Kategorier

Meny

Konto

Nå vil vi bytte gulv på kjøkkenet

Når nordmenn skal legge nytt gulv, er det som oftest kjøkkenet som får merke det. Og det er nå i januar vi kjøper mest gulv.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nå vil vi bytte gulv på kjøkkenet

Foto: Robert Walmann/ifi.no, Tarkett, Polyflor

Vi kjøper gulv for millioner. Og det er nå vi kjøper mest. Januar er, sammen med mai, den måneden folk kjøper mest gulv. Det fremkommer av tall fra Prognosesenteret.

– Flere enn 4 av 10 av dem som foretar innvendig oppussing svarer at de har pusset opp eller byttet gulv i egen bolig, sier Kåre Elnan, partner og markedsdirektør i Prognosesenteret.

Dele på Pinterest GULL MED GULV: Nordmenn elsker å pusse opp, og etter malearbeider er bytting av gulv det vi gjør mest. – Nordmenn er interessert i gulv, konstaterer Adrian Ekelund hos Prognosesenteret. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

GULL MED GULV: Nordmenn elsker å pusse opp, og etter malearbeider er bytting av gulv det vi gjør mest. – Nordmenn er interessert i gulv, konstaterer Adrian Ekelund hos Prognosesenteret. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Flest nye gulv på kjøkken

23 prosent av dem som bytter eller pusser opp gulv hjemme, gjør det på kjøkkenet. Baderom kommer på en god annenplass.

– Flest skifter gulv på kjøkken og bad. Mange sier også at de skifter gulv i flere rom samtidig, sier Adrian Ekelund, markedssjef hos Prognosesenteret.

På gulvtoppen

Det er to gulvtyper som troner øverst på ønskelisten hos nordmenn.

– De fleste velger laminat eller parkett. Disse gulvtypene utgjør rundt 70 prosent til sammen, sier Ekelund.

Linn Hagtvedt hos Tarkett er ikke overrasket over at parkett er på topp, og bekrefter at de selv leverer mye av denne gulvtypen til blant annet kjøkken.

Vi nordmenn er glade i parkett og velger ofte dette til kjøkkenet vårt. Mange har en åpen kjøkkenløsning mot stue, og ønsker et helhetlig inntrykk. Her bidrar parketten i å ta opp elementer fra benkeplater og møbler for å skape en autentisk nordisk stil, forklarer hun.

Dele på Pinterest FOLKEFAVORITT: Nordmenn elsker parkett. Det er et populært valg på kjøkkenet. (Foto: Tarkett)

FOLKEFAVORITT: Nordmenn elsker parkett. Det er et populært valg på kjøkkenet. (Foto: Tarkett)

Tenker nytt

Samtidig som parkett fremdeles er populært, ser de at flere prøver litt nytt på kjøkkenet.

– Vi ser en tendens til at flere velger å gå for klikkvinyl med for eksempel marokkansk-inspirert mønster. Det er enkelt og raskt å legge selv, og gir et helt annet inntrykk enn parkett, sier Hagtvedt.

Hos Polyflor er det også mange som vil ha klikkvinyl. I tillegg er en annen slitesterk klassiker populær:

– Vi leverer mye knottgummigulv til kjøkken. Det får du i kule farger og tidløst design, og det er både klassisk og moderne på én gang. Det er slitesterkt, demper lyd, er godt å gå på og lett å legge, forteller Jan-Erik Jørgensen, daglig leder i Polyflor.

Dele på Pinterest TENKER NYTT: Flere velger å kjøre litt utradisjonelt på kjøkkenet, og vinyl i ulike mønster er pop. (Foto: Tarkett)

TENKER NYTT: Flere velger å kjøre litt utradisjonelt på kjøkkenet, og vinyl i ulike mønster er pop. (Foto: Tarkett)

Må tåle litt

– Før du velger gulv er det lurt å tenke over hva kjøkkenet brukes til. Hvor mye slitasje utsettes rommet for? Er det en aktiv barnefamilie som skal bruke det? Kjøkkengulvet blir ofte utsatt for stoler som dras frem og tilbake, og det kommer søl og sprut fra komfyr og vask. Samtidig er det et gulv du står og går mye på, og det bør kjennes behagelig og gjerne fungere lyddempende, sier Linn Hagtvedt.

Samtidig som det praktiske står høyt på kjøkkenet, oppfordrer hun til å tenke litt utradisjonelt.

– Det kan være en absolutt vinner med tanke på å skape spennende rom med farger og design, avslutter hun.

Dele på Pinterest GUMMI: Kjøkkenet stiller høye krav til gulvet, og mange velger derfor å gå for slitesterke gulv, som for eksempel gummi. (Foto: Polyflor)

GUMMI: Kjøkkenet stiller høye krav til gulvet, og mange velger derfor å gå for slitesterke gulv, som for eksempel gummi. (Foto: Polyflor)

Dele på Pinterest POP MED VINYL: Hos Polyflor er klikkvinylen Camaro Loc populært på kjøkkenet. (Foto: Polyflor)

POP MED VINYL: Hos Polyflor er klikkvinylen Camaro Loc populært på kjøkkenet. (Foto: Polyflor)

Mer informasjon:

Polyflor

Tarkett

 

Alfort

DLW

Ehrenborg

Forbo Flooring

Gerflor

Golvabia

Kronotex

Musum Interiør

Nora Systems

SAGA Kork

SAGA Parkett

Skattekammeret

Södra

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]