Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Blå fargetrend

Med fargen «Denim Drift» i tet går vi inn i en blå tid. Trendanalysen Colour Futures 2017 som malingprodusenten Nordsjö nå presenterer, tilsier at blått vil være fargen vi ønsker å omgi oss med i året som kommer.

cloud_download
fullscreen
 • Blå fargetrend

  Foto: Nordsjö

 • Brede horisontale striper gjør at rommet føles større.

  Foto:

 • Den nye blåfargen «Denim Drift» har en naturlig beroligende effekt, og ulike egenskaper avhengig av hvilken farge den kombineres med. Derfor kan den skape ulike stemninger i hjemmet.

  Foto:

 • Denne naturinspirerte paletten er perfekt for de av oss som bryr seg om verden omkring oss like mye som sitt eget velbefinnende. Fargene skaper et rom der man får tid til refleksjon i fred og ro.

  Foto:

 • Denne paletten er ikke kun for familier. Alle som har deler et rom med noen andre kommer til å forstå verdien av å skape innbydende felles rom.

  Foto:

 • Sone-inndelingen skaper en avskjermet arbeidsplass i hjemmet. Veggen er malt i en kontrastfarge som skaper fokus og gir en elegant innramming til et skrivebord og er ideelt for små rom.

  Foto:

Annonse
Annonse

En ny væremåte og et nytt syn på livet. Slik sammenfattes hovedtemaet for fargetrendene i året som kommer. Malingprodusenten Nordsjö, som inngår i det globale kjemikonsernet AkzoNobel, har utsett «Denim Drift» til Årets farge 2017, og definert fire sentrale fargetrender som de mener vil sette preg på våre liv og rom.

– Etter hvert som verden forandrer seg, ser folk nærmere på livets hverdagselementer – vår familie og våre venner arbeider, kobler seg til naturen og gleden over opplevelser. Vi er utrolig begeistret for at "Life in a new light" er den drivende innflytelsen for 2017 og blir sett i alle våre fargetrender for året, sier designansvarlig i AkzoNobel Global Aesthetics Center, Per Nimér.

Internasjonale fargeeksperter

Per Nimér har ledet arbeidet med å definere trendretninger for 2017.

Per Nimér har ledet arbeidet med å definere trendretninger for 2017.

Sammen med arkitekter og innredere fra ulike plasser på kloden, har Per Nimér og hans kolleger i Global Aesthetic Center finkjemmet verden for å finne den nyeste sosiale utviklingen og utviklingen i trender. De har sett på trender i folks liv fra interiørdesign og arkitektur til mote, skjønnhet til grafisk design og sosial og økonomisk innflytelse, og resultatet presenteres i trendanalysen «Colour Futures 2017» der Årets farge er en del.

– Årets farge «Denim Drift» minner om et par klassiske jeans. Den blå fargen finnes i vår hverdag, i himmelen over oss og i tøyet vi har på oss. For å gjøre fargen relevant for våre hjem, valgte vi en blåfarge som fungerer like godt på kjøkkenet som i soverommet, sier Nimér.

Kombinasjoner med blått

Den nye blåfargen «Denim Drift» har en naturlig beroligende effekt, og ulike egenskaper avhengig av hvilken farge den kombineres med. Derfor kan den skape ulike stemninger i hjemmet.

Den nye blåfargen «Denim Drift» har en naturlig beroligende effekt, og ulike egenskaper avhengig av hvilken farge den kombineres med. Derfor kan den skape ulike stemninger i hjemmet.

«Denim Drift» er en anvendbar farge som virkelig passer inn i alle livs- og innredningstiler. For å vise hvor allsidig Årets farge er har teamet fra vårt Globale Aesthetic Center definert fem trendretninger som alle bruker fargen for å skape ulike effekter.

Hovedtrenden nå er å sette pris på de enkle tingene som gjør livet verdt å leve. Virkelige og autentiske opplevelser blir viktigere for oss enn noen gang, og vi ser på hverdagselementer med et nytt blikk. De fire trendretningene «New Romanticism», «Shared Individualism», «The Working Home» og «Considered Luxury» viser at det finnes mange forskjellige måter å bruke blåfarger på i interiøret. I kombinasjon med lyse farger gir de en skarp og luftig følelse, mens de sammen med mørkere farger gjør rommet mer dramatisk og tyngre.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

Nordsjö

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]