Kategorier

Meny

Konto

Marokko fenger

Salgstallene levner liten tvil; vi har lagt vår elsk på Marokko – eller mer nøyaktig: de marokkanskinspirerte gulvene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Marokko fenger

Foto: Tarkett, Golvabia

- Gulvet har en helt annen posisjon nå enn for noen år tilbake. Nå anses gulvet som et sentralt interiørobjekt heller enn en bygningsdel, og vi er bevisste på at gulvmaterialet er en stor flate som betyr mye for atmosfæren. Gulvet setter standarden for interiøret, og velger man et spesielt gulv trenger man mindre av andre saker i rommet, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Og at gulv med de tradisjonsrike mønstrene fra varmere strøk fenger, er langt ifra overraskende.

- Det er en trend i tiden at vi søker oss tilbake til det mer autentiske og de mer tradisjonelle verdiene. Vi liker å omgi oss med ting som har en historie, og disse gulvene passer fint i en slik setting, sier Owren.

Dele på Pinterest Keramisk flis fra kolleksjonen Empoli fra Golvabia.

Keramisk flis fra kolleksjonen Empoli fra Golvabia.

Originaler og kopier

De marokkanske gulvene finnes både i «ekte vare», de originale sementflisene, kopier laget av keramisk flis og i etterligninger av vinylgulv – sistnevnte både i klikkvarianter og banevare. Samtlige varianter har fått et oppsving, og hos Tarkett, som blant annet leverer vinylgulv i flere varianter, har de merket interessen godt den siste tiden.

- I vår klikkvinylkolleksjon, Starfloor, er det ikke overraskende Retro Black White som selger mest, men både den blå og den oransje har fin utvikling, sier Lill-Ann Mo, salgssjef hos gulvleverandøren.

Hun følger gulvsalget nøye, og har merket seg at de marokkanskinspirerte gulvene fenger i flere gulvkategorier.

- Innen vinyl banevare, har det blå «Marrakech-mønsteret» fått mye oppmerksomhet, og vi opplever at mange liker det. Og vi har også godt salg på variantene Almeria Natural og Almeria Black, som også er gulv i samme designsjanger, sier hun videre.

Dele på Pinterest I Starfloor Click er det den svarte versjonen av dette mønsteret som er bestselger, men det blå har også god utvikling.

I Starfloor Click er det den svarte versjonen av dette mønsteret som er bestselger, men det blå har også god utvikling.

Mer informasjon

Golvabia

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]