IFI logo
Se flere bilder
Stue med utradisjonell veggfarge

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Stue med utradisjonell veggfarge

Paret ønsket definitivt ikke hvite vegger i stuen, men innrømmer å ha rynket på nesen da interiørarkitekten foreslo oransjerosa. Men oransjerosa ble det, og nå er hele familien strålende fornøyd.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- De ville ikke ha det hvitt, men var opptatt av at det skulle oppleves lyst og vennlig. Fargevalget måtte være passe retro for å passe med 50-tallsstilen som paret er så forelsket i, samtidig som fargene måtte kle huset og ikke kollidere med dets originale sjarm, sier Ellen Skifjeld, som var interiørkonsulent da det gamle huset på Disen skulle pusses opp.

Alle vegger i samme farge

Uredd for farger foreslo Ellen en oransjerosa farge ved navn Soft Orange.

- Oransjerosa vegger i stuen ville vi aldri ha funnet på selv, og vi rynket litt på nesen da Ellen kom med fargeprøvene. Men den vokste sånn på meg, og da vi fikk fargen opp på veggen ble det bare helt riktig. Fargen binder alt i rommet sammen, sier huseier Inger Marie.

Med unntak av en bokhyllevegg, ble alle veggene i rommet malt i den varme fargen. Det var den gamle stolen som var utgangspunktet for fargevalget, der interiørkonsulent Ellen hentet ut den varmeste og lyseste fargen i blomstermønsteret.

En ny, lysegrå sofa i en stram og moderne stil bryter med de gamle elementene og gjør rommet spennende. Den kjølige fargekontrasten gjør også at det varme fargevalget blir friskt og innbydende fremfor kvelende og gjengrodd. Gulvlistene ble malt i veggfargen for å dra veggene helt ned i gulvet og unngå oppstykking av rommet. De gamle vinduene er vakre og solide, og det var derfor naturlig å fremheve dem med hvit maling. En kyndig snekker integrerte en skjenk i bokhyllen som skjuler ledninger og kabler fra TV og musikkanlegg.

Se flere bilder
Stue med utradisjonell veggfarge

Foto:

Gammelt gulv fikk nytt liv

Husets originale gulv var delvis gulnet og slitt, og delvis dekket med gulvbelegg fra 70-tallet. Alt gammelt belegg ble fjernet, og det gamle tregulvet ble slipt, pigmentert og lakkert. Sprekkene mellom plankene og gamle hakk gjorde de ingenting med. Slike rustikke detaljer er med på å skape sjel og karakter – alt behøver ikke se nytt ut!

Paret var litt uenige om hvordan gulvet skulle bli; han ønsket treverk i sin naturlige farge, hun ønsket det så hvitt som mulig. En svakt hvitpigmentert overflate ble den gylne middelvei som alle parter er tilfreds med.

Se flere bilder
Gammelt gulv fikk nytt liv

Foto:

Hvitpigmentert gulv

Gulvet er farget med ett strøk vanntynnbar, hvitpigmentert panellakk som deretter er forseglet med to strøk vanntynnbar parkettlakk i glansgrad 20 for å gi slitestyrke.

– Det skal mellomslipes med slipepapir 150 og avstøves mellom lakklagene. Hvert lag må være helt tørt, og en kan gjerne vente til neste dag med å overlakkere, sier Trond Riise, teknisk sjef hos Nordsjö.

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.greenapple.no

Dette ble brukt
  • Oransje vegger: Blankett V 40 halvblank, farge Soft Orange/2115-Y47R - NORDSJÖ
  • Vindu, karmer og bokhylle: Blankett V 40, halvblank, farge 0502-Y - NORDSJÖ
  • Gulv: 1 strøk Celco V Panellakk, glans 10, hvittonet og 2 strøk Celco V Parkettlakk, glans 20 - NORDSJÖ
  • Pledd: GREEN APPLE
  • Møbler, teppe, lampe og annet løsøre: PRIVAT
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.