Kategorier

Meny

Konto

Slik innreder du med mørkere farger

Det er flere sesonger siden ifi.no sitt trendpanel virkelig begynte å tro på en trend med helt mørke veggfarger. Nå ser vi at gruppen som faktisk velger mørke veggfarger vokser.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Slik innreder du med mørkere farger

Foto: Borge, Butinox Interiør, Intag,

Gråsort, mørk brungrå, dyp blå og sortaktige blågrønne toner er farger vi ser dukker opp stadig oftere som hovedfarger i moderne hjem. Vi har sett trenden en stund i hotell- og restaurantmiljø, og mange henter inspirasjon fra reiser og hyggelige restaurantbesøk og vil gjenskape atmosfæren når de innreder hjemme.

- Den såkalte hotellstilen er blitt veldig populær. Og mange ønsker å bruke mer farger, samt å få en mer helhetlig og eksklusiv stil i hjemmet, og da er det lett å la seg inspirere av det hotellene gjør, mener Birgit Torkildsby fra tapetleverandøren Borge. 

Dele på Pinterest Tapetene fra Delicate Chic er perfekte for å skape en lun hule à la hotellstilen, sier Birgit fra Borge.  Mønstrene er ton-i-ton med bakgrunnsfargen noe som gjør de perfekte å bruke på alle fire veggene.

Tapetene fra Delicate Chic er perfekte for å skape en lun hule à la hotellstilen, sier Birgit fra Borge. Mønstrene er ton-i-ton med bakgrunnsfargen noe som gjør de perfekte å bruke på alle fire veggene.

Skap trivsel

Også hos fargehandelkjeden Fargerike ser de tendensen.

- Vi merker at mange ser med litt mer kritiske øyne på alle de hvite veggene, sier kreativ leder Tale Henningsen. 

Hun mener at hvitt gjør rommet karakterløst og passer fint når man skal selge bolig.

- Men nå må vi slutte å pusse opp som om vi skal selge i morgen. De fleste av oss skal ikke det, vi skal jo bo og trives i hjemmene våre, sier hun, og er klar på at farger på veggene gir karakter og rammer inn rommet, noe som er helt nødvendig hvis man ønsker en lunere stil.

Hennes favoritt er en dyp blåtone som hun har planer om å teste ut hjemme.  Hun medgir at overgang fra lyse vegger blir stor, men hun ar absolutt klar, og mener fargen vil gi en ypperlig ramme rundt eggehvite detaljer og lyst, gyllent treverk.

Dele på Pinterest Stemningsfullt med mørke vegger. Her malt i fargen Heksetimen FR1134 fra Fargerike.

Stemningsfullt med mørke vegger. Her malt i fargen Heksetimen FR1134 fra Fargerike.

Velg den mørkeste

Er du fasinert av de mørke fargene og ønsker det lunere og litt elegant så vær dristig, ikke velg en mellomløsning, er rådet vi får fra Jenny Bull-Gustavsen, som er ansvarlig for fargekartene hos Butinox. Hun har nettopp testet ut en dyp blåfarge de kaller Nattehimmel i et soverom og er begeistret over resultatet. Det er en myte at rom blir mørke og små med mørke farger, du får rom som er spennende, er personlige og har karakter.  

-Tør å ta en farge mørkere enn hva du normalt ville valgt. Mørke toner gir et elegant preg på rommet, og gir en lun og god følelse, sier hun, og oppfordrer til å leke med nyanser av fargen du velger, da får du et rom av liv uten at det virker rotete.

Dele på Pinterest Ikke vær redd for at fargen blir for mørk. Kombinert med lyse nyanser er fargen Nattehimmel fra Butinox en god veggfarge.

Ikke vær redd for at fargen blir for mørk. Kombinert med lyse nyanser er fargen Nattehimmel fra Butinox en god veggfarge.

Sats på tekstur

- For virkelig å skape den litt luksuriøse følelsen av hotellstil så må til både tapet, tekstiler og tepper til, sier Camilla Jakobsen fra interiørhuset INTAG.

På veggene brukes gjerne tapet i sisaler eller andre naturkvaliteter og tekstiler av ulike teksturer som velur, lin, bomull, ull gjerne i tyngre kvaliteter og dype mørke farger. På gulvet er det avpassede tepper, gjerne i naturkvaliteter.

– Og selvfølgelig puter i ulike størrelser og former, de er et must, sammen med pledd i myke kvaliteter, foreslår Jakobsen.

Dele på Pinterest Nomad by Omexco i en nærmest smaragdgrønn dype farge, laget av vevde vannliljeblader er nesten som et smykke, siler Camilla fra INTAG.

Nomad by Omexco i en nærmest smaragdgrønn dype farge, laget av vevde vannliljeblader er nesten som et smykke, siler Camilla fra INTAG.

Gå din egen vei

Alle understreker at det er ikke en farge eller en nyanse som er mer trendy enn andre. Trendbildet er svært sammensatt og alt er lov. Vi skal rett og slett trives i eget hjem.

- Det alle andre har passer nødvendigvis ikke for deg. Vær tro mot deg selv og velg fargen du liker, er rådet fra Jenny Bull-Gustavsen.

Mer informasjon

Borge

Butinox Interiør

Intag

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]