Kategorier

Meny

Konto

Blå dominans i interiøret

Himmel, hav – og et par klassiske dongeribukser. Det er inspirasjonen til Årets farge for 2017. Trendfarge #1 for neste år heter «Denim Drift», ifølge malingprodusenten Nordsjö.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Blå dominans i interiøret

Foto: Nordsjö

Blåfarger kommer til å dominere interiørtrendene i 2017. Det tror malingprodusenten Nordsjö, som har det internasjonale kjemikonsernet Akzo Nobel i ryggen. Hver høst siden 2004 har selskapet presentert Årets farge sammen med nøkkeltrender for det kommende året.

– Vi har sett på internasjonal arkitektur, mote og designtrender, og dette sier oss at blått er fargen som gjelder akkurat nå. Den blå fargen finnes i vår hverdag, i himmelen over oss og i tøyet vi har på oss. For å gjøre fargen relevant for våre hjem, valgte vi en blåfarge som fungerer like godt på kjøkkenet som i soverommet. Årets farge minner om et par klassiske jeans, sier Per Nimér, arkitekt og designsjef ved Akzo Nobel. 

Dele på Pinterest «Denim Drift» beskrives både som fargen på jeans og på kongelig fløyel.

«Denim Drift» beskrives både som fargen på jeans og på kongelig fløyel.

Egen palett

Sammen med en gruppe ledende internasjonale arkitekter, innredere og trendanalytikere har han kåret «Denim Drift» til Årets farge for 2017.

«Denim Drift» er en tidløs og allsidig gråblå farge, som får ulik karakter etter hvor og hvordan den brukes, heter det i pressemeldingen fra Nordsjö.

Årets farge presenteres sammen med en egen fargepalett som består av et spekter ulike blåfarger. Kombinert med lysere farger, oppleves «Denim Drift» som crispy og luftig, mens sammen med de mørkere fargene blir uttrykket mer dramatisk og uberegnelig.  

Dele på Pinterest Årets farge presenteres sammen med en egen fargepalett som består av et spekter ulike blåfarger og matchende kulører.

Årets farge presenteres sammen med en egen fargepalett som består av et spekter ulike blåfarger og matchende kulører.

Karakter

– Farge spiller en rolle for hvordan vi emosjonelt oppfatter ulike miljøer. Hvilken farge man velger på veggen er blant de viktigste avgjørelsene man kan ta for å påvirke et roms karakter. Stadig flere oppdager at det ikke er noe dramatisk ved å male om hjemme, sier Per Nimér. 

Dele på Pinterest – Vi blir stadig mer opptatt av å finne den riktige balansen: mellom arbeid og fritid, naturen og det menneskeskapte, det som er privat, og det som er felles. Derfor var blått et naturlig valg for teamet vårt. Det er hverdagens farge, sier Per Nimér.

– Vi blir stadig mer opptatt av å finne den riktige balansen: mellom arbeid og fritid, naturen og det menneskeskapte, det som er privat, og det som er felles. Derfor var blått et naturlig valg for teamet vårt. Det er hverdagens farge, sier Per Nimér.

Dele på Pinterest Denim Drift er en tidløs og mangfoldig grå-blå farge som får et nytt særpreg avhengig av hvordan den brukes.

Denim Drift er en tidløs og mangfoldig grå-blå farge som får et nytt særpreg avhengig av hvordan den brukes.

Mer informasjon:

Nordsjö

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]