Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Blomsterfryd på tapetet

Fargerike lanserer en tapetkolleksjon inspirert av rosemaling og norsk sommer - med et dryss stjernestøv.

 • Dagny Thurmann-Hoelseth (t.v.) og Jeanette Lunde gleder seg over det nye samarbeidet.

  Foto:

 • Foto:

 • Jeanette Lunde har skapt dette designet som også kan brukes som kunst. - Jeg liker det som er vakkert, poetisk, sart og annerledes, sier hun.

  Foto:

 • K O R A L L: Inspirert av lykke, sommer og det enkle i livet. Kjenne vinden stryke varmt og mykt. Tenke at det er godt å bare være til.

  Foto:

 • byFryd for Fargerike: Fritt inspirert av rosemaling og norsk tradisjon med et dryss av stjernestøv. Minner fra dager da tiden stod stille.

  Foto:

 • M A G I: Inspirert av eventyr, natur og mystikk. Små alver dansende, balanserende på mosekledde stener og galloperende hester over tåkelagte enger. Gjennomsiktig. Bløte lyder.

  Foto:

Annonse
Annonse

Tapetkolleksjonen byFryd for Fargerike består av tre design inspirert av norske tradisjoner, eventyr og spesielt rosemaling.

 

Lilla eventyrverden

Lilla er fortsatt en trendy farge.

Lilla er fortsatt en trendy farge.

Den nye kolleksjonen har designen «ByFryd for Fargerike», «Magi» og «Korall». Tapetene oser av femininitet og fargeglede.

– Jeanette har valgt en dus fargepalett, og gitt bildene en følelse av å være tåkelagt. Resultatet har blitt forestillingen om en norsk eventyrverden. Vi vet at folk faller til ro i denne fargen. Den er også lett å jobbe med når du skal innrede, nyansen er nesten som en nøytral farge. Selv om lilla ikke lenger er årets farge vil lilla være tydelig i flere år. Dette er en tidsriktig palett, og ikke bare et blaff, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ leder i Fargerike.

Første gang med tapet

Jeanette Lunde har designet tapetkolleksjonen for Fargerike.

Jeanette Lunde har designet tapetkolleksjonen for Fargerike.

Grafisk designer Jeanette Lunde fra Skien har jobbet i to år med den nye tapetkolleksjonen. For henne er tapetkolleksjonen den første, og for Fargerike er det første gang de har deres eget fototapet.

– Akkurat nå føles det som at jeg har drømmejobben, sier Lunde under lanseringen.

Thurmann-Hoelseth skryter av designeres klare og tydelige estetikk.

– Da vi var med å kåre henne til Årets interiørtalent i 2012, ble det klart for oss at vi ønsket et samarbeid, sier den kreative lederen.

Kapselkolleksjon

Tapetet

Tapetet "byFryd for Fargerike" kommer i begrenset opplag.

Lanseringen kommer som en kapselkolleksjon, en liten kolleksjon.

Tapetet «byFryd for Fargerike» kommer i begrenset opplag, totalt 1500 ruller. Det blir under 12 ruller per Fargerike-butikk.

– Vi liker nostalgien i tapetet, og skimmereffekten prikkene gir når det får lys på seg fra siden. «byFryd for Fargerike» er et fibertapet, og gjør det lett å tapetsere, sier Thurmann-Hoelseth.

Inspirasjonen er fra den gangen tiden sto stille.

– Den er hentet fra roen og lyden fra klokkeviseren i bestemors stue, samt lukten og følelsen i kjøkkenet hennes. Rosemaling har også vært en klar inspirasjon, sier Lunde.

Designeren jobbet videre med andre farger enn det vi vanligvis forbinder med rosemaling.

Fototapet

Magi viser glitrende krystaller.

Magi viser glitrende krystaller.

Foruten designen «byFryd for Fargerike» har kolleksjonen to fototapet: «Magi» og «Korall». Formatet kan blåses opp etter ønsket størrelse – der du måtte ønske.

«Korall» har bilder av peoner i varme korallfarger, mens «Magi» har lagvis bilder av krystallene, bergkrystall og rosenkvarts.

Oppdatert: 17.12.2019  

For mer informasjon:

Fargerike

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]