Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Fargetrend 2015-2016: Urban

Vi går i en mer fargerik retning i interiøret. ifi.no trendpanel har utviklet 4 hovedtrender som man tror vi nordmenn vil bevege oss inn i i 2015/16. Her presenteres én av disse trendretningene: URBAN.

cloud_download
fullscreen
 • Fargetrend 2015-2016: Urban

  Foto:

Annonse
Annonse

Det tar tid fra vi ser konturene av nye trender til tendensen når majoriteten. Fargenes vei tilbake til interiørene har gått langsomt, men da ifi.no trendpanel diskuterte utviklingen av interiørfargene mot 2016 tidligere i høst, var det bred enighet om at vi står er på terskelen til en stor fargebevegelse. I 2016 vil normalen være farger, helt i tråd med internasjonale trender. Men vi nordmenn er noe mindre urbane og litt mer romantiske og landlige enn våre naboer, derfor må fargepalettene tilpasses norske forhold.

Trendretning: Urban

Trendretning: Urban

Trendretning: Urban

Dette er fargepaletten og stilen vi kjenner fra mange offentlige miljø. Arkitekter kritiseres ofte for manglende bruk av farger, men der fargene tas i bruk er det gjerne som primærfarger. I privatboliger opplever vi dette som en oppdatert og proaktiv stil med en designbevisst mix av IKEA-møbler, dyre stilikoner kombinert med noe arv. Overflatene glatte og lite taktile. Det noe stramme uttrykket kompenseres med innslag av sterke farger.  Primærfargene dempes med hvitt og nøytrale gråtoner på de store flatene.

Aktuelle stikkord

 • Lær
 • Lette tekstiler
 • Lyse eller helt mørke gulv
 • Naturmaterialer
 • Kobber
 • Rene flater
 • Primærfarger
 • Nøytrale gråtoner

Fargene i de påfølgende bildene er ingen eksakt anbefaling, men heller en indikasjon på hvilken retning fargene og stilen vil bevege seg. 

Oppdatert: 17.12.2019  

ifi.no trendpanel

ifi.no trendpanel består av rundt 20 erfarne innkjøpere, markedsanalytikere og «trendsnokere» fra bransjen. Gruppen tar tempen på trendbildet for å spotte de mest kommersielt interessante tendensene.  

Mer informasjon

www.storeys.no

www.forbo-flooring.no

www.intag.no

www.tapethuset.no

www.fantasi.no

www.ehrenborg.no

www.nordsjo.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]