Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Størrelsen HAR betydning

cloud_download
fullscreen
 • Størrelsen HAR betydning

  Foto: Alfort, SAGA Parkett, Tarkett

 • Størrelsen HAR betydning

  Foto:

 • Størrelsen HAR betydning

  Foto:

 • Størrelsen HAR betydning

  Foto:

Jo større, jo bedre! Når det kommer til parkettgulv, har størrelsen faktisk betydning. Brede og lange plank er langt mer populært enn den klassiske 3-stavparketten.

Annonse
<p><b>BREDT:</b> Nordmenn foretrekker brede gulvbord der naturens egne merker og ujevnheter setter et personlig preg på gulvet. </p>

BREDT: Nordmenn foretrekker brede gulvbord der naturens egne merker og ujevnheter setter et personlig preg på gulvet.

Når nordmenn pusser opp hjemme er nytt gulv et av de mest populære tiltakene, viser statistikk fra Prognosesenteret. Og vi bruker mye penger på gulv. De 140 000 husstandene som renoverte eller skiftet gulv i 2015, brukte nærmere 14 000 kroner hver på det. De aller fleste velger laminat eller parkett.  

I stuen er parkettgulv det foretrukne valget, og lenge var 3-stavparkett standard, men i senere år legges mer og mer eksklusive gulvvarianter.

– Vår bestselgere er den hvitpigmenterte 1-stavparketten «Arena Ek Vit Country XL Tilja», bekrefter Lars Gomnes hos Alfort, som leverer Arena-gulvene i Norge.

Selskapet selger gulv til norske forbrukere for flere millioner kroner i året, og både når det kommer til volum og kroner, toppes listene av denne gulvtypen – med brede bord, lyse farger og børstet, mattlakkert overflate.

Rustikke gulv
<p><b>RUSTIKT:</b> Tarketts storselger er «Heritage Eik Limestone». Dette er et bredt plankeformat, med rustikt utseende og en hardvoksoljet overflate. Gulvet er farget lyst i en varm tone.</p>

RUSTIKT: Tarketts storselger er «Heritage Eik Limestone». Dette er et bredt plankeformat, med rustikt utseende og en hardvoksoljet overflate. Gulvet er farget lyst i en varm tone.

Også hos Tarkett, som er en av landets største leverandører av parkettgulv, er bildet klart:

– Definitiv er det slik at vi i Norge vil ha lengre og bredere gulvplank. Slik har det vært en god stund, og vi ser ingen tegn til at etterspørselen avtar, sier Lill-Ann Mo, salgsansvarlig for konsumentprodukter i selskapet.

Bestselgeren hos Tarkett er gulvet «Heritage Eik Limestone», med 190 millimeter brede plank i rustikk sortering, med mye kvister, sprekker og fargevariasjoner i overflaten. Gulvet er hvitpigmentert, i en varm, men lys farge, og har hardvoksolje på toppen.  

Mindre gul eik
<p><b>EKSKLUSIVT:</b> SAGA Parkett selger mye av «SAGA Exclusive Pearl», der hvert bord er 180 millimeter bredt. Overflaten er børstet for få frem trestrukturen og har en matt overflate.</p>

EKSKLUSIVT: SAGA Parkett selger mye av «SAGA Exclusive Pearl», der hvert bord er 180 millimeter bredt. Overflaten er børstet for få frem trestrukturen og har en matt overflate.

Lange og brede plank er det kundene helst vil ha, også fra SAGA Parketts sortiment.

– Volumene er fortsatt store på trestavsgulv av eik, siden dette er et vanlig kampanjeprodukt i byggevarehandelen, og ofte blir brukt som standardgulv ved utbyggingsprosjekter. Men det kundene helst vil ha er hvitpigmentert 1-stav av eik. For eksempel vårt gulv SAGA Exclusive Pearl, der hvert bord er 180 millimeter bredt, sier Audar Dørum, markedssjef i SAGA Parkett.

Gulvelverandørene er enige, og salgstallenes tale er klar: Nordmenn har lagt sin elsk på lange og brede gulv. Dette er eksklusive produkter, der ekstremvariantene kan være opp til 26 centimeter brede. Gulvet skal gjerne ha børstet overflate som fremhever trestrukturen, pigmentert i en varm hvit farge som demper eikens naturlige gulfarge, og med fasede kanter. Hardvoksolje eller matt lakk er foretrukne overflatebehandlinger.  

Mørkere trend

– Men når mange velger det samme, er det alltid noen spydspisser som går en annen vei og ønsker noe ingen andre har. Der ser vi at det kommer mer mønsterlegging, at folk begynner å få opp øynene for hvor lekkert det blir med for eksempel med fiskebeinsmønster og hollandsk mønster. Vi tror også at mørkere gulv kommer, til og med helt sorte pigmenteringer, avslutter Lill-Ann Mo.

Mer informasjon

Mer informasjon:

Alfort

Tarkett

SAGA Parkett

 

Golvabia

Södra

Skattekammeret

Rappgo

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]