IFI logo
Se flere bilder
Colour of the year 2016 er Ochre Gold

Foto: Nordsjö

Colour of the year 2016 er Ochre Gold

Nordsjö har lansert den fargen de tror mest på for kommende år, og valget falt på den gullinspirerte okerfargen Ochre Gold.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år lanserer malingprodusenten en Årets farge internasjonalt, som står frem som et symbol og visualisering av den trendretningen vi beveger oss inn i. I 2015 var det Copper Orange som fikk det ærefulle oppdraget som Colour of the year, mens vi til neste år altså vil holde oss i den varme fargeskalaen, men går i en gulere retning. 

Ochre Gold er en gullinspirert farge, nøye utvalgt fra en rik palett av gule nyanser, som akkurat nå brukes overalt i designverdenen. Fargen synes på alt fra designmesser i arkitektur, innredning, mote og innen grafisk design. Den matches fint med en kompletterende fargepalett som er dempet med et slør av grått eller gjerne naturnære farger.

- Colour of the year 2016 er en gyllen tone som klarer seg utmerket alene, men som også er et perfekt komplement i mange fargesettinger, sier Per Nimér, designsjef i Nordsjö. 

Se flere bilder
Ochre Gold kombineres gjerne med naturnære farger.

Foto:

Ochre Gold kombineres gjerne med naturnære farger.

Colour Futures

Colour of the year er en del av Nordsjös årlige, globale produksjon Colour Futures – en bok der fremstående eksperter innen farge og design samler sin kunnskap og erfaring, for deretter å sannsynlighetsberegne kommende års trender og farger.

Colour Futures 2016 bygger på den overgripende trenden «Looking both ways», altså å se i motsatte retninger. Under det overordnede temaet har Nordsjö lansert fire nøkkeltrender:

Heritage & Future
Tanken er at man må kunne forstå vår historikk for å kunne designe for fremiden. Vi henter inspirasjon fra fortiden, og kobler det sammen med det vi tror på for fremtiden. Fargepaletten består av en kombinasjon av røde farge fra historikken i kombinasjon med lyse, moderne farger.

Se flere bilder
Heritage & Future

Foto:

Heritage & Future

Words & Pictures
Vi lever i en tid der bilder i stor grad benyttes fremfor ord I kommunikasjonen. Som er resultat ser vi at kvalitet foretrekkes fremfor kvanitet, og at god tekst får større kraft og betydning. Fargepaletten inneholder blått fra blekk og og grått fra grafitti, i kontrast med duse nyanser vi assosierer med filter benyttet i sosiale medier. 

Se flere bilder
Words & Pictures

Foto:

Words & Pictures

Dark & Light
– Mørket er undervurdert. Vi behøver det for å sove godt, hente oss inn og for å hvile.Vi benytter oss av ”Earth Hour” for å spare energi, men dette har også vist oss hvor «forent» vårt miljø er av lys.Mørke farger er benyttet av kjente kunstmalere siden 1700-tallet nettopp for å fange lyset og gi de lyse fargene spillerom. Fargepaletten består av mange mørke farger, ikke helt svarte, men med de mørke fargene som finnes i morgengryet og skumringen, sier Per Nimér.

Se flere bilder
Dark & Light

Foto:

Dark & Light

The Grid & Letting Go
I streben etter å finne seg selv i den moderne verden vi lever I, lokkes flere av det uregulerte og udefinerte. Men vi behøver grenser selv om vi gjør opprør mot dem, for frihet oppleves best i samspill med rammer. Bruk av organiske former i produktdesign er et godt eksempel. Fargepaletten inneholder glade og levende former, som holder litt i sjakk av svarte og hvite rammer.

Se flere bilder
The Grid & Letting Go

Foto:

The Grid & Letting Go

Mer informasjon

Nordsjö

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.