IFI logo
Se flere bilder
Klassisk gulv i ny innpakning

Foto: Tarkett

Klassisk gulv i ny innpakning

Med parkettgulv i klassisk rutemønster kan du tilføre eleganse og tidløshet til et moderne interiør. Det nederlandske rutemønstret har lenge vært forbeholdt svært eksklusive tregulv av heltre, men nå kommer det også som et gjør-det-selv-produkt med enkel, limfri legging.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det klassiske, nederlandske mønsteret består av tre staver liggende horisontalt, og to kortere staver vertikalt. Ved leggingen plasseres disse i et rett rutemønster, der de vertikale stavene havner på samme sted, på midten av de horisontale stavene. Resultatet blir et effektfullt rutemønster. Mønsteret blir også brukt i teglkonstruksjoner, og går også under navnet vendisk forband eller polsk forband.

400 år gammelt design

På tregulv har hollandsk mønster vært brukt siden 1600-tallet, og har lenge vært forbeholdt meget eksklusive tregulv av heltre, lagt av erfarne håndverkere og limt til undergulvet. Nå kommer også dette eksklusive gulvmønster som et klikk-gulv for limfri legging.

Tarketts Atelier-kolleksjon utvides nå med et gulv med rutemønster i klassisk stil, kalt Noble. I kolleksjonen legges vekt på godt håndverk, kvalitet og sjarm, og den består av solide parkettgulv laget av nøye utvalgt trevirke, alle med karakteristiske og naturlige skjønnhetsmerker.

Parkettens flersjiktskonstruksjon gjør gulvet formstabilt og sørger for at det tåler vårt nordiske klima med vekslende luftfuktighet og temperatur, og vil holde seg pent i mange år.  Gulvbordene er 192 mm brede, 14 mm tykke, og kan slipes om 3-4 ganger.

Se flere bilder
Gulvet forener fortid og fremtid. Det klassiske, hollandske mønsteret har aner tilbake til 1600-tallet.

Foto:

Gulvet forener fortid og fremtid. Det klassiske, hollandske mønsteret har aner tilbake til 1600-tallet.

Børstet og pigmentert

Overflaten i parkettstavene er børstet med en ny teknikk der børsten kan rettes i ulike vinkler. Det gjør at man kan følge treets retning og på den måten løfte frem strukturen i trevirket. Gulvet behandles siden med en pigmentert olje – i lysgrå eller mørk brunt, og både overflatestrukturen og fargenyansene bidrar til å gi dybde og liv til gulvet.

Noble-gulvene er fabrikkbehandlet med hardvoksoljen Proteco, som gir gulvene en myk, silkematt overflate, og som gjør den naturlige trestrukturen enda mer fremtredende. Hardvoksoljen er et produkt fra planteriket, med planteoljens beskyttende egenskaper. Den trenger inn i trevirket og gir den rette løden, mens hardvoksen legger seg som et beskyttende lag på overflaten og gjør gulvet slitesterkt.

Se flere bilder
I Noble Eik Scandinavia har det det klassiske, nederlandske rutemønsteret i eik fått et helt nytt uttrykk takket være den hvite pigmenteringen.

Foto:

I Noble Eik Scandinavia har det det klassiske, nederlandske rutemønsteret i eik fått et helt nytt uttrykk takket være den hvite pigmenteringen.

Enkelt vedlikehold

Et hardvoksoljet gulv er enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Til daglig anbefales støvsuging eller tørrmopping. Ved behov for grundigere rengjøring tørkes gulvet med en godt oppvridd klut eller mopp. Gulvprodusenten anbefaler å bruke såper som tilfører litt olje til flaten ved rengjøring, samt å gjenbehandle gangbaner og utsatte steder årlig eller etter behov.

Tarkett har produsert gulv i Norden siden 1886 og markedsfører i dag gulv og vegg for hjemmemiljø, samt hele funksjonsløsninger for offentlig miljø. Fra produsenten kommer både parkett, laminat, linoleum, vinylgulv og tekstilgulv, i tillegg til våtromsgulv- og vegg. Tarkett arbeider med langsiktig bærekraft i henhold til prinsippene for sirkulær økonomi.

Se flere bilder
Noble Eik Wasa har en varm, brun pigmentering og silkematt overflate.

Foto:

Noble Eik Wasa har en varm, brun pigmentering og silkematt overflate.

Mer informasjon:

Tarkett

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.