Kategorier

Meny

Konto

Naturskjønt bad

Nordmenn er glade i natur - det synes på badet! Nå ser vi mer pregete overflater, og fortsatt er nordisk lys en inspirasjon for baderomsinteriøret.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Naturskjønt bad

Foto:

Badet er et sted hvor vi innhenter oss etter en hektisk hverdag.

Åse Imset, interiørarkitekt med baderom som spesialfelt, ser at natur er populært på badet.

– Vi skal ha fossefall i dusjen. Den har da en vender på veggen som gir muligheten til å veksle mellom fossefall og vanlig dusj, forteller hun.

Marmor på veggen

I tillegg er både digre rullesteiner på veggene, og marmor «in».

– Men marmor er et forholdsvis mykt naturmateriale, som gulner eller skifter farge med alderen, sier hun.

Marmor må derfor impregneres før bruk.

– Det er ikke verre enn det. Vi informerer alle kunder som ønsker naturstein om at dette må gjøres. Hvis ikke kan du velge keramisk flis, så slipper du det jevnlige vedlikeholdet, sier Hege Björklund i Höganäs.

Flisleverandøren fører flis-serien «Antik marmor», en populær serie gjennom mange år.

– Det som er spennende med naturstein er at hver flis er unik. Marmor går aldri av moten. Og den har sin sjarm, sier Björklund.

Dele på Pinterest

"Antik marmor" fra Höganäs.

Overflater med preg

Höganäs har også fliser som ser ut som preget trepanel, noe som gjør de ekstra naturtro.

– Blant annet har vi «My Wood»-serien, med dekorflis. Vi har flere serier med tre, og det kommer snart en ny serie også. Det siste året har vi lagt merke til at dette er veldig populært, også på badet, sier Björklund i Höganäs.

Også Byggma ser at en preget overflate er i tiden. Et eksempel på dette er veggpanelet «Rough Wood» fra Marcato-kolleksjonen i Fibo-Trespo. Overflateforskjellene gjør at det som ser ut som store trefliser, føles ekte.

Med disse laminat-platene er det ingen fare for vanngjennomtrengning. Og man behøver derfor ikke membran bak veggen.

– Vi ser nå mer av overflater med preg, i retning av det vi i det siste har sett på interiør generelt. Det er gjerne betong, natur, lyse toner og sandfarger, sier Torunn Mangseth, markedsføringssjef i Byggma.

 

Dele på Pinterest

"Rough Wood" fra Fibo-Trespo.

Tett med belegg

Forbo Flooring har også lansert et nytt baderomskonsept – Spirit of SPA. Dette er en spennende kolleksjon som er inspirert av naturens skjønnhet.

Her har de blant annet «Aqualon Pebble Lava» våtromsgulv, som likner på rullestein. Designer Ludovic Locquy har hatt ønske om å innhente naturens kraft og gjenskape den på sin måte.

– Man føler at man går ute i det fri, sier Gunni Marie Blunck, markedsføringssjef i Forbo Flooring.

Leverandøren av gulvbelegg har også vinylvegg for våtrom. Den er godkjent som membran, noe som er fint hvis man med tiden i stedet får lyst på fliser.

– Våtromsveggen er to meter bred, og man får et helt vanntett rom med det. Ved å montere det horisontalt, unngår man skjøter. Det blir bare en liten skjøt over dørkarmen, ellers er rommet forseglet. Våtromsvinyl er ekstremt enkelt å holde rent og pent. Du tørker av gulvet og veggen på en enkel måte. Det blir ingen steder der det samles såperester. Det er et utrolig enkelt materiale. Et holdbart og slitesterkt produkt, sier Blunck.

I Tarketts nye våtromskolleksjon «Aquarelle», blant andre designet av den svenske designeren Björn Nilsson, er den lyse naturen fra Norden inspirasjonskilden. Den er også beregnet for horisontal montering, og inneholder 32 forskjellige veggmønstre, 24 gulv og 11 ulike border.

Dele på Pinterest Forbo Flooring har lansert et nytt baderomskonsept - Spirit of SPA.

Forbo Flooring har lansert et nytt baderomskonsept - Spirit of SPA.

For mer informasjon:

Borge

Fibo-Trespo

Forbo

Tarkett

 

 

 

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]