Kategorier

Meny

Konto

Det er helheten som teller

Når du skal pusse opp et rom, gjelder det å tenke helhet. En blåmalt vegg vil få et helt annet uttrykk mot et mørkt mønstergulv enn mot en hvitpigmentert 1-stavsparkett.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Det er helheten som teller

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Veggene og gulvet er store og viktige flater i et rom. Og når du skal pusse opp, nytter det ikke å tenke på dem som to separate deler. Hvilket gulv du legger, vil påvirke opplevelsen av veggfargen og omvendt. De to flatene må ses i sammenheng og snakke sammen for at du skal få det helhetsinntrykket du er ute etter.

Du bør først finne ut hva du liker og hvilken stemning du ønsker å skape, og deretter se etter farger og materialer som kan bidra til å gi deg den rette stemningen – og som går godt sammen. Ønsker du for eksempel en lun og varm stue? En veggfarge eller et gulv alene er ikke nok til å skape den atmosfæren du ser etter, det er når de ulike elementene settes sammen at helheten kan gi et lunt inntrykk. Og husk at de store flatene også bare er begynnelsen. Tekstiler og øvrig interiør er vel så viktig for helhetsinntrykket.

Her er noen eksempler på veggfarge og gulv som harmonerer godt:

Dele på Pinterest

Små forskjeller

Små ting kan gjøre store forskjeller. Hadde gulvet her hatt en kaldere farge, kunne fort hele interiøret blitt kjølig. Men en liten touch av varme i det lyse gulvet gjør den store forskjellen mot den hvitmalte veggen. Rutemønstrede gulv er på god vei inn i norske hjem og tilfører ekstra liv til rommet. 

Dele på Pinterest DE SMÅ FORSKJELLENE: Her er det brukt fargen Kokos (NCS S 0500-N) fra Beckers på veggene, sammen med nye smårutete Noble Eik Manhatten fra Tarkett. Gulvet har en klassisk mønstertradisjon med moderne designuttrykk og er tilgjengelig fra april.

DE SMÅ FORSKJELLENE: Her er det brukt fargen Kokos (NCS S 0500-N) fra Beckers på veggene, sammen med nye smårutete Noble Eik Manhatten fra Tarkett. Gulvet har en klassisk mønstertradisjon med moderne designuttrykk og er tilgjengelig fra april.

Dele på Pinterest

Skandinavisk

Blått og grønt er to farger som peker seg ut for tiden. Her i landet elsker vi de sotede blågrå fargene og grønne planter. Vi har også trykket den hvitpigmenterte parketten til vårt bryst. Sammen gir det et moderne, skandinavisk uttrykk, preget av det rene og enkle. Uttrykket hadde blitt et helt annet om gulvet var mørkt og varmt. Så her gjelder det å finne ut hva man liker selv.

Dele på Pinterest SKANDINAVISK: Med veggfargen Stålblå (NCS 3614-B11G) fra Beckers i kombinasjon med 3-stavsparketten Heritage Eik Chalk White fra Tarkett får interiøret et skandinavisk uttrykk.

SKANDINAVISK: Med veggfargen Stålblå (NCS 3614-B11G) fra Beckers i kombinasjon med 3-stavsparketten Heritage Eik Chalk White fra Tarkett får interiøret et skandinavisk uttrykk.

Dele på Pinterest

Varmt

Flere og flere ønsker mørkere farger hjemme, for å få en lunere stemning. Da er veggfarge og gulv like viktig. En varm veggfarge eller et lunt gulv alene er som regel ikke nok for å skape den stemningen du ser etter. Her er det viktig at flatene spiller sammen. For å lage en lun stemning er det også viktig med taktile overflater og myke tekstiler. Tenk også heller store, runde former enn kantete og små. 

Dele på Pinterest VARMERE: Med fargen Torp (mørk - NCS S 5040-Y80R) og Tegel (lysere - NCS S 3050-Y80R) fra Beckers, i kombinasjon med det smårutete gulvet Noble Eik Chelsea fra Tarkett, har du et godt utgangspunkt for å skape en lun stemning hjemme.

VARMERE: Med fargen Torp (mørk - NCS S 5040-Y80R) og Tegel (lysere - NCS S 3050-Y80R) fra Beckers, i kombinasjon med det smårutete gulvet Noble Eik Chelsea fra Tarkett, har du et godt utgangspunkt for å skape en lun stemning hjemme.

Dele på Pinterest

Personlig

Et personlig interiør skapes med farger, materialer og gjenstander du liker. Tørr å satse på favorittfargene dine og kombiner med gulv som skiller seg litt ut og gir deg den stemningen du er ute etter.

Alle fargene er fra Beckers sitt nye fargekart, tatt fra temaene "Innred med varme", "Innred med følelse", "Innred med historie" og "Innred med gullkant". Gulvene er alle fra Tarkett og både Noble Eik Manhatten og Noble Eik Chelsea er nye av året og tilgjengelig fra april. Gulvene er inspirert av klassisk mønstertradisjon, men har samtidig et moderne designuttrykk.

Dele på Pinterest PERSONLIG: Veggfargen Smaragd fra Beckers i kombinasjon med Noble Eik Chelsea fra Tarkett.

PERSONLIG: Veggfargen Smaragd fra Beckers i kombinasjon med Noble Eik Chelsea fra Tarkett.

Mer informasjon:

Beckers

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]