IFI logo
Se flere bilder
Trender kommer og går – rutene består

Foto: Tarkett

Trender kommer og går – rutene består

Helt siden barokken på 1700-tallet har det vært populært med sjakkruter på gulvet, og trenden ser ut til å bestå. Et av de senere tilskuddene er vinylbelegg med farger utenfor den tradisjonelle sort-hvite fargeskalaen. Et rutete gulv er drømmen for mange – uansett interiørstil.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjakkmønstrede gulv har vært populære helt siden 1700-tallet. Opprinnelig holdt man gjerne fargevalgene til det sort-hvite eller grå-hvite, og enten la mønsteret med ulikfargede keramiske fliser eller med stein, eller malte det på et tregulv.

Med da funkisarkitekturen på 1920-tallet kom, inntok det rutete gulvet kjøkkenet, og nye materialer som vinylfliser og linoleumfliser gjorde det enkelt å legge mønstret. 

Banebelegg og fliser

Den dag i dag er rutete gulv på moten, men fargekombinasjonene og gulvmaterialene å velge blant er mange flere. Fortsatt maler mange sjakkbrett eller diagonale ruter over tregulvene sine, og adskillige baderom er innredet med sort/hvit-rutete flisgulv. Et trendy rutemønstret gulv kan komme både på rull, fra banebelegg av vinyl, og i flate pakker med vinyl- eller linoleumfliser.

Tarketts kolleksjonen Tarkett Extra består blant annet av det rutete vinylgulvet Remy. I tillegg til de klassiske kombinasjonene med svart-hvitt og grått-hvitt kommer gulvet i fargekombinasjonene beige-hvitt og rødt-hvitt.

- Tarketts kolleksjon med rutete vinylgulv har fire fargekombinasjoner som forener klassisk design med en uovertruffen funksjon, sier Kjerstin Lagerlöf, Nordisk Kommunikationsjef i Tarkett. 

Se flere bilder
Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Foto:

Tarketts rutete vinylbelegg kommer i fire fargekombinasjoner.

Vinyl tåler «alt»

Vinylgulv er slitesterke, robuste og lette å holde rent, noe som er en viktig forutsetning når hverdagen skal fungere i rom som kjøkken og entré. Overflaten er egnet til å takle søl fra oppvaskbenken og slitasje fra kjøkkenstoler som dras inn og ut ved matbordet. I rom som kjøkken og entré er vinyl en sikker vinner.

Andre fordeler med gulvet er at det er mykt og behagelig å gå på, og det bidrar til et behagelig lydnivå i hjemmet, hvilket er praktisk i barnerommet.

Se flere bilder
Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Foto:

Vinyl banebelegg tåler både hardfør lek, og søl fra store og små kokker.

Mer informasjon:

Tarkett

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.