IFI logo
Se flere bilder
Fargelegging – en trend i storformat

Foto: Astex, Borge

Fargelegging – en trend i storformat

Å fargelegge mønstrede ark, er blitt en populær måte for både barn og voksne og koble av på. Nå kan du ta fargeleggingen videre – fra små ark til hele vegger.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grip fargeblyantene – fargeleggingstrenden vokser videre!  Å fargelegge i bøker, på postkort og løse ark har fått mange tilhengere i vår. Fargeleggingen er en måte for voksne, barn og ungdommer å finne igjen roen, og slappe av fra en hektisk hverdag.

Flere forlag har gitt ut bøker, og tapetprodusentene er med på laget. Eijffinger har tatt frem en egen fargeleggingsbok med deres egne tapetdesign i sort kontur på hvite ark. Denne er også på vei ut i norske bokhandler. 

Fargelegg på veggen

Neste skritt er å sette opp fargeleggingsarkene i storformat på veggen. Flere tapetprodusenter har design som egner seg for fargelegging.

Hvis du er litt kreativ, kan du løfte opplevelsen av hele tapetet, sier Erik Torp, som gjennom selskapet Astex distribuerer Eijffingers tapeter og fargeleggingsbok i Norge.

Spesielt løfter han frem tapetboken Script, som inneholder design som kan fargelegges.  Et design som finnes i flere versjoner er et tegnet bymotiv, komplett med detaljert tegnete bygninger i firkantete kvartaler, parker med dammer, trær og flamingoer i, mellom et rutenett av gater.

– Her kan du sette farge på et enkelt tre, legge lys i et vindu og lage et artig motiv, sier han.

Se flere bilder
Sett lys i et vindu, gjør et tre grønt og mal en fasade.

Foto:

Sett lys i et vindu, gjør et tre grønt og mal en fasade.

For barn og voksne

Fargeleggingen er populær både hos voksne og barn, og Mr Perswall, som lager fototapeter, har en morsom kolleksjon beregnet for barn som heter Hide & Seek. Her finner du mange forskjellige motiver som er beregnet for fargelegging.

– Her kan barna slå seg løs, og få hjelp av mor og far hvis de vil, sier Birgit Torkildsby, som er produktansvarlig i John O. Borge som distribuerer fototapetene i Norge.

– Å fargelegge hele vegger er en strålende idé for den som vil gjøre rommet personlig og ha det gøy underveis.  Alle Mr Perswalls tapeter kan fargelegges med vanlige tusjpenner og fargeblyanter, men spesielt motivene fra kolleksjonene Interaction og Hide & Seek egner seg, sier hun.

Se flere bilder
Fargelegging er ikke kun for barnas rom.

Foto:

Fargelegging er ikke kun for barnas rom.

Mer informasjon:

Astex

Borge

 

Storeys

Tapethuset

Faantasi Interiør

Inspirasjon Interiør AS

INTAG

Green Apple

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.