Kategorier

Meny

Konto

Trender kommer og går – rutene består

Helt siden barokken på 1700-tallet har det vært populært med sjakkruter på gulvet, og trenden ser ut til å bestå. Et av de senere tilskuddene er vinylbelegg med farger utenfor den tradisjonelle sort-hvite fargeskalaen. Et rutete gulv er drømmen for mange – uansett interiørstil.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Trender kommer og går – rutene består

Foto: Tarkett

Sjakkmønstrede gulv har vært populære helt siden 1700-tallet. Opprinnelig holdt man gjerne fargevalgene til det sort-hvite eller grå-hvite, og enten la mønsteret med ulikfargede keramiske fliser eller med stein, eller malte det på et tregulv.

Med da funkisarkitekturen på 1920-tallet kom, inntok det rutete gulvet kjøkkenet, og nye materialer som vinylfliser og linoleumfliser gjorde det enkelt å legge mønstret. 

Banebelegg og fliser

Den dag i dag er rutete gulv på moten, men fargekombinasjonene og gulvmaterialene å velge blant er mange flere. Fortsatt maler mange sjakkbrett eller diagonale ruter over tregulvene sine, og adskillige baderom er innredet med sort/hvit-rutete flisgulv. Et trendy rutemønstret gulv kan komme både på rull, fra banebelegg av vinyl, og i flate pakker med vinyl- eller linoleumfliser.

Tarketts kolleksjonen Tarkett Extra består blant annet av det rutete vinylgulvet Remy. I tillegg til de klassiske kombinasjonene med svart-hvitt og grått-hvitt kommer gulvet i fargekombinasjonene beige-hvitt og rødt-hvitt.

- Tarketts kolleksjon med rutete vinylgulv har fire fargekombinasjoner som forener klassisk design med en uovertruffen funksjon, sier Kjerstin Lagerlöf, Nordisk Kommunikationsjef i Tarkett. 

Dele på Pinterest Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Vinyl tåler «alt»

Vinylgulv er slitesterke, robuste og lette å holde rent, noe som er en viktig forutsetning når hverdagen skal fungere i rom som kjøkken og entré. Overflaten er egnet til å takle søl fra oppvaskbenken og slitasje fra kjøkkenstoler som dras inn og ut ved matbordet. I rom som kjøkken og entré er vinyl en sikker vinner.

Andre fordeler med gulvet er at det er mykt og behagelig å gå på, og det bidrar til et behagelig lydnivå i hjemmet, hvilket er praktisk i barnerommet.

Dele på Pinterest Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Mer informasjon:

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]