Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Trender kommer og går – rutene består

Helt siden barokken på 1700-tallet har det vært populært med sjakkruter på gulvet, og trenden ser ut til å bestå. Et av de senere tilskuddene er vinylbelegg med farger utenfor den tradisjonelle sort-hvite fargeskalaen. Et rutete gulv er drømmen for mange – uansett interiørstil.

 • Tarketts vinylgolv er slitesterke og enkle å rengjøre.

  Foto:

 • Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

  Foto:

 • Tarkett arbeider målrettet med å utvikle miljøbra gulvmaterialer. Alle vinylbelegg i serien Exstra er fri fra ftalater.

  Foto:

 • Sort-hvite ruter på gulvet var populært allerede på 1700-tallet, og trenden har bestått.

  Foto:

 • Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

  Foto:

Annonse
Annonse

Sjakkmønstrede gulv har vært populære helt siden 1700-tallet. Opprinnelig holdt man gjerne fargevalgene til det sort-hvite eller grå-hvite, og enten la mønsteret med ulikfargede keramiske fliser eller med stein, eller malte det på et tregulv.

Med da funkisarkitekturen på 1920-tallet kom, inntok det rutete gulvet kjøkkenet, og nye materialer som vinylfliser og linoleumfliser gjorde det enkelt å legge mønstret. 

Banebelegg og fliser

Den dag i dag er rutete gulv på moten, men fargekombinasjonene og gulvmaterialene å velge blant er mange flere. Fortsatt maler mange sjakkbrett eller diagonale ruter over tregulvene sine, og adskillige baderom er innredet med sort/hvit-rutete flisgulv. Et trendy rutemønstret gulv kan komme både på rull, fra banebelegg av vinyl, og i flate pakker med vinyl- eller linoleumfliser.

Tarketts kolleksjonen Tarkett Extra består blant annet av det rutete vinylgulvet Remy. I tillegg til de klassiske kombinasjonene med svart-hvitt og grått-hvitt kommer gulvet i fargekombinasjonene beige-hvitt og rødt-hvitt.

- Tarketts kolleksjon med rutete vinylgulv har fire fargekombinasjoner som forener klassisk design med en uovertruffen funksjon, sier Kjerstin Lagerlöf, Nordisk Kommunikationsjef i Tarkett. 

Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Vinyl tåler «alt»

Vinylgulv er slitesterke, robuste og lette å holde rent, noe som er en viktig forutsetning når hverdagen skal fungere i rom som kjøkken og entré. Overflaten er egnet til å takle søl fra oppvaskbenken og slitasje fra kjøkkenstoler som dras inn og ut ved matbordet. I rom som kjøkken og entré er vinyl en sikker vinner.

Andre fordeler med gulvet er at det er mykt og behagelig å gå på, og det bidrar til et behagelig lydnivå i hjemmet, hvilket er praktisk i barnerommet.

Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Oppdatert: 18.12.2020  

Mer informasjon:

Tarkett

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]