Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fire fargerike stiler og en kavalkade i hvitt

Med fire fargerike trendutstillinger som blikkfang, komplettert av en kavalkade helt hvite og lyse gråfarger, peker INTAG ut tidens strømninger innen tapet, tekstil og tepper.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fire fargerike stiler og en kavalkade i hvitt

Foto: Chera Westman/ifi.no

Mer farger og mørkere farger. Slik kan denne høstens trender sammenfattes, ifølge INTAG J. Sveen, som er ledende leverandør av eksklusive tapeter, tepper, gulvbelegg og interiørtekstiler. I fire trenduststillinger, komplettert med en kavalkade i hvitt, og et par ekstra nyhetscollager, viste huset frem det beste de har å by på denne sesongen.

– Vi har valgt å løfte frem fire trendretninger for 2016. Disse har vi vært med å utforme gjennom IFIs trendpanel, forteller Jannicke Sveen, daglig leder i Interiøragenturer J. Sveen AS. 

Fire trendretninger

De fire stilene Urban, Etnisk, Natur og Nordisk noir er satt opp i egne utstillinger i de flotte lokalene på Elsero i Oslo.

– Her har vi plukket frem tekstiler, tapeter og tepper fra våre leverandører. Ikke alle produkter er helt nye, men de er gode representanter for aktuell trendretning, sier hun.

De fire trendutstillingene er til høstens lansering komplettert med separate collager med flunkende nye produkter fra kjente og designtunge produsenter som Omexco, Sanderson, Thibaut, Jacaranda og Rubelli med flere.

– Ikke alle vil ha mye farger og sterke farger. Mange sverger fortsatt til hvitt, og for dem har vi laget en utstilling som går helt i den hvit-grå fargeskalaen, fyller salgsrepresentant Wenche Kristiansen inn. 

Dele på Pinterest Jannicke Sveen er daglig leder for Interiøragenturer INTAG J. Sveen.

Jannicke Sveen er daglig leder for Interiøragenturer INTAG J. Sveen.

Annonse

Etnisk mix:

Fargesprakende med hovedvekt på gult, grønt og blått, med store mønstre. Trendretningen Etnisk mix kjennetegnes av glede, klare farger og blandinger av ulike mønstre.

I utstillingen ble vist: paneltapet med fugler fra Sacho, tekstil med blader fra Sanderson, et tapet laget av vevet papir fra Omexco i en lys gulgrønn farge og subtilt rutemønster, samt et blomstrende tekstil fra Sanderson. På et par krakker var sitteputen trukket i skildpaddemønstret tekstil fra Thibaut, og på gulvet lå et tykt, grønt teppe med tydelig tekstur, fra Jacaranda, og et bladmønstret teppe fra Sanderson. 

Dele på Pinterest Etnisk mix byr på et fargefyrverkeri med hovedvekt på gult, grønt og blått.

Etnisk mix byr på et fargefyrverkeri med hovedvekt på gult, grønt og blått.

Urban:

I et mer urbant miljø vill lette tekstiler, naturmaterialer, geometriske mønstre og nøytrale gråtoner får større plass.

INTAG viste frem et blomstrende gardin fra Création Baumann, tykkvevd italiensk ull fra Felty og et geometrisk tapetdesign fra Jocelyn Warner. På gulvet lå et grått Jacaranda-teppe og en pute med sommerfugler fra Création Baumann. 

Dele på Pinterest I et mer urbant miljø vill lette tekstiler, naturmaterialer, geometriske mønstre og nøytrale gråtoner får større plass.

I et mer urbant miljø vill lette tekstiler, naturmaterialer, geometriske mønstre og nøytrale gråtoner får større plass.

Annonse

Natur:

Duse farger, naturmaterialer i gråtoner, lin, bomull og ull er hovedtrendene innenfor den mer naturorienterte stilretningen for 2016. De grålige og dempede fargene kompletteres gjerne med mer kulørte farger, her i form av et rødt, elegant stoff fra Sacho by Lori Weitzner. Fra Omexcos nye kolleksjon Jungel, er hentet et naturtapet laget av bananblader på fiberbakside, i grålige og duse rosa farger, som henger sammen med et tykt, grågrønt velurtekstil fra Rubelli. En pute trukket i stoff fra Dominique Kieffer og teppe fra Jacaranda kompletterte utstillingen. 

Dele på Pinterest Duse farger, naturmaterialer i gråtoner, lin, bomull og ull er hovedtrendene innenfor den mer naturorienterte stilretningen for 2016.

Duse farger, naturmaterialer i gråtoner, lin, bomull og ull er hovedtrendene innenfor den mer naturorienterte stilretningen for 2016.

Norsk noir:

I sort, burgunder og gult ble stilen Norsk noir lagt frem. Stilen karakteriseres av tunge og eksklusive materialer, og godt håndverk, myke og lune miljøer. I INTAGs fremvisning benyttes et sort og pretrolblått tekstil fra Rubellis Chiaroscuro-kolleksjon, sammen med to sorte og grå tapeter fra Omexco. Utropstegnet kommer fra Rubelli, der et gult, blomstrende tekstil (Lady Hamilton/Rubelli) stikker seg frem på en positiv måte.  Bløte puter i velur fra Sacho og DK Velour løftet utgjorde de burgunderrøde innslagene. På gulvet lå også her myke tepper fra Jacaranda. 

Dele på Pinterest Norsk noir karakteriseres av tunge og eksklusive materialer, og godt håndverk, myke og lune miljøer.

Norsk noir karakteriseres av tunge og eksklusive materialer, og godt håndverk, myke og lune miljøer.

Lys kavalkade:

Lette og delikate lyse farger er fortsatt meget populært. Ved bruk av ulike hvite og grå nyanser, med tapeter en naturlig og levende overflate, broderte tekstiler i naturmaterialer, og vakre mønstre får man et interiør frodig uten å bruke store, fargerike midler.  INTAGs hvite utstilling bestod av blant annet tapet fra Thibaut laget av vevet papir med trellismønster og metallic-farge, korktapet med ornamental dekor, tørre linstoffer, broderte i ulike mønstre eller med glassperler, fra Anna French. 

Dele på Pinterest Lette og delikate lyse farger er fortsatt meget populært.

Lette og delikate lyse farger er fortsatt meget populært.

Mer informasjon:

INTAG J. Sveen AS

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]