Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Populære parkettruter i nye varianter

STORRUTETE: «Noble Eik Greenwich» har større ruter, 19 centimeter x 19 centimeter.   Bilder av: Tarkett
Mønster får parketten til å skinne litt ekstra. Nå utvides Noble-serien med parkettruter med børstet overflate og en fargesetting som gir en eksklusiv og moderne følelse. Velg mellom klassisk rutebredde og to ulike kvadratiske mønstre i en fargeskala fra helt lyst til helt mørkt!

Tarkett lanserer nye rutemønstrede parkettgulv i serien Noble. De to kvadratiske rutemønstrene er 9,5 centimeter eller 19 centimeter store og finnes i flere farger – fra helt lys til helt mørk innfarging.

– Gulvene er en hyllest til historisk håndverkstradisjon samtidig som de fanger tidsånden innen årets interiørtrender, sier Lill-Ann Mo, salgsjef konsument i Tarkett.

Noble-serien består fra før av det klassiske hollandske rutemønsteret der staver i to ulike korte lengder legges vinkelrett mot hverandre og danner et flott mønster med aner tilbake til 1600-tallet. I det nye blokkrutete formatet er eikekvadratene håndmontert med fiberretningen vinkelrett mot hverandre. Kjernen i gulvet er fortsatt Tarketts formstabile lamellkonstruksjon, som legges enkelt med en klikk-metode. 

<b>LYSENDRING: </b>Nyheten «Noble Eik Broadway» er et svart tregulv i hollandsk rutemønster i kvadrater på 19x19 cm. Det tidløse gulvet har en lekker overflate som påvirkes av det stadig skiftende lyset.
LYSENDRING: Nyheten «Noble Eik Broadway» er et svart tregulv i hollandsk rutemønster i kvadrater på 19x19 cm. Det tidløse gulvet har en lekker overflate som påvirkes av det stadig skiftende lyset.

Børstet overflate

<b>VARM BEIGE: </b>«Noble Eik Manhattan», som består av ruter på 9,5x9,5 cm, endrer nyanser fra eggeskall til varm beige, som gir et moderne og eksklusivt uttrykk.
VARM BEIGE: «Noble Eik Manhattan», som består av ruter på 9,5x9,5 cm, endrer nyanser fra eggeskall til varm beige, som gir et moderne og eksklusivt uttrykk.

Den børstede overflaten gjør at tremønsteret kommer godt frem og at lyset og fargene gir et vakkert mønster til gulvet.

– Rutemønster i gulvet gir en spesiell karakter til rommet og skaper vakre effekter. Parkettens overflate er børstet og behandlet med hardvoksolje, og kombinert med mønsteret i treet gjør dette at hver enkelt rute løftes frem, sier Mo. 

Nøye utvalgt

<b>RØYKEROM: </b>«Noble Eik Chelsea» i vakre brune nyanser er inspirert av det tradisjonelle røykeværelset. Rutene kommer i kvadrater på 9,5x9,5 cm
RØYKEROM: «Noble Eik Chelsea» i vakre brune nyanser er inspirert av det tradisjonelle røykeværelset. Rutene kommer i kvadrater på 9,5x9,5 cm

Trestavene er nøye utvalgt, og bearbeidet med en ny, spesiell børsteteknikk og behandlet med hardvoksolje. Resultatet er et trendy retrogulv med fantastisk vakker overflatestruktur.

De større rutene i Noble-kolleksjonen finnes i tre ulike nyanser: den perlemorlignende «Greenwich», den naturlig korngule «Soho» som er behandlet med et hvitt pigment, samt den sorte innfargingen «Broadway». Mønsteret i gulvet forsterkes av den børstede overflaten, som er behandlet med hardvoksolje.

De mindre kvadratene finnes i den bruntonede «Chelsea» og «Manhattan», som skifter farge fra eggeskall til varm beige. 

Håndbearbeidet

<b<KORNGULT: </b>«Noble Eik Soho» har en lekker korngul nyanse, behandlet med en lett hvitpigmentert hardvoksolje. Rutene er på 19x19 cm.
«Noble Eik Soho» har en lekker korngul nyanse, behandlet med en lett hvitpigmentert hardvoksolje. Rutene er på 19x19 cm.

Noble-serien inngår i Tarketts Atelier Collection der klassiske gulv skal gi en luksuriøs følelse med materialer som er bearbeidet for hånd. Gulvene har et slitesjikt av ekte tre, som kan slipes 3–4 ganger hvis behov oppstår. Ved daglig rengjøring brukes gjerne tørre metoder som støvsuging eller tørrmopping. Ved behov for grundigere rengjøring, brukes et spesielt vaskemiddel som også opprettholder overflaten. Gulvet er tilpasset det nordiske klimaet for minimal krymp og svelling etter sesong, til tross for at det er store ulikheter i luftfuktighet mellom sommer og vinter.

<b>PERLEMOR: </b>Den perlemorlignende nyansen i gulvet «Noble Eik Greenwich» kombinerer klassisk mønstertradisjon med et moderne designuttrykk.
PERLEMOR: Den perlemorlignende nyansen i gulvet «Noble Eik Greenwich» kombinerer klassisk mønstertradisjon med et moderne designuttrykk.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Mer informasjon

Tarkett 

Les også Gulvtrend fra 1-stav til mønster

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

TilTak annons