IFI logo
Se flere bilder
Kreativt med tre gulv i ett

Foto: Tarkett

Kreativt med tre gulv i ett

Har du også falt pladask for gulv med marokkanske mønstre? Da er klikk-vinyl et lettvint alternativ til tykke sementfliser. Ekstra personlig og kreativt blir det hvis du kombinerer ulike farger.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marokkansk-inspirerte mønstre er blitt en slager. Og for den som kvier seg for jobben med å legge og vedlikeholde sementfliser, finnes alternativer som er enkle både å legge selv og som ikke trenger mye pleie. Stadig flere oppdager fordelene med klikk-vinyl – og et av de mest populære designene minner om akkurat slitte, marokkanske fliser.

Tarketts nye klikk-vinylgulv finnes i tre ulike fargekombinasjoner: sort/hvitt, blått og oransje/blått, alle med et marokkanskinpirert flismønster.

Kombinere farger

– Interessen for denne typen mønster har virkelig tatt av. Ved å kombinere disse tre designene, kan du legge et kreativt og høyst personlig gulv, forteller Lill-Ann Mo, salgssjef Konsument i Tarkett Norge.

Klikkvinyl er enkelt å legge selv, og egner seg spesielt godt til rehabilitering. Tykkelsen er kun 4-5 mm, og bordene eller flisene kappes lett med en kniv. Delene klikkes sammen, og legges løst oppå det gamle gulvmaterialet, eller direkte på et rent, tørt og rett underlag. 

Se flere bilder
Den sterke overflatebehandlingen gjør at gulvet tåler normal slitasje fra for eksempel husdyr og aktive barn. I tillegg er det ftalatfritt og legges uten lim.

Foto:

Den sterke overflatebehandlingen gjør at gulvet tåler normal slitasje fra for eksempel husdyr og aktive barn. I tillegg er det ftalatfritt og legges uten lim.

Lettstelt og tåler vann

– Dette er en gulvtype kundene virkelig har fått opp øynene for. Det er lettstelt, lett å legge, og tåler mye slitasje. Tidligere krevde legging av vinylgulv ofte bruk av håndverkere, men med klikk-vinyl klarer nesten hvem som helt å legge gulvet selv i løpet av helgen, sier hun.

Klikk-vinyl kan benyttes sammen med gulvvarme, men skal ikke legges i våtrom.

– Gulvet kan legges i alle tørre rom, og tåler godt søl fra vann. I gangen og på kjøkkenet er klikk-vinyl et meget godt valg, men vi har eksempler på hele hus med klikk-vinyl, sier Lill-Ann Mo. 

Personlig stil er trend

I dag er terskelen for å velge mønstrede gulv blitt lavere. Vi velger i større grad et gulvmateriale som er spesielt tilpasset rommet, som speiler vår personlighet, og vi er blitt mindre opptatt av at alle rom i boligen skal være like.

– Disse marokkanske mønstrene treffer godt i dagens trender som preges av personlig stil, retro og historiske fliser, avslutter Mo.

Se flere bilder
Vinylkolleksjonen Starfloor Click består nå av til sammen 20 design og farger.

Foto:

Vinylkolleksjonen Starfloor Click består nå av til sammen 20 design og farger.

Anbefalt for allergikere

Starfloor Click anbefales av det svenske Astma- och Allergiförbundet. Gulvet er fritt fra ftalater, har lave emisjoner, og legges uten lim. Dette bidrar til et godt innemiljø.

 

Mer informasjon:

Tarkett

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.