Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Maling eller tapet?

Vi sier ja takk, begge deler. Med maling får du farge og glans, med tapet skaper du atmosfære og dybde.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Maling eller tapet?

Foto: Borge, Bohus, Butinox, Fantasi Interiør, Flügger, Green Apple, Storeys

Selvfølgelig er ikke det hele sannheten, men setter vi saken på spissen er det sant nok. Det beste resultatet får du hvis du kombinerer. 

Forsøk tapet

Dersom du er av dem som synes tapet er skummelt og kan bli «too much», foreslår vi at du drister deg til å forsøke tapet på et rom. Tapet er mye mer enn store mønster.

Annonse

Forsøk maling

Til deg som er helt tapetfrelst, sier vi motsatt: Forsøk å male noen vegger. Det er variasjonen som skaper de mest spennende interiørene. Det å leke med ulike materialer, gir mulighet til å skape akkurat den stemningen og stilen du leter etter.

Høstnytt

Selv om det ikke er meningen at vi skal skifte interiør fra sesong til sesong, så er det likevel slik at både maling- og tapetleverandører lanserer mye nytt om høsten. Her har vi plukket fram noen kombinasjoner blant høstens nye farger og tapeter. 

Annonse

Blått

Butinox lanserer nytt fargekart i høst, med utvalgte farger til stue, kjøkken, soverom og barnerom. Til stuen har de blant annet valgt ut blåfargemen 5833 Midnatt, en lun og dyp blåtone som svaler og skaper ro. Blant høstens tapetnyheter er det også mye blått, som fungerer godt i kombinasjon med maling.

Dele på Pinterest I det nye fargekartet fra Butinox finner vi fargen 5833 Midnatt. I tapetkolleksjonen Azmaara fra Storeys er det flere nyanser i blått. Tidsriktig, og likevel tidløs.

I det nye fargekartet fra Butinox finner vi fargen 5833 Midnatt. I tapetkolleksjonen Azmaara fra Storeys er det flere nyanser i blått. Tidsriktig, og likevel tidløs.

Terrakotta

Rosa og toner i terrakotta er lune og gode interiørfarger. Populære farger som er bra representert i alle nye fargekartene. Vi fant også igjen fargen i tapetkolleksjonene, så her kan du fint finne et tapet som passer godt i kombinasjon med denne fargen.

Dele på Pinterest I Nordsjö Ide og Designs nye fargekart falt vi for fargen Nordisk Brunorange. Den terrakottalignende fargen finner vi også igjen i dette boktapetet i kolleksjonen Factory Style fra Borge.

I Nordsjö Ide og Designs nye fargekart falt vi for fargen Nordisk Brunorange. Den terrakottalignende fargen finner vi også igjen i dette boktapetet i kolleksjonen Factory Style fra Borge.

Grønn

Grønt har blitt en av de nye «nøytrale», og kommer i mange nyanser i høstens fargekart. I Flüggers kart fant vi English Mist, en farge som kan kle mange rom. Tapetleverandørene er også med på den nye grønne bølgen. Uansett stil eller nyanse, vil du garantert finne noe som passer. Et tips er å velge tapet først. Maling kan blandes i de fleste nyanser.

Tapet er mer enn farge. Mønsteret har også mye å si for hvordan rommet blir. Tenk deg blomster, ruter, striper, retro… helt forskjellige mønster. Det er lett å forestille seg at rommet får et helt ulike utrykk. Med tapet kan du enkelt legge føringer for din helt spesielle stil.

Dele på Pinterest Fargen English Mist fra Flügger kan kombineres med ulike tapeter. Tapet øverst: Indo chic fra Fantasi Interiør, grønntoner i marokkanskinspirert mønster. Nederste tapet: Arte/Green Apple. Tapetene har samme grønntoner, men skaper to helt ulike rom.

Fargen English Mist fra Flügger kan kombineres med ulike tapeter. Tapet øverst: Indo chic fra Fantasi Interiør, grønntoner i marokkanskinspirert mønster. Nederste tapet: Arte/Green Apple. Tapetene har samme grønntoner, men skaper to helt ulike rom.

Dette var kun en liten smakebit. Du finner mye mer på leverandørenes nettsider. Men husk at det beste inntrykket får du ved å studere fargekartene og tapetbøkene i butikken, for fargene på skjermen «lyver».

Mer informasjon:

Maling:

Beckers

Bergen Malingfabrikk

Flügger

Miljømal

Nordsjö

Pure & Original

Butinox Interiør

 

Tapet:

Borge

Fantasi Interiør

Fibotex

Flügger

Green Apple

Inspirasjon Interiør

INTAG

Storeys

Tapethuset

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]