Kategorier

Meny

Konto

Indigo er årets farge 2013

Årets farge for 2013 er en beroligende og avslappende INDIGO. Kanskje akkurat det vi trenger i en hektisk hverdag?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Indigo er årets farge 2013

Foto: Nordsjö og ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordsjö har presentert sin Årets farge for 2013. Det var en stolt fargedesigner i Nordsjö, Tale Henningsen, som kunne avsløre at valget av neste års hovedfarge falt på INDIGO. 

Beroligende indigo

Valget av nettopp denne fargen var begrunnet av dens evne til å virke beroligende og nøytraliserende i vår hektiske hverdag.

- Fargen spiller på flere følelser, kan Henningsen fortelle, - den innbyr til avslapping og inspirasjon, samtidig som den reflekterer trygghet og lekenhet.

Indigo er en anvendelig farge i norske interiører. 

- Indigo oppleves som en allsidig farge og den passer like godt til sterke farger, som nøytrale og hvite nyanser, sier hun.

Dele på Pinterest Beroligende indigo

Fem trendfargeretninger

Nordsjö opererer med fem trendfargeretninger for neste år. Tanken er at de skal gi assosiasjoner til hvordan vi ønsker å leve. Malingsprodusenten definerer neste års farger som modne og sofistikerte. Paletten er utarbeidet med tanke på hvordan vi ønsker å leve. Dens mange fargetoner, kombinert med mer nøytrale farger gir et flott spill der fargene forsterker hverandre.

Collective Passion

Energisk – samlende – spontan – kollektiv – transparent

Fremstår som en flokk med fugler som raskt endrer kurs – alltid sammen, men i nye former og forbindelser. Det er slike assosiasjoner som ligger til grunn for utviklingen av denne dynamiske og lekne paletten.

Ikke en monoton flate – men farger som flyter inn i hverandre.

Dele på Pinterest

Switching Off

Rolig – stillhet – inaktiv – kreativ – ensomhet – dagdrømmende

Dagens hektiske samfunn gjør det stadig vanskeligere å stenge verden ute. Studier viser at det blir mindre og mindre dagdrømming. Denne paletten, som går fra det hviteste hvite til det mørkeste mørke, gir oss forbindelsen fra det pulserende samfunnet - til den stille tiden for oss selv.

Rolige hvite flater – som rim mot nattens mørke farger

Dele på Pinterest

The Art of Understanding

Nysgjerrig – tydelig – kommunikasjon – orden – forståelse

Tingene vi har rundt oss i hverdagen eksisterer – samt tikker og går. Men hvordan virker de og hvorfor? Det å sette seg ned og dekode, ta fra hverandre tingene for å forstå forbindelsene til hvordan vi har det våre liv – det er hovednøkkelen til denne paletten. Vi vil ha en klarhet og system i alt.

Fargene er klare og ryddige – 50-tallets glade farger

Dele på Pinterest

Home Factory

Enkelheten – selvforsørgende – ærlig – produksjon i mindre målestokk

Det enkle og personlige kommer her til sin rett. Ønsket om å produsere mat, møbler og klær selv, er viktig for å forstå forbindelsene til hva vi trenger for å overleve – i en enkel og liten skala, hvor individet er i fokus.

Fargene er mørkere og hentet fra vintage design og jorden vi lever på

Dele på Pinterest

Visual Solace

Ren glede – oppbyggelig – oppløftende – sjelemater – undrende

Må alt ha en dypere mening? Kan ikke noe være bare vakkert? Dette er en palett som gir oss forståelse av ro og helhet. Noe vakkert som girt oss en dypere mening, uten at vi må sette ord på det. En undrende og oppløftende palett med feminine og rolige farger.

Inspirasjon fra 1800-talls malerier og deilige engelske hager

Dele på Pinterest

Åtte nøkkelfarger

Nordsjö opererer for 2013 med åtte såkalte nøkkelfarger. Disse er klare og tydelige og strekker seg fra den flørtende, røde fargen – til den lekre greige tonen som er med på å løfte palettene til en mer brukervennlig fargehverdag.

Dele på Pinterest Åtte nøkkelfarger

Mer informasjon

www.nordsjo.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]