IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Fargerike vil male Norge i lilla

Foto: Kristian Owren/ifi.no og Fargerike

Fargerike vil male Norge i lilla

Årets farge er lilla, ifølge Fargerike, Norges største fargehandelkjede. Det er andre året på rad at kjeden har plukket ut det de tror vil være den viktigste fargen, i samarbeid med trendbyrået Nelly Rodi.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lilla, som Fargerike mener er Årets farge, defineres ikke som én kulør, men flere. Sammen med lilla, har kjeden definert tre norske stilretninger innenfor interiør og mote, der ulike lillatoner inngår. Nyansene kan variere fra varme lillatoner (fiolett), til kalde toner (indigo), samt purpur, lavendel, plomme med flere. De tre stilene – Norsk Skandinavisk, Norsk Elegant og Norsk Eklektisk er vidt forskjellige og bruker ulike nyanser av lilla:

- Det alle tre har til felles er at det norske er sentralt, men er påvirket av at impulser fra utlandet. Verden blir mindre, mens Norge blir større, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, Kreativ leder i Fargerike,  i en pressemelding.

Norsk Skandinavisk

Scandinavian design er langt på vei definert av forgivere og interiører fra Danmark. Stilretningen vokste frem på 50-tallet, og karakteriseres av enkelhet, minimalisme og funksjonalitet. Danmarks innflytelse på norske trender har vært stor de siste tiårene, og Fargerike mener at vi i 2013 vil sette et mer norsk og personlig preg på stilen. Det vil innebære mer farger, og flere detaljer, men fortsatt med enkle hovedtrekk.

De viktigste lillanyansene er klassisk Plomme FR1304,  Plomme FR 1305 og Grå Aubergine FR1106.

Se flere bilder
Norsk Skandinavisk

Foto:

Norsk Skandinavisk er en stilretning basert på minimalisme, funksjonalisme og rene linjer, men med en mer personlig stil og mer farger.

Norsk Elegant

Stilretningen Norsk Elegant er feminin og klassisk, men med moderne innslag, gjerne i en litt rampete stil. Norske antikviteter fra 30-tallet får en fremtredende rolle i interiørene, og klesmoten lar seg inspirere av flere tiår på 1900-­tallet med florlette tekstiler, paljetter, gull og en glamorøs tilnærming.

Fargepaletten er lys og domineres av lavendeltonene Isbit med Lavendel FR1303, Elegant Lavendel FR1301 og Støvete Lavendel FR1302, som alle tre er gode veggfarger. Disse fargene kan gjerne kombineres med lette nyanser av hvitt, grått og den duse Pudder FR1114.

Se flere bilder
Norsk Elegant

Foto:

Norsk Elegant er feminin og klassisk, men med moderne innslag.

Norsk Eklektisk

Individualismen rår innenfor stilretningen Norsk Eklektisk. Eklektisk betyr prøvende, og er en livsstil som, ifølge Fargerike, handler om å gjøre ting på egne premisser. Du følger din egen magefølelse, bruker egne favorittfarger og blander stilretninger til et personlig og unikt uttrykk. Stilen kan være alt fra dramatisk og fargerik, til sober og enkel.

De fire viktigste lillafargene i denne stilretningen er indigofargen Pilati FR1310, mektige Purpur FR1309, samt Indie FR1307 og Wisteria FR1308.

Se flere bilder
Norsk Eklektisk

Foto:

Innenfor stilretningen Norsk Eklektisk følger du din egen magefølelse, bruker egne favorittfarger og blander stilretninger til et personlig og unikt uttrykk.

Mer informasjon:

www.fargerike.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.