sorthvitt i grafisk stil, med Extro fra Golvabia.

Et helhvitt baderom kan gi et klinisk og kjølig inntrykk. Ved å sette flisene i diagonalmønster – eller enda mer tidsriktig: ved å bruke heksagonale fliser – blir kontrastene mykere, linjene mindre rette og rommet mer innbydende og spennende.  Med en annerledes form på flisene, vil også flater i nøytrale farger få et løft.

Heksagonale formater i sort og hvitt passer meget godt inn i den grafiske trenden, og i retroinspirerte interiører.  

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Höganäs

Golvabia

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]