IFI logo
Se flere bilder
Trender kommer og går – rutene består

Foto: Tarkett

Trender kommer og går – rutene består

Helt siden barokken på 1700-tallet har det vært populært med sjakkruter på gulvet, og trenden ser ut til å bestå. Et av de senere tilskuddene er vinylbelegg med farger utenfor den tradisjonelle sort-hvite fargeskalaen. Et rutete gulv er drømmen for mange – uansett interiørstil.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjakkmønstrede gulv har vært populære helt siden 1700-tallet. Opprinnelig holdt man gjerne fargevalgene til det sort-hvite eller grå-hvite, og enten la mønsteret med ulikfargede keramiske fliser eller med stein, eller malte det på et tregulv.

Med da funkisarkitekturen på 1920-tallet kom, inntok det rutete gulvet kjøkkenet, og nye materialer som vinylfliser og linoleumfliser gjorde det enkelt å legge mønstret. 

Banebelegg og fliser

Den dag i dag er rutete gulv på moten, men fargekombinasjonene og gulvmaterialene å velge blant er mange flere. Fortsatt maler mange sjakkbrett eller diagonale ruter over tregulvene sine, og adskillige baderom er innredet med sort/hvit-rutete flisgulv. Et trendy rutemønstret gulv kan komme både på rull, fra banebelegg av vinyl, og i flate pakker med vinyl- eller linoleumfliser.

Tarketts kolleksjonen Tarkett Extra består blant annet av det rutete vinylgulvet Remy. I tillegg til de klassiske kombinasjonene med svart-hvitt og grått-hvitt kommer gulvet i fargekombinasjonene beige-hvitt og rødt-hvitt.

- Tarketts kolleksjon med rutete vinylgulv har fire fargekombinasjoner som forener klassisk design med en uovertruffen funksjon, sier Kjerstin Lagerlöf, Nordisk Kommunikationsjef i Tarkett. 

Se flere bilder
Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Foto:

Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Vinyl tåler «alt»

Vinylgulv er slitesterke, robuste og lette å holde rent, noe som er en viktig forutsetning når hverdagen skal fungere i rom som kjøkken og entré. Overflaten er egnet til å takle søl fra oppvaskbenken og slitasje fra kjøkkenstoler som dras inn og ut ved matbordet. I rom som kjøkken og entré er vinyl en sikker vinner.

Andre fordeler med gulvet er at det er mykt og behagelig å gå på, og det bidrar til et behagelig lydnivå i hjemmet, hvilket er praktisk i barnerommet.

Se flere bilder
Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Foto:

Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Mer informasjon:

Tarkett

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.