Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Rødt og blått er årets farger 2017

ÅRETS FARGER: Rødt og blått er årets farger 2017, ifølge Fargerike og Nordsjö. (Foto f.v.: Per Erik Jæger/Fargerike, Styli...   Mari Andersen Rosenberg/ifi.no, Sveinung Bråthen/Fargerike, Per Erik Jæger/Fargerike, Nordsjö
I fjor ble rosa og okergult kåret til «Årets farger» for 2016. Nå har både Fargerike og Nordsjö avslørt hvilke farger de har troen på i 2017.
<b>BLÅ GLEDE:</b> Blått har steget fram som en stor folkefavoritt. (Foto: Nordsjö)
BLÅ GLEDE: Blått har steget fram som en stor folkefavoritt. (Foto: Nordsjö)

Tidligere i høst lanserte malingsprodusenten Norsjö, som tilhører det verdensomspennende konsernet Akzo Nobel, blått som årets farge 2017.

– Vi har sett på internasjonal arkitektur, mote og design, og ser at blått er fargen som gjelder akkurat nå. Den finnes i vår hverdag, i himmelen over oss og i klærne vi har på oss, begrunnet Per Nimér, arkitekt og designsjef ved Akzo Nobel.

Nå har faghandelkjeden Fargerike også kommet på banen, og de har troen på rødt.

– Det måtte bli rødt i år! Fargen representerer en dualisme som er typisk for oss nordmenn, sa Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, da hun presenterte rødt som deres Årest Farge 2017.

En halv sannhet

Henningsen mener at bildet av nordmenn som trauste flokkdyr bare er en halv sannhet. Vi er også livfulle og eventyrlystne.

– Rødt er en ekstrovert farge som representerer lidenskap og «passion», og det har vi masse av, sier hun. 

<b>PASSION:</b> Årets farge fra Fargerike representerer lidenskap og «passion». (Foto: Sveinung Bråthen/Fargerike, Stylist: Christine Hærra)
PASSION: Årets farge fra Fargerike representerer lidenskap og «passion». (Foto: Sveinung Bråthen/Fargerike, Stylist: Christine Hærra)

Blått i fokus

<b>GODT VALG:</b> Stine Norli i Nordsjö Idé og Design er fornøyd med valget av årets farge. (Foto: Nordsjö)
GODT VALG: Stine Norli i Nordsjö Idé og Design er fornøyd med valget av årets farge. (Foto: Nordsjö)

Blått er en stor folkefavoritt, og har blitt en "ny nøytral" i norske hjem.

– For å gjøre fargen relevant for våre hjem, valgte vi en blåfarge som fungerer like godt på kjøkkenet som i soverommet. Årets farge minner om et par klassiske jeans, sier Per Nimér.

– Et godt valg, mener Stine Norli i faghandelkjeden Nordsjö Idé og Design. Hun er glad for en årets farge som er kommersiell interessant.

Valget av blått føyer seg inn i hovedtrenden blant årets farger, som i stor grad er dempede skyggefarger. 

<b>JEANS:</b> Denim Drift, årets farge fra Nordsjö, er en blåfarge designet for å fungere like godt på kjøkkenet som i soverommet. (Foto: Nordsjö)
JEANS: Denim Drift, årets farge fra Nordsjö, er en blåfarge designet for å fungere like godt på kjøkkenet som i soverommet. (Foto: Nordsjö)

Stolte

<b>MANGE NYANSER:</b> Rødt kommer i mange nyanser, noe for en hver smak. (Foto: Per Erik Jæger/Fargerike, Stylist: Siv Brenne)
MANGE NYANSER: Rødt kommer i mange nyanser, noe for en hver smak. (Foto: Per Erik Jæger/Fargerike, Stylist: Siv Brenne)

– Vi er nok alene om rødt, sier Henningsen, som var godt klar over at de gikk sine egne veier da de valgte fargen.

– Vi ønsket at årets farge skal stå ut og markere noe spesielt. Farger er nært knyttet til identitet og følelser, derfor er det riktig å finne en farge som tar utgangspunkt i det norske. Vi er jo unektelig noe for oss selv her «på berget», sier hun, og mener det positivt.

Sammen med sitt team har hun tatt fram en allsidig palett med norske rødtoner, inspirert av blant annet den tradisjonelle fjellanorakken, et falmet flagg, bålet vi svir grillpølsene på og heftig røde lakksko.

– Fargen passer for alle. Det er mange nyanser å velge i og doseringen kan gjøres etter egen smak, sier hun. 

Mer informasjon

Fargerike

Nordsjö

Les også Samstemt om sotede farger

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: