IFI logo
Se flere bilder
Malte illusjoner

Foto: Øistein Lie

Malte illusjoner

Illusjonsmaleri går ut på å bruke maling, verktøy og teknikk på en slik måte at den ferdige flate gir inntrykk av å være noe annet enn hva den egentlig er. Ådring og marmorering er en slik illusjon - men går helst under betegnelsen maleteknikker.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag har dyktige malere og kunstnere nesten drevet dette tema til en kreativ lek der grensen mellom illusjon, teknikk og fargeopplevelse nærmest viskes ut.

Farbe 02

På årets Farbe-messe, som alternerer mellom Köln og München hvert 3. år, hadde som vanlig det tyske malermesterforbundet en stor stand der fargenes muligheter og utøvernes kunnskap og kreativitet fikk fritt spillerom. I tillegg til demonstrasjoner av gamle teknikker og utvendig fasadedekor av mer historisk karakter, var det eksponert en rekke miljøer der fargeopplevelser ble visualisert under temaet "Colour - a system of coordinates". Her fantes en rekke rom-miljøer med fargeuttrykk som spant fra moderne og lekne ideer til nitidig sjablonteknikk. De sprekeste uttrykkene lar seg vanskelig overføre til tradisjonelle hjem, men kanskje kan de gi inspirasjon til fantasien? På enkelte arbeidsplasser kan nok fargenes mange muligheter skape blikkfang og danne virkningsfulle synsinntrykk i et ellers ofte noe sterilt miljø.

Det praktfulle rommet fra midten av 1800-tallet er fra den 400 år gamle Villa Palagione i Toscana. En nøyaktig kopi der sjablonteknikk, frihåndsmaling og lys/skyggevirkning med all tydelighet viser hva dyktige malere kan få ut av en slett platevegg.

Les mer i Fargemagasinet nr. 3/2002 og nr. 4/2002

©ifi 2002/Fargemagasinet 2002

Les mer
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.