Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Blått er det nye grått

  •  
  •   Publisert:
HyperFocal: 0   Beckers, Butinox Interiør, Flügger, Nordsjö, Fargerike, Bohus, Tapethuset
Når Kari og Ola nå endelig får øynene opp for andre farger enn hvitt og grått, er det spesielt én farge de samler seg om: blått.
<b>STØVETE:</b> Det er særlig de støvete blåfargene folk vil ha på veggen, ifølge Magnus Jahren hos NID Martinsen. Veggfarge fra NID. (Foto: Bohus)
STØVETE: Det er særlig de støvete blåfargene folk vil ha på veggen, ifølge Magnus Jahren hos NID Martinsen. Veggfarge fra NID. (Foto: Bohus)

– Vi selger mye blåfarger for tiden. Og det er særlig de støvete blåfargene det går mye av, forteller Magnus Jahren, daglig leder hos NID (Nordsjö Idé og Design) Martinsen på Stabekk.

Han har daglig kontakt med kunder som etterspør mer farger.

– Selv om det fremdeles er mye grått, er det veldig mange som spør etter litt mer fargesterke malinger – også til alle fire veggene. Og det er ingen tvil om at det er blått de vil ha, sier han.

På trygg grunn

Jahren er ikke overrasket over at veggene i norske hjem nå males blå.

– Blått er en relativt enkel farge å forholde seg til. Og det er en naturlig og trygg overgang fra grått til de støvete blåfargene, forklarer han.

Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, tror også at det handler om trygghet.

– Blått oppleves som veldig trygt, så det er ikke rart at det er denne fargen vi vender oss til når vi endelig prøver noe annet enn hvitt og grått, sier hun.

<b>ÅRETS FARGE:</b> Nordsjö tror på blått. De kåret den gråblå fargen Denim Drift til Årets farge for 2017.
ÅRETS FARGE: Nordsjö tror på blått. De kåret den gråblå fargen Denim Drift til Årets farge for 2017.

Etterlyser variasjon

<b>MER VARIASJON:</b> Tale Henningsen hos Fargerike synes det er bra at folk får opp øynene for farger, men håper at vi snart ser litt mer variasjon i fargebruken. (Foto: Fargerike)
MER VARIASJON: Tale Henningsen hos Fargerike synes det er bra at folk får opp øynene for farger, men håper at vi snart ser litt mer variasjon i fargebruken. (Foto: Fargerike)

Samtidig som hun synes det er et bra at flere tør å bruke farger, savner hun en større variasjon.

– Vi er litt som lemen, vi løper etter hverandre. Når du først har våget deg bort fra de hvite og grå veggene, hva med å prøve noe litt annet enn alle andre? Lev litt på kanten!, oppfordrer hun, og legger til: – Det verste som kan skje er at du må male om igjen.

Jahren er enig. Han håper at den store etterspørselen etter blått er starten på en mer fargerik tid.

– Det er naturlig at vi begynner smått med det som føles trygt når vi har levd med hvite vegger så lenge, men jeg håper at vi snart ser flere ulike farger på bestselgerlistene, avslutter han.

<b>KLAR FOR FARGER:</b> Flere våger seg bort fra hvite og grå vegger. Veggfarge: Midnatt fra Butinox Interiør.
KLAR FOR FARGER: Flere våger seg bort fra hvite og grå vegger. Veggfarge: Midnatt fra Butinox Interiør.

Blått på tapetet

<b>TAPETFRELST:</b> Du kan få blå vegger med tapet også. Her er et tapet fra kolleksjonen Tresilo fra Harlequin, som føres av Tapethuset i Norge.
TAPETFRELST: Du kan få blå vegger med tapet også. Her er et tapet fra kolleksjonen Tresilo fra Harlequin, som føres av Tapethuset i Norge.

– Blått er hot, det er det ingen tvil om!, bekrefter Gro Welle-Watne hos Tapethuset.

Hun har vært ute og snakket med mange butikker rundt om i landet i det siste, og det er ingen tvil: Det er mye mer fokus på blått nå.

– Før var blått en farge som alle likte, men ingen brukte. Nå er det fremdeles en farge som alle liker, men som faktisk også brukes veldig mye, sier hun.

Tale Henningsen slår et slag for blått på tapetet.

– Blått er nydelig på tapet. Det er mykere og gir en helt annen varme. Det passer veldig godt på for eksempel soverommet, sier hun, og forteller at Fargerike selv kommer med en spennende tapetkatalog til soverom snart.

 

<b>SIKKER VINNER:</b> Når nordmenn endelig tar farger inn i hjemmet igjen, er det blått det går i. Veggfarge: Turkish Blue fra Flügger.
SIKKER VINNER: Når nordmenn endelig tar farger inn i hjemmet igjen, er det blått det går i. Veggfarge: Turkish Blue fra Flügger.

Mer informasjon

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Butinox Interiør

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

Miljømal

 

Borge

Fantasi Interiør

Fibotex

Green Apple

Inspirasjon Interiør

INTAG

Tapethuset

Storeys

Les også Samstemt om sotede farger

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: