IFI logo
Se flere bilder
Årets farge er teal

Foto: Produsenten, Harald Sola Berentsen/ifi.no, Guri Haram/ifi.no

Årets farge er teal

Når vi innreder og fargesetter er det nysgjerrighet og et åpent sinn som skal drive oss i tiden som kommer. Fra 2014 vil den sjøgrønne fargen ta aksjon.

Harald Sola Berentsen, Guri Haram

Harald Sola Berentsen, Guri Haram
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se flere bilder
Årets farge er teal

Foto:

Årets farge og de nye trendene ble presentert av Nordsjös egen fargesjef, Tale Henningsen, sammen med Heleen van Gent, leder av Akzo Nobels Aestetic Center i Amsterdam. Hun var for første gang i Norge og kunne se kombinasjonsmulighetene med fargen til en nordisk stil. Det var hun som valgte teal som årets trendfarge i 2014. En farge med mye blått i seg. Men er den kald?

Nei, fargen gir en varm atmosfære, understreker hun med et smil. Den vil passe godt til treverk, som er et populært materiale i Norge.

Designsjef i tekstil- og tapetleverandøren Borge, Birgit Torkildsby er enig. Borge ser fargen i mange av de nye tapetkolleksjonene. For eksempel i den eksklusive og elegante, Frozen Fusion.

– Fargen vil også passe til norske hytter, tror hun.

Colour Futures 2014

Hvert år presenterer Nordsjö trendboken Colour Futures. I år fant begivenheten sted på restaurant Ingensteds, i midten av oktober. Dette er en global betraktning, der verdens ledende eksperter innen farge og design har samler sine meninger om det kommende årets trender. En viktig del i arbeidet med Colour Futures er å utpeke Årets Farge.

 

 

Se flere bilder
Colour Futures 2014

Foto:

«Teal» er den gjennomgående fargen i alle de fem hovedtrendene for 2014.

Sjøgrønt i 2014

«Teal» er den gjennomgående fargen i alle de fem hovedtrendene for 2014. Dette er en farge som kombinerer harmonien i grønt med det rolige i blått og gir et uttrykk av det fargeglade, fantasifulle og det stilrene. Teal er en mangfoldig farge med mye dybde, sier ekspertene; den er enkel å matche og kombinere med andre kulører og material.

 

 

Se flere bilder
Sjøgrønt i 2014

Foto:

Teal er en farge som kombinerer harmonien i grønt med det rolige i blått og gir et uttrykk av det fargeglade, fantasifulle og det stilrene.

Neste års hovedtrender

Hvert år har nøkkeltrendene et hovedtema. I år er det «Unlock potential». Vi oppfordres til å se mulighetene i hverdagsmiljøene rundt oss. Vi må åpne våre sinn og ta til oss det som skjer rundt oss i en verden der forandringene skjer stadig hurtigere.

Se flere bilder
Neste års hovedtrender

Foto:

Silent Revolution

Silent Revolution – er inspirert av menneskets behov for å komme vekk fra et masete forbrukersamfunn. Trenden er varm og lys og passer perfekt sammen med det nordiske lyset. Trenden er varm og innbydende og fargepaletten har delikate skiftninger.

 

Se flere bilder
Silent Revolution

Foto:

Silent Revolution - er inspirert av menneskets behov for å komme vekk fra et masete forbrukersamfunn.

Margin of Proof

Margin of Proof – dette er en trendretning som finner inspirasjonen i at vi søker å finne ro i kaoset. Farger og interiør har funnet inspirasjon fra tall og grafer. Fargene er inspirert av tegl, smaragd og sofistikerte toner.

Se flere bilder
Margin of Proof

Foto:

Margin of Proof - dette er en trendretning som finner inspirasjonen i at vi søker å finne ro i kaoset.

Urban Folk

Urban Folk – her fanges det folkelige opp og presenteres på et aktuelt og moderne vis. Paletten får oss til å tenke på fargerike stoffer fra India, Sør-Amerika og Kina. En interessant effekt kan være å kombinere liknende nyanser i, for eksempel, plomme og burgunder, med en overraskende kontrast av oker.

Se flere bilder
Urban Folk

Foto:

Urban Folk - her fanges det folkelige opp og presenteres på et aktuelt og moderne vis.

Do it now!

Do it now! – dette er trenden for deg som er blitt lei av å vente og vil handle nå! Det er snakk om en trend som representerer energi, en følelse av at alt er mulig, og den er full av vilje til forandring. I fargepaletten finner du alt fra citrus og intens blågrønn – til lys smaragdgrønn, lime, fiolett, himmelblå og flammende oransje.

Se flere bilder
Do it now!

Foto:

Do it now! - dette er trenden for deg som er blitt lei av å vente og vil handle nå!

Secret Garden

Secret Garden – når dagen gryr eller når skumringen senker seg over hagen, viskes konturer og farger ut, og det skapes en følelse av magi. Dette er en trend som omfavner det flyktige, det forgjengelige og det knapt synlige. Paletten er fylt med myke og røykfylte toner. Trenden inspirerer til ton-i-ton effekter og kombineres best med stoffer som blonder og frostet glass.

Se flere bilder
Secret Garden

Foto:

Secret Garden - når dagen gryr eller når skumringen senker seg over hagen, viskes konturer og farger ut, og det skapes en følelse av magi.

For mer informasjon:

Nordsjö

Borge

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.